Wednesday, November 30, 2011

3 pilihan

**seme tajuk entry ari ni ada 3. Dan dipublish pada 30hb. Ngeee**

Malibest Resort kah?




Langkapuri Inn kah??


Mula ada dua ni je. Tup2 kak Heze kasik lagi satu tpt.
The Cabin lak.
So, The Cabin kah??

Semenya di Pantai Cenang. Sbb mmg takmo amik di area Kuah ke gulai lemak seme tu. Sbb kalo outstation mesti diletakkan kat situ punya. Udah. Aku nak honeymoon ni, bkn gi keroje. Jadi perlu di tepi pantai. Eceh...!

Harga juga adalah lebih kurang sama.
Aku da emel Malibest n Langkapuri.
Utk seaview - Malibest - RM180 (w/o breakfast), Langkapuri - RM160 (with breakfast). Ni aku emel tnya sbb aku nak gi 2012, sure rate dah lain.
The Cabin blum publish rate utk 2012, skang ni dia tulis RM150. Tp nyer aku try antar enquiry form, tk dpt plak. Tkpe. Nati terai call.

Tatau lah mana 1, tp hati ni berat ke Langkapuri. Sbb nati leh pakai gaun kembang2, kaler soft sweet2 cam Na O Mei. In fact mmg gaun tu seme dah ada, tp tak penah pakai. Leh la pakai kat sana nati. Hihikss.. *gelak gatai*

So, lupakan kejap perihal Krabi, settle kan yg ni dulu yer anak-anak.

*Oh. Ini percutian beramai-ramai. Bukan pegi berdua-duaan spti biasa. Pegi ngan kazen juga suaminya. Dan mungkin ada kak ipo turut serta. Sapa nak ikut lagi?? Lai lai lai....

20 comments:

sahida said...

akak saya penah ke Malibest.. dia kata mmg best!ehehe..

::EIDA:: said...

Vote for Malibest!

cikgu_azie said...

Wahwah,bile nk pergi ni?saye dah booked kat langgura baron :)

ChentaHati said...

the cabin tu mcm best jek tgk... takpe cik stoberi pegi dulu and bagi review. nt kita pulak yg pegi... dh lama jugak x ke langkawi since 2009 ni. hari tu tak sempat nak ber'island hopping'... asik duk tawaf pulau tak sudah2. ingat this time around nak island hopping dgn nak pi kelim rainforest... *fuh... fuh... mintak2 enKande setuju sb enKande*

ch@ said...

alaaa syoknya kekda. berhoneymoon. kita ni bilala nak berhoneymoon. berhoneymoon je tmbh satu anak. haish!

C.I.N.T.A said...

malibest ok.. langkapuri tu kene lintas jalan.. the cabin plak kawan saya pernah dok ctu.. pastuh laki dia ade nampak sesuatu.. lepas nampak tu terus laki dia demam, spoil sume cuti.. ehehehe!

Teratak Hami said...

Malibest tu macam best.... nampak santai.. yelah nama pun ada resort kan.

Langkapuri Inn tu nampak macam gaya2 hotel. Kat PD pun boleh carik.

The Cabin pun macam ok. Cuma takde view laut cam Malibest.

myfara FLK said...

akak mai pegi aritu langkapuri inn..best gak terus ke pantai...masa kat sana berangan2 mcm cite na o mei siap dok kat batu yg dia duduk tue..

Zana Adieyza said...

syoknya kekda!!! kekda leh jadi duta cuti2 blogger la.. asyik jalan jer.. lepas tu bagi byk info ttg percutian.. sukalah!!

Malibest tu macam best jer.. hihihi

chinta... said...

wah kekda....cutu2 cinta lagi ke...ni jeles nih..hehhe ;)

PUANSTOBERI said...

SAHIDA :

Malibest tu mmg cam bes je napaknya. Hihi.

PUANSTOBERI said...

EIDA :

Oke...dah 2 utk malibest

PUANSTOBERI said...

CIKGU AZIE :

Tahun dpn nak pegi nyer :)
Langgura baron tu kat mana yer? Dia pun rasanya satu comp dgn Malibest tu.

PUANSTOBERI said...

CH :

Cabin tu web dia mmg santai lah.
Yep. Kami pun nak buat island hopping la plannya. Salu pegi utk outstation dah. Bosan dah..kali ni mau santai2 ja.

PUANSTOBERI said...

CHA :

Selagi takde anak, slagi tu berhoneymoon. Teeheee.

PUANSTOBERI said...

CINTA :

OWh yer. Akak ada baca satu blog pasal tu gak kat the cabin tu.Adakah beliau itu kawannya Cinta gak??

PUANSTOBERI said...

TH :

Takat ni mmg itu la paling bes. Sbb tu dia mahal sket among 3 tu. Tp hati byk nak ke Langkapuri INN. Hihikss

PUANSTOBERI said...

MYFARA :

Langkapuri INN eh?? Oke, nati akak tnya Mai lah yer :)

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Haha. Manade asyik jalan. Sekali sekala ja. Hihiw.

Jom la Zana, gi skali :)

PUANSTOBERI said...

CHINTA :

A'ah Chinta. "CUTU2" cinta lagi. hikhikssss...