Sunday, November 20, 2011

Cerekarama : Payung Emas

Rasa ramai kot tgk Cerekarama Payung Emas.
Aku memula cam nak tgk sbb tgk dia nyer iklan tu kan.
Tau dah. Ni sure citer pasal org tak dpt anak, lalu mamentua nyer suruh anak lelakinya kawen lain.
Tp bila tgk dlm setgh jam, rasa cam tak perlu la tk tgk kot.
Buat men down semangat juang aku ja kan. Lagi plak kang ada yg merembes2 dan tetiba nak letak kan diri aku dlm citer tu. Kuwasa.
So, tak tgk. Lps buat dadih nak bawak kat kenduri umah in law, aku lepak dlm bilik, layan FB ngan kengkawan. Byk yg kasik komen pasal citer ni juga. So, layan kan.

Oho. Sesapa tak tgk leh selak helaian GUA dot COM ni.

Ada la sinopsis di situ.

Sama la citer cliche' Melayu lain. Cuma diperisakan bila ada kawannya si bini pertama tu duk cucuk jarum. Mula tgk dlm iklan igt kan si bini Johan (Ozlyn) tu la bini muda si Remy Ishak. Rupanya kawan. 
Eh. Kata tak tgk. How come leh tahu??
Haha. My dear asben ja tgk (maklum, umah takde ESPN - maka tgk je la cerekarama diselang seli dgn perlawanan bola Indon vs Vietnam).

Tp cam tak kenal sgt org yg jadi Khatijah - bini muda Remy tu.
Tgk masa last2 tu namanya Hanez Suraya.
Tp rasa cam byk gak minah ni berlakon.
Kredit : GUA
Mungkin sbb dia belakon pakai tudung, so mcm tak kenal plak.

Jumpa sedikit citer pasal beliau kat artikel ni - Siapa Hanez Suraya
Dan kalo gugel pun byk lah gambar2 beliau.
Tapinyer.. banyak nau yg 'seksa2' lak yg terkeluar bila di google imej.

So, itu je lah. 
Dan jika dilihat di artikel2 juga, mengatakan takde hadis berkenaan ganjaran payung emas ni. Wallahualam.....

#Dapat payung kalerful pun jadi ler.?? Bleh gak wat modal photoshoot ke apa kan. Hiw hiw hiw... (",)

9 comments:

AiTotYati said...

kekda,

last month watson buat prmotion spend rm50 and buy angry bird umbrella at only RM10.

menyesal tak bli sbb payung tu jenis yg mudah dilipat n boleh masuk dlm beg.


laaa ni klu kuar kereta gerenti basah lencun klu nk sampai ke bilik kuliah. huhuhu


errr related gak kan dgn entry akak psl payung ni

:B

Azi said...

tengok sekejap2 je citer ni..anak meragam lak saat2 akhir citer. nnti nk tgk kat gua last dia pe...

~ain said...

laki ku kak.. dia mmg tak nak tgk cite konsep2 tak dapat anak ni kak.. ain rasa dia pun sensetip kot.. heheh apa nak buat, akak.. rezeki blom sampai..

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

hehehe payung emas... apa saje kebaikan walau sebesar zarah pasti ada ganjaran

Nana said...

ala..mis cite ni
mmg nak tgk sgt2
tp masa tu on the way g mna tah

Yan said...

err tak tgk plak cite ni...
lepas tgk masterchef..tgk ape ekk.. harry porter kot...

mekchu said...

patut lah dia cantik.. nama suraya.. hahahaha nak jugak....

part wife 1st dia sakit tu terus tak tgk dah.. dan terus cipta ending sendiri berdasarkan pengalaman cerita melayu..

~ JD said...

xmo la payung emas tuh kekda :P

Zana Adieyza said...

zana x tgk cerita tu.. nnti nk tgk kat gua dot com la... tq bagi link!