Thursday, February 16, 2012

Perihal Skirt Feminin Ku

Aku ada gak la 2,3 psg skirt2 feminin neh.
Pun sker jugak makainya.
Cuma jarang pakai. Sbb aku tak reti nak mix n match kannya.

Since aku nak buat sesuatu yg 'spesel' sempena ari yg 'spesel', nak la try pakai 'lain' sket kan. Asik la ber jeans n shirt je. Lelama "jin" pun da takde suar dah. 
Contoh skirt yg aku ada.
*Pinjam gambo yer tuan blog. Ai kredit tu.
Kredit : here
Abis idea dah. Aku pakai je ngan baju belang kegemaran aku tu. Haha.
*harus kena beli baju baru dah ni. Aku tgk gmbr kat FB, mmg mostly gmbr pakai baju ne. Hahaha. Sangappp.
Aku sker je skirt kat Jusco tu. Brand Arcadea tu. Sbb dia tak labuh sgt. Sesuai la ngan org kemetot cam haku ni kan. Errk.. Huhu.
Na, akak interprem kan Nana jap yer. Huhu.
So, fashionista out there..... gimme an idea please...
Apa yg sesuai dipakai ngan skirt ini. Yg napak anggun serta bersopan.
Nak menyambut ari istimewa seseorang lah katanya. Aww... gedik kan....

Tp tgk kat sini cam bleh dpt idea la
Polyvore
Ni mmg sesuai utk santai2. Ngan beg beso. Glass.

Eh. Gaya ni cam aku pakai kat atas tu. Huhu.
Oke, kasut tu gi opis sesuai.

This one cam too formal kot. Gi opis sesuai kan.

Oh. Cakap pasal handbag ni. Tetiba terminat lak beg besar ni. Tote bag ke namanya. Tp tote bag cam besar lagi kan. Ni sbb aku da guna beg "juruletih" yg beli kat HK tu ari ler. Cam bes lak.
Tgk lak FB CR. Nak carik. Nak carik. Eh. Bkn retu kata setahun takmo beli hbag kah?
Credit : FB Carlo Rino
Kehendak je seme ni. Kehennndakkkk..... Arghhh... sambil tarik2 rambut. Hohohooo.....
Err.....




Gaji SBPA bile keluar?? Dgn pelarasan lagi neh. Bip.bip.bip *GPS bawak arah ke Butik Carlo Rino berhampiran. Miahahahha (-_-")

23 comments:

ejaMaria said...

hahaha... aku pun duk tunggu sbpa ni... plan dah macam-macam tunggu fulus je... ;p

::EIDA:: said...

Ida suka sangat pakai skrit.. tapi bila jenjalan ngan hubby je.. bila ngan kawan kawan or family, jadik segan! HAHA


Ida nak bagi idea,Pakai skrit tu, then kekda match dgn baju lengan pjg, colournya lak, plain tapi pilih sama dengan colour yg ada paling sedikit kat skrit tu... Adoi! Kekda paham ke?? hihiii

Kalau ida lak, suka tetambah pakai lak shawls kalerfull.. hahahaha!!! merepek dah aku ni...=p

kekucingkatz said...

Aku kalo skirt salu match ngan cardigan..makcik giler cardigan ngan skirt.. dlm pakai tshirt kecik..pastu pasangkan ngan cardigan... tp lbh elok pakai yg kita rs selesa drpd tlampau nk bgaya..nnt diri gak yg merana..kot kalo amik gambor nnt muka dok muncong..payah jgk..hahahaa...

Anum said...

cute sis pakai

anie said...

comei je pakai skirt tue..suka2...

tengah tunggu jugak...list da panjang da nie....dapatnye ciput je...hahahhaha..nafsu pompuan..

Zana Adieyza said...

pakai dengan blouse yang comel ala2 gadis korea.. nmpk sweet! hihihi

zana jarang pakai skirt.. hihihi..

Chekgu Azrine said...

lawa je pakai skirt tu.. nanti cari jela baju yg fitting dia sama.. cuma warna lain sikit.. lawa jek

SyaNa said...

aku pn baru nk jinak2 cari skirt
skrg ni ade tgk yg jenis lycra plain tu
cutting umbrella
mcm santek jek

Sue-Rya AQ said...

comel la kekda kai skirt tu..sue x reti nk pakai sbb rendang berbuah..hahahaha..lg nmpk chubby mubby..kihkih

cikbedahlaser said...

lama nye x beli baju baru.. owh..
dari hari ke hari berangan nk beli suar jeans n skirt n baju baru.. owhhhh
sedih lak kenang diri sndri..
tp bile pi kedai konon2 nk beli baju.. kompom x beli.. tgk..belek2.. blah...
tp mmg teringinnnnn sgt nk pakai skirt.. uhuhuuhu nk nmpk feminin katanye.. tp klu pakai skirt camtu.. sure kena pakai dr paras dada.. hahahahahahahahah

eKa said...

eh carlo rino pulak yer...eka ni sejak bersuami dah jarang berhandbag nape ae...retu tgk CR eka cam berkulat.kulat cam kat kayu tu...sabar je la.punya la tak perasan

ch@ said...

kita pakai dgn t-shirt kecik2 je kekda. blk kampung pakai.beli kat down town, basuh 3 kali kembang. sampai terpijak2. baru la perasan diri ni kemetot.

PUANSTOBERI said...

MARIA :
Ko ada dgr tak bila nak kuar neh. Tp lagi lambat lagi oke pe. Byk pelarasan tu. Kayoo..kayoo.. Hahah

EIDA :
Apa kata nati kita jumpa Eida pakai la skirt. Sure comey. Hahah.
Oke, nati akak aplikasikan oke :)

PUANSTOBERI said...

KEKUCING :
Ha..ni fashionista berskirt. Ko sker skirt kan. Tu la, tp cardigan cam ikut body sket kan. Kalo ngan blouse loose cemana ah?

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Ahahaha... comot je tu. Aaaa :b

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Tak sesuai dah KPOP KPOP ngan umo mak budak KPOP ni Zana. Zana tak ngape la lagi. Akak ni...... (T____T)

PUANSTOBERI said...

CHekgu :
Bleh je kan. Oke, tggu gaji lalu bleh pegi carik. :)

PUANSTOBERI said...

SYANA :
Kalo cutting cenggitu aku pakai g opis :)

PUANSTOBERI said...

SUE :
Haha. Comel ke comot?? Aaaa....
Ala, ble je pakai, akak pun rendang gak tu. Tp belasah je. Huhu :D

PUANSTOBERI said...

CBL :
Oke. Pakai dari paras dada tu kelakar

PUANSTOBERI said...

EKA :
Akak mmg pakai CR. Eh. Tak la memang. Ada la tapi. Huhu (T___T)

PUANSTOBERI said...

CHA :
Hihihik. Beli kat Arcadea tu Cha, oke sket. Tak la labuh terpijak. Huhu :D

PUANSTOBERI said...

ANIE :
Byk tu..dun wori.. pelarasan lagi. Hikss :D