Monday, February 20, 2012

Selamat Pengantin Baru : Fida & Haziq

Lama dah tak pegi kenduri kahwin. Yelah, kawan2 mmg mostly abis da..seme da kawen. Yg opis pun rata-rata da settle. Paling rancak, mmg tahun aku kawen tu. Tahun 2008. Bleh katakan mmg ada je jemputan tetiap bln. Kalo cuti sekolah lagi la. Berlapis2. Skang da kurang.
Yg kawen sekitar2 tahun 2008 ngan aku tu pun skang seme mengendong anak. But for me?? 
Ah. Lupakan, namo selit citer berbaur emosi plak di sini kan.

So, menghadiri kenduri adik manis aku sorang ni. Affida. Sabtu - 18 Feb.



Ya, beliau memang manis berlesung pipit. Ramai oh cuba nak mengorat beliau masa dia keja kat sini. Masa aku jumpa dia retu, (masa outstation ke Pahang), ada yg bagi no phone kat dia time kiterang makan. Manis cam gula ini orang. Hihi.
(dan sblh dia tu masin, tkpun masam. Da tau gomok lagi  mau berkebaya bagai kan. Agagagagaaa. Lps tu bershawlicious bagai. Aww..aww...)

Tp ni kenduri kat belah lelaki. Yg belah dia kat Kuatan, aku tak dpt pegi, balik kampung time tu. 4 Feb kalo tak silap aku. Time tu yg cuti dabel tu kan. Kalo tak, mmg bleh la pegi sbb kenduri aku kat Perak tu ari pun dia dtg.

Ekceli dedua pun kenal. Fida ni dlu satu unit ngan aku masa dia memula masuk opis aku ni (thn 2007 kot). Lps tu dia tukar bahagian, then dia berenti bila dpt keja kat Unimap. Jadi pegawai library kat situ.

Dan pasangan dia-Haziq pun seopis gak ngan kiterang.
Entah bila mereka menyulam cinta, tatau la. Haha.

Suka sgt ngan tema derang ni. Moden kontemporari. Haziq ohsem, dan Fida sgt gojes. Sker sgt.
Kek derang pun cantik. Aku dtg da agak lewat. Tau je lah Sabtu tu KL ujan lebat, dah tu jemmm plak. Maka kul 3 baru aku menjelma. Kek pun da siap potong. Tp kek dia adalah sebegini. Ohsem.
*hasil cilokan gambar dari FB tukang amik gambo tak rasmi derang. Huhu*



Apa pun, Selamat Pengantin Baru buat Affida dan Haziq.
Moga berbahagia dan berkekalan hingga ke anak cucu.

5 comments:

eMMe said...

wow! kek dia, mesti sedap kan...

shark said...

wow..
nampk lain ler tema itam putih..
nmpk elegan dan mewah:)

Zana Adieyza said...

kek dia cun ok!! sgt curlasssssss...

PUANSTOBERI said...

EMME :
Tatau le sedap ke dak..tak rasa pun..sobss :(
Hahhaa.

SHARK :
Cun kan??

ZANA:
Hitam putih mmg napak class. bes lah :D

~ain said...

kek dia kemain vogue lagi, kak..