Monday, November 14, 2011

UM Post Graduate Programmes


So sad. Acapkali kuar iklan mesti teruja.
Tp lps tu mesti cam ada je halangan utk menghantar application.
*ye ke halangan? ke mmg malas kan?*

Yer, I admit, mmg poyo jadinya sbb setiap kuar iklan mesti nak paparkan kat sini.
Tp at last tak jugak ter submit application.
Benar, smgt nak further tak pernah luntur walo sedikit pun,
tapi sikap bertangguh ni la yg membuatkan makin lama makin lambat nak sambung.
Padahal dah ada pun akaun (application) aku dlm tu, cuma tak submit ja lagi.

Nak hantar ke taknak kali ni punya yer?
Dgn kesibukan berganda ujung thn ni, tatau la leh lepas ke tak.
Tp kalo nak dptkan privilege yg disebutkan dlm bajet tu ari - yg utk penjawat awam nak further study tu aku harus grab yg ni.
Walo tau mmg sukar la nak dptkan mendalah tu, tp tak salah kut terai.
Dan pastinya dia perlukan org yg dah mmg ada tempat utk study baru leh dia bagi kemudahan tu kan.

Pun kalo tak dpt, kena guna loan opis la kan.
Cuma pendahuluan tu kena byr dulu lah.
Takpe la tu, nati dpt balik.

PTPTN??
No more!

Maklumat lanjut :
http://www.um.edu.my/mainpage.php?module=Maklumat&kategori=48&id=350&papar=1

*satu je yg aku pikir, aku penah ter cakap yg aku nak ada Master sblm aku dpt anak, adakah sbb ni aku masih tak dikurniakan rezeki itu. Adakah Allah ingin memakbulkan impian aku utk ada Master baru ada rezeki tu??

16 comments:

Zana Adieyza said...

kak, kemungkinan untuk soalan akk tu adalah ya & mungkin tidak..

1) ya, agaknya dengan niat akk tu, Allah masih belum berikan rezeki tu lagi.. sebab kita dah niat or berhajat kan..

2) mungkin tidak, fikir positif yg masih belum rezeki lagi..

Allah merancang sesuatu yg lebih baik untuk kita.. insyaAllah..

Anum said...

selagi ada masa, belajar sampai berjaya sis

pnsusu said...

seronoknya kekda ada niat nak futher master...sama2 ngan su su nak...su pun nak futher master tp asyik la ada je halangan dalam diri sendiri... iaitu malas..adoii aiiii

ekinashikin said...

daku pon teringin nk further study gakkk..tpi kdg2 mcm mls...
last2 x apply pon..hihi

anitadiana said...

kak ita sokong reen nak belajar tu...mungkin kata2 masin kot...apa2 pun tu kuasa allah kan...caya qada dan qadar nok...semoga berjaya...

eKa said...

a'a kekda mungkin itu juga hikmahnya...tuhan itu kan maha mendengar....eka pun tingin nak smbg.tp igt nk tunggu bawah kp yg disponsor tu.tp tah la.byk saingan kan

Che Sue said...

aku rasa better ko grab aa peluang ni..memang impian ko n arwah ayah ko kan utk sambung nih..i wish u the best of luck! jgn ragu2 aa..ada je rezeki tu nanti utk ko sambung nih..

Cik Anita said...

Still dalam dilema kan, kadang rasa macam membara2 nak sambung master, pastu sejuk kejap, pastu panas lagi..aishh..

Yes. PTPTN NO MORE!

InsyaAllah ada rezeki akak sambung study tu, jangan tangguh2 dah! :)

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Tu la tu..terpikir2 gak semula. Hurmm... :)

PUANSTOBERI said...

ANUM :

Insyaallah... :)

PUANSTOBERI said...

SUSU :

JUm la further. akak nak smbg kat UM je la tapi. situ je ada course berkaitan. hihiks :D

PUANSTOBERI said...

EKIN :

Tu la tu. smgt masih tak jitu sebenarnya saya nih. Hihi. :)

PUANSTOBERI said...

ANITADIANA :

Thanks kak.. :)

PUANSTOBERI said...

EKA :

CIkgu kalo nak further lagi mudah nak cuti bergaji or tak bergaji :)

PUANSTOBERI said...

CHE SUE :

Thanks yunk for the spirit, tp tu la..aku ni tak berapa nak jitu lagi semangatnya. Haishh..kemonn..kemonn... hihi

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :

RIndu giler nak blaja wes... rindu dwn kuliah, buat asainment, exam, tggu result. Seme tu bess... tp nyer..aduhai..entah..agaknya sbb keadaan tak mendesak kut, jadi seme cam malas je. Hihi

Thanks by d way, Nita :)