Tuesday, November 29, 2011

Krabi Pulak

Penyakit aku ni. Memang penyakit....
Tgk deal kat Groupon yg ni.
http://www.groupon.my/deals/travelcity/amantra-resort-and-spa/715906194?nlp=&CID=MY_CRM_1_0_0_330&a=715828027

Trus macam alahai..besnya Krabi.
Trus macam nak pegi.. nak pegi..
Tgk lak stay period dia. Utk setahun tu. Lagi cam wahhh..
Trus macam nak survey2 rega tiket.

Giler bes oh Krabi.

Tp bila survey2, Resort ni mcm pulau yg dikelilingi oleh laut. Ko brani?? Rasa mcm tak berani gak la. Tp aku plan mau pegi dlm bln 4 camtu. Takde kut tsunami kan? Tapi mana lah tau. Langkah berjaga2. Better carik kat area tgh2 bando je cam area Ao Nang *eh. Skali da tau nama tpt.. mmg nak pegi sgt ni*     
Ngeee (-,-")

Ni kalo submit proposal rerasa incik Yamtuan Besau approved ker?
Mcm tak jer.
Tp sblm pasport kami memasing due bln 6 (me) &; bln 7 (him). Maka harus gunakan dulu. Tapi eh... tak bleh travel within 6mth due passport eh?? Kena renew dulu ker?? Ke cena?

Sebenarnya mmg ada perjanjian lps balik dari HK retu, tak bleh gi CUTI CUTI CINTA yg keluar dari Malaysia sblm masuk 'mansion'. Tp nyer entah bile nak dpt kunci. Naik menyampah haku. Umah da siap pahat dah tak berbunyi - kunci je tak dpt. Jadi lantak pi lah situ.

Mmg la kalo ikut kata hati mati ni katanya "beli je..beli je"
Tpnyer... entah ek. Kena kompem ngan mak gak dulu ni. Ada tpt nak pegi bln 6 tu kan. Mana mau carik duit?? Tp travel ke Krabi ni kurang 2k je utk 2 org. Bleh kut. Thn dpn gaji naik kan - skim SBPA. Miahahahaha..... (+_+)

Mmg tpt idaman gak Krabi/Phuket ni.
Kalo tak, mau repeat Bandung, tp malas ah. Takmo gi Indon. Derang pun tak sker kita. Tgk gmbr2 masa lawan bola sukan Sea tu ari mmg menyirap dah aku lantas amik keputusan no more Paris Van Java. Hau hau hau. Bkn racism ke apa ke.. tp itu lah dia nyer. Sesuka nak go to hell kan Malaysia. Lantak la walo dia tak effect apa pun sbb aku sorang je tak hingin ke sana.

Krabi..Krabi...Krabi....

Mungkin tak beli yg ni tapi aku mau tgk AirAsiaGo nyer pakej lak. Air-tix + hotel. Twheheehehee.. Alahai. Memacam lah minah ni. Mencik tau.

16 comments:

~ain said...

kalau pulau yang mmg tak de darat tu, kak... takut juga.. heheh.. tp, insyaAllah.. tawakkal je kak. kalau nak kena, kat rumah pun kena jugak kan? nauzubillah...

C.I.N.T.A said...

cinta planning pun mau ke phuket/karbi gak.. tapi memandangkan blom ade flight promosi maka tunggu promosi dulu.. alahai... bile la mau ade.. kalau takde promosi ingat nak naik keteapi sampai ke thailand.. 20jam++ ko.. larat ke?? eheheeh!

Zana Adieyza said...

beli jangan x beli.. hahahah.. hasutan betul!!

kak, kalau ada promosi, cepat2lah fikir then dapatkn kelulusan dr encik husband yer..

AyangAizul said...

within 6 bln tu kena renew dulu br leh kuar. kalo tak mmg tak leh kuar la.. yg pnting renew dulu yep...

Luv said...

nak itot.....

anitadiana said...

bst nya reen ne..rajin jejalan..kak ita pun suka ..sekarang ne kurang dah..duit guna yg lagi penting...

PUANSTOBERI said...

~ain :
Tu la tu. Bila tgk cam cantik dan privacy, tp pikir2 balik, takut gak. Teehee..

PUANSTOBERI said...

CINTA :
Akak kalo promo tu tak tersempat de. Maka, rasa nak pegi, beli je lah yg mana ada, yg rasa2 mampu milik. ngeee :D

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Ngeee.... mmg jap2 lagi harus ter beli ni kan. hik hik..

PUANSTOBERI said...

AYANGAIZUL :

Kompem nak pegi nati la baru renew Ayang. Wat rugi time je kang. Huhu.

PUANSTOBERI said...

LUV :

Jom!

PUANSTOBERI said...

ANITA :

Sementara berdua :)

Nana said...

heheh tu la kan kak
riso klw g tmpt yg dikelilingi laut ni
watnye jadi tsunami
ish minta jauh la

ejaMaria said...

aku jeles lagi (klu nko pegi...) hihiii...

::EIDA:: said...

Penyakit dia dah datang daa... hihhiihi

PUANSTOBERI said...

NANA :

Tu la tu. Memula tgk cam bes je, skali tgk google maps, hamik kau.. keliling laut, patut dia kata swimming pool 360 darjah laut. Ku igt dia buat pool tgh laut ke hapa. Owh.. ada sedikit ketidakberanian la jawabnya. Hihi.


EIDA :

Penyakit la deal seme ni. Takyah jadi member dah la. Haha. Cea..tetiba dan dan tanak jadi member. Choiii...!