Monday, February 20, 2012

Perihal Novel : Noor Suraya & Anis Ayuni.

Aku percaya ramai blogger2 ni adalah kaki novel. 
Aku pun sama la tak terkecuali. Dulu mmg sker baca dan sker beli. Tp skang da kurang sket. Cuma beli kalo penulis yg aku sker.

Smlm tgk penulis feveret aku kat TV - Anis Ayuni. Yerps. Bleh katakan byk gak novel dia ada dlm koleksi aku. Lps tu cam terpikir, why not aku kumpul seme koleksi novel dari penulis yg aku minat rather than beli novel yg aku tatau cemana gaya bahasanya.

Takat ni novel yg ada byk koleksinya adalah Noor Suraya. Mmg minat btul ngan hasil tulisan dia ni. Smpai buku dia yg utk kanak-kanak pun aku beli. Apa ke tajuk dia ntah. *yer, aku mmg ada penyakit lupa segala tajuk buku.
Google
Paling bes adalah Surat Ungu Untuk Nuha. Sker betul aku dgn citer ni. Pulak tu aku order by pos, maka dpt sign Kak Su n perca kain ungu. *kenapa ada perca kain ungu? kalo baca citer ni tau ler. Hihiks.
Kalo tgk novel Noor Suraya ni cam dia nyer watak tu setiap novel tu cam sama je. Cam ada kesinambungan la. Tp kalo tak baca novel2 terdahulu pun takde masalah. Oke je. Cuma kalo baca tu lagi bes lah. 

Noor Suraya
Nyanyian Tanjung Sepi ni paling tebal. Dan bes jugak. Aku nak ulang baca, tp mmg tak terbaca. 
Dan Jaja n Din juga bes. Memula baca kat blog dia je sbb dia tulis kat blog, lps tu harus la beli. Ni beli kat Pesta Buku tahun 2010 (kot). Again...masalah aku ni.


Cuma ada 2 buah novel yg aku takde (tp aku da baca. Pinjam dari opismet).  Tanah Adriyana n Rindunya Kian Membara. 

Seterusnya Anis Ayuni. Pun sker. Gemersik Kalbu retu kan citer dia. Tp lain sket la citer tu ngan novel dia. So, ada 4 lagi novel Anis Ayuni aku takde iaitu
1) Kau Kekasihku - tahun 2006
2) Seribu Kali Sayang - tahun 2008
3) Sungguh Aku Cinta - tahun 2009
4) Saat Kau Kata Cinta - tahun 2010

Oke, ada yg buku lama tu. Cam mustahil aku nak dptkan. Tp kut ada nak jual 2nd hand utk buku yg lama tu, bleh la aku consider walo aku mmg kalo bleh nak yg baru. (Pulak dahhhhh.....)

Paling aku sker novel Anis Ayuni adalah


Juga

Aku pun igt2 lupa citer dia cemana. Tp yg Manisnya Cinta tu mebi sbb ada memori aku p beli kat Pesta Buku ngan ehem ehem ehem. Maka, trus jadi suka. Hahahahah.  

Ada lagi 2 orang penulis yg aku sker. Next nati plak baru buat entry. But then, idea baik gak ni. If takde idea nak buat entry, bleh la bebel2 pasal buku2 yg aku sker ni. Ngeh.ngeh.ngeh.

9 comments:

Lida Rahim said...

LR pon suka baca novel!

kalau dah layan.. umpama nak abiskan baca dan-dan tu jugak... tapi LR tak suka baca sinopsis.. nanti x seperais getuw huhu

ChentaHati said...

know what... dlm salah satu novel anis ayuni tu ada nama ai tau! hahahahahaha... glamer time tu. full name lagik... tapi xingat novel mana satu... rasa yang Manisnya Cinta tu kot...

sahida said...

wahhh, saya mmg die hard fan Kak Su ni, semua novel ada.. Best kan? Ada je watak- watak yg terselit dalam novel tu. e.g: Jaja dlm Jaja dan Din tu anak Dr Badrul dlm NTS. SUUN tu mmg the best, terbayang Muzammil yg gila-gila tu, ehehe!

Masya said...

sy pun baru beli buku novel anis ayuni-cinta yg kurasa.. x sabar nak habiskan.. tp klu ade anak ni paham² jerlah.. sebulan baca pun tak katam² huhuhu.. sudahnya baca awl dgn akhir dulu .. lps tu bacu baca yg tengah²... gara² nak tau kesudahnya...

PUANSTOBERI said...

LR :
Me suka je plak baca sinopsis, kang tatau isi dia. Kadang siap baca blkg terus sbb rasa cam lambat je nak abis. Hahah. Lps tu baru ke dpn balik. Boleh?? tp tu kalo citer bosan2 la. Hiksss

PUANSTOBERI said...

CH :

Oke, nati ai check balik yer :))

PUANSTOBERI said...

SAHIDA :
Gimme 5 lah. Buku kak su seme bes2 kan. Sangattt :))

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Tak igt dah citer tu cemna. Haha. Masalah btul saya ni. Baca lps tu tatau tajuk. Hihi.
Jgn kata Masya yg ada anak susah nak abiskan, sy yg free je ni pun lambat nak abiskan skang ni. Tatau la buat apa. Onlineeee je kejanya. Hiksss

~ain said...

dulu layan gak novel cinta ni.. sekrang ni dah mcm tak sempat. banyak benda nak buat.... kadang-kdang dtg angin, baca jugak. Tapi, selang selang mukasurat. Cepat habis.. hehhehehe