Sunday, February 12, 2012

Perihal Misi Mencari ABC

Lately ni kan panas meremang.
Duk umah lagi panas.panas.panas.
Maklum la, umah pun takde penghawa dingin kan. Kasihannn... hahahha.

So, akal ni panjang je kan.
Smlm baca kat Berita Harian pasal ABC Fradoo yg glamer kat Shah Alam tu.
Penah dgr la gak org citer2 pasal ABC ni.
Tapi dek kerana cam jauh dari tpt aku ni ha, takde la cam nak sgt.
Takkan semata2 kerana nak makan ABC tu kena gi sana kan.

Tp sbb reni kebetulan balik umah in-law.
Dkt dah ngan S.Alam, maka leh la request kat my dear gi sana.
Gigih balik tghari tu (salu balik petang. Huhu).
Supaya, lps lunch, rehat2 tu, bleh la pegi.
Hikhik.

Mujo permohonan diluluskan.
Maka berpergian la ke Shah Alam.
Aku mmg 'buta' la Shah Alam ni, jgn harap.
My dear pun cam tak berapa nak kompiden.
Tp takpe. Apa guna ada S2 kan. Hahaha. Kasik bukak GPS la.
Walo aku tak install lagi application Papago ke mamago apa tu seme, tp GPS yg mmg ada dlm tu can be rely on. Cuma takde la dia cakap 'turn left, turn right' tu.

Sng je sebenonya. Carik Seksyen 2 je. Dia dkt kolej2 student UiTM tu.
Lokasi sebenar : Gerai 14, Medan Selera Seksyen 2 Shah Alam.
Medan Selera ni plak sblh KFC.

Signboard dia gini
Kredit : rezekihalal
Since meja da penuh kat area kedai  ni maka kiterang pun bungkus je.
Tentunya ABC Special lah. RM3.
Bungkus pun igt lama lah dapat, skali tgk mmg dia da siap ada dlm fridge dia. Cepat je la. Besnya oih.
Sedap. Ada eskrem, ada coklat, bahan2 ABC yg cukup lengkap. Coklat tu katanya (dlm Berita Harian smlm lah) buatan sendiri.
Mmg puas hati la makan (ke minum?). Makan dlm keta je since sebaik je beli, ujan turun melebatnya kat situ. Oh. Napaknya Shah Alam tak bagi kami lepak lama2 kat sana. Huhu. Igt nak la lepak taman ke apa kan. Dah la aku mmg jarang amat ke Shah Alam tu.

ABC special dia suppose camni lah kalo minum situ.
Kredit : Jardness
Bagi org Shah Alam, mmg takdak apa dah la dgn ABC ni.
Tp 'pelancong' cam aku ni, *tetiba pelancong, motipp??* harus la rasa bes.
Lagipun aku tatau mana nak carik ABC special kat KL neh.
Kalo ada, sila bagitau, nati aku terjah utk buat review.

Yg kat Fradoo ni my dear da bagi consent utk gi skali lagi. Dia kata, takpe, bleh lagi dtg if balik umah mak dia. Bukan jauh pun. Hah! itu yg nak dgr. Yeyyy! Gi skali lagi, makan kat sana. And boleh amik gambau. 

Ok, da nak jadi blog review ke apa aku ni. Tetiba hehari ada review. Pitammmsss...

7 comments:

Cik Rose Cute said...

wow!sedapnya ABC

Zana Adieyza said...

sedapnya!!! tetiba rasa nak makan ABC walaupun skrg ni dh malam.. hahahhaha...

Che Sue said...

waahh setap nihh..harus try ni..sib baik ada in-laws jugak kat shah alam maka ada alasan utk seret asben singgah..aku pun buta Shah Alam gak..meraban satg kalo g sendri..

yannie bunny said...

Ms student dulu almost tetiap ptg mkn. Rindu la pulak tetiba. Hehe.

CikPuan Fara said...

wahh abc seksyen2!! teringat zaman blaja kat uitm.. blk je dr cc wat assignment g mkn abc dlu br blk kolej hihihi.

ch@ said...

kawan kita baru je lepas cerita. kena tungguh aie stop susu badan dulu, huhuuu. kalau tak sememeh je hidung dia sesema. huaaaaaa. tabah2.

Masya said...

kt pun suke makan abc kat freedo ni.. mmg sedap.. kalau amir nak mandi kat wetworld blk mesti tapau ABC ni hihihihihi...

pstt psstt.. kat kedai yg hujung sekali tu ade jual mee sotong power ok jugak pernah cuba.. nnt akak cubalah pulak..

http://masyaamiraaimie.blogspot.com/2011/11/akhirnya-dapat-jugak-makan-mee-sotong.html