Thursday, February 9, 2012

Perihal Baju Polka Dot Kain Jalur

Kredit : Feyza
Skang mmg trend kan baju polka dot n kain jalur nih.
Tapi mmg lama dah trend pesen ni kan. Dari tahun lepas lagi.
Dan mmg aku nak carik2 gak. Tp tak tercari.

Tu masa aku gi karoke ngan Dee n Hana tu ari, derang ada la beli kain ni kat jalan TAR. Tapi yg tak siap lagi la. Kain pasang. Cam berkenan jugak. Tp aku ni ha... kang aku beli skang, entah tahun bila lak nak menempahnya.
Cam baju yg beli kat Pasar Baru tu. Makan tahun nak menempahnya. Sbb baju yg 'sedap' aku tempah adalah di hometown aku. Dan mengkalo balik sari dua, kadang dah tak sempat. Jadi, duduk la dia terperuk tak bertempah. Nak antar kat Mara seme tu mmg tak la. Dah 2,3 kedai try takde yg 'sedap'. 

Jadi, setelah setahun stgh baru aku dpt pakai baju kain cotton yg beli kat Pasar Baru tu. Mujo ada lagi trend cotton. Tp mak aku sudah kata cam kain cadar. Pfftttt. Yg lagi bes, auntie tu sudah buat baju itu ketatttt.... *tp tetap aku rasa sedap, sbb ianya terletak kemas* Maleh aku nak suh alter. Jadikan lah baju itu pemangkin motivasi supaya jangan mengtong-gas kan lagi badan. Sbb aku gatai buat baju tu kurung moden siap ada shape bagai.


So, smlm masa uruskan pelbagai urusan seri paduka, jalan2 la kat kedai2 yg ada. Jadi, mata tertancap pada baju yg saiz saiz aku ni. Salu susah je nak jumpa. So, berkenan. Kaler apa lagi, kalo tak fefel kan. Tapinya, kat leher tu, sbb dia buat piping, cam ada ter beretas (koyak la sket). Jadi, tak bleh beli. Minat nih. Frust tau. Salu cam tu. Yang aku suka harus ada je halnya. Terpaksa buat pilihan lain. Tak sker. Tapi suppose kalo tak sker, kita tak beli la kan. Tapi idaknya. Harus gak carik satu. Ada kelabu, biru, merah and coklat2 maroon. My dear kata amik maroon. Mak pun kata amik maroon sbb biru cam tak lawa. Kelabu lagi la kan.


Macam ini lah lebih kurang. Tp kaler tu coklat lagi.
Kredit : Feyza
Jadi la sepasang kan. Buat pakai gi opis. Aku kata nak bwk kenduri, my dear kata cam tak sesuai. Ye lah, aku beli bukan yg cotton mahal tu. Yg murah je. Kain dia pun cam jarang je. Buat 'basahan' la kan. 

Tapi cantik2 la pulak baju dari web aku yg amik gambar ni. Jamu mata bes nih. Huhu.

20 comments:

Zana Adieyza said...

zana x de lagi baju cotton jalur.. yg ada polkadot jer... tu pun ada 2 pasang jer..

zana suka pakai baju cotton sbb nampak mcm perempuan melayu yg sopan habis...hihihihi (gelak sopan2)

zana pun susah nak cari baju siap yg ikut size zana.. maklumlah, size badan bulat rendah mmg payah.. huhuhu

ejaMaria said...

klu cotton yg sepasang rm80 tu tak nampak murah tau... kain dia lain... lagi la klu beli cotton kat Gulati's... org bole kenal kain mahal tu... hehehe... klu baju siap biasa la kan... mana leh kain mahal... nnt nak jual pun mahal... tak laku pulak... ;p

kita takde stok baju polkadot... ;p

::EIDA:: said...

Ida tak der lagi baju jalur ni... Nampak cantik dlm blog kekda.. tapi bila nak beli kt luar, tak berkenaan di mata pulak.. hihii.. BTw, ida pun tak suka warna kelabu.... tapi hubby kemain suka!! Menciiiii~~

syanasaid said...

lawa bile tgk org pakai
tp aku masih x berani lg nak beli
hahaa takut kang xberani nk pakai
tp mmg lawa la

eMMe said...

aa'ah berkenan gak tengok... ade beli, tapi tak anta jahit lagi... tgk cam pelik, dah siap sepasang cantik~

joijoi80 said...

kiter pun ada..satu.beli murah aje

CikPuan Fara said...

fara xde lagi bju cotton jalur nih.. suka bila pakai baju kurung kain cotton nih.. terasa ayu gitu *perasan! kikiki*

Carmello said...

Hai Kak Reen!! Haaa...baru dapat baca blog Kak Reen. Saya baru balik dari KL. Nak call Kak Reen tapi tak sempat sebab balik Kelantan. Ada kenduri. Hadiah tu lainkali saya balik,saya call Kak Reen,erh. Jumpa blog saya ker? Hahah Saja je try2 buat blog. Bila dah buat blog, rupanya baca blog org lain lg best dari baca blog sendiri. Hahahah Jgn majuk2 erh.:-)

Masya said...

MEMANG TREN.. SAYA PUN TERJEBAK BELI TAU RAYA TAHUN LPS BELI SATU HIHIHIHI....

Nana Aris said...

suke jugak kain cani..aritu pegi bandung try carik..tak jumpe plak kain katun camni..die offer kain linen polka dot yg mahai bebeno tu je..huhu

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Kena beli satu baju trend skang ni. Buat kenangan. Huhu.

Akak pun ada baju cotton, tp yg murah2 je Zana. Hikss.

PUANSTOBERI said...

MARIA :

Aku takde baju beli kat Gulatis... nak masuk pun takut.. Huhu :D

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Beli la satu.... dari takde kan. Hiksss :D

PUANSTOBERI said...

SYANA :

Memula aku tgk pun cam pelik. Apsal bulat2 lawan jalur2. Cam tak masuk. Tp try je lah. Kata trend kan. Huhu

PUANSTOBERI said...

EMME :

Baik hantar cpt, sok2 da kuar trend lain. Huhu. Yeps...memula cam pelik, tp oke la kot bila da siap

PUANSTOBERI said...

JOIJOI :

Jadi la kan, dari takde. Hihi :D

PUANSTOBERI said...

CPFARA :

Cam Amani dalam citer Sepet ye dok?? Huhu :D

PUANSTOBERI said...

CARMELLO :

Ha.. tak call pun yer. Oke, lain kali kalo balik call yer :D

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Tahun lps lagi da ada kan?? Jadi la ada satu ni :D

PUANSTOBERI said...

NANA :

Hihi. Kain katun ke kain cotton Nana nak tulis ni.
Ni bkn dari sana kot. Tp ada cotton akak beli dari Bandung retu. Skali mak akak kata cam cadar. Huhu. Tak daya... :D