Saturday, February 11, 2012

Sharing Saturday #3 : Laksa Buyung

#gambar versi ulangan.

Retu masa saya buat entry The Best Laksa In Town ramai yg tanya kat mana kedudukan gerai laksa ni.  Mmg sengaja malas nak tulis lokasi sbb bukan di KL nieh. Jauh tercampak kat my hometown sanun. So, jenuh la plak kut2 kang ada yg mengidam.

Tp tu lah, tak namanya review kalo tak letak lokasi. Apa salahnya, kut ada ter singgah area2 sana, bleh la pegi kan.

So, saya pun tatau apa nama kedai ni yg betulnya. Bila google kat FB ada yg tulis Laksa Buyung Emas. Saya pun baru tu la 1st time makan. Tp famili saya, dah berkali kali. Akak ipar saya dah lama tul ngajak pegi makan sini, tp takde kesempatan.

Kedai dia biasa biasa je. Bawah pokok je pun. Tp ada la ruang yg ada bumbung. Org penuh sesaja.

Exact location :
Sebelah surau Taman Orkid Sungai Siput (U). Tepi jalan besar, tp bukan jalan utama lah.
Dia buka petang, dari pukul 2 camtu la kot. Smpai kul 7pm.
Tp kalo da petang sket tu org ramai. Nak duduk pun susah, since laksa ni mmg 1 Malaysia menikmatinya. Susah nak carik kedai laksa yg cina n India join makan sama.
Tp ari Rabu tutup sbb ada pasar malam area situ.
Selain laksa ada Mee Kari n Mee Rebus. Abg aku kata bes.
Makanan lelain takde. Air pun takde byk sgt pilihan.
Tp air limau asam boi aku minum retu pun da oke.
Oh. ABC pun ada. Akak aku kata sedap. So, nxt time leh terai.

So, itu je lah. Utk Nazz, mmg bleh la singgah if balik Sg. Siput nanti kan. :)

**since da ada sitemap ni, nak kemaskini kan semula semua labels kat blog. Baru sng nak carik. Utk review camni, nak letak label as - review makan makan

4 comments:

Cik Rose Cute said...

Sedapnya laksa...hehehe

Chekgu Azrine said...

Kdg2 mai dtg mengidam nk mkn laksa jugak..hehe

Cik Anita said...

baru buat laksa last week, tak habis pun. last2 buang..huhu

Nana Aris said...

oh laksa! my feveret