Thursday, November 24, 2011

Bunga Pinang



Woimakkk..kat kg langgo2 je buah pinang tu. Tgolek2 je beliau. Kat sini amekaw..sekuntum bunga pinang tu berega  rm4. Jadi 2 kuntum bunga pinang n sekuntum bunga kapur n bunga gambir tu jadi rm12 ke 14 tah. Bisnes pinang la kalo camni.hihi

16 comments:

ejaMaria said...

hehehe... bunga pinang tu aku buat bunga telur masa adik aku kawen dulu... jenuh menyiapkan... tapi best... bunga telur adik aku wangi sbb ada pinang, cengkih dgn kayu manis... aku siap simpan lagi seketul utk kenangan konon... ;p

Luv said...

ida bunga pinang ni nak bli kat ne?

Irtiyah said...

cantik kan...

tapi tak tahu nape terbayang kacip pinang.. agak ngeri takut terkacip jari.. hehe

kekucingkatz said...

dolu aku cari takde..jenuh pusing....

Cik Anita said...

bunga pinang camni senang! senang nak gubah..lagipun cantiks. cumanya mahal sikit..

anitadiana said...

canik lah reen...kak ita rasa berbaloi harga tu...sekarang tak ramai yg nak makan pun..cuma buat syarat aje...

mekchu said...

jom kita jadi bisness partner....

ekinashikin said...

betul mhl kan pinang kat kedai2 jual hntaran tu..
igt time kecik2 dulu balik kg men kupas2 piang yg jatuh..hihi

PUANSTOBERI said...

MARIA :

Ha..buat sendiri...
fuh..gigih la mengacip pinang seme... huimokk...

PUANSTOBERI said...

LUV :

kat masjid india sanun. Kat kedai bunga sblh mydin - sblh food court tu.

PUANSTOBERI said...

IRTIYAH :
Cantik.. tp reganya adui mak..mahei beno. hihi

PUANSTOBERI said...

ZAWI :

Ko pusing kat mana? aku tgk sentiasa je ada kat jalan masjid india tu. seme kedai2 situ ada jual - kt sblh mydin-sblh food court tu.

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :

Alternatif kalo tak bawak tepak sirih kan. Maka ini la sbg simboliknya.

PUANSTOBERI said...

KAK NITA :

Mahei beno kak rasa.. mula mydear nak beli 5. Woimokk..2 udah la. Buat tmbh2 kat pucuk bunga nati. hihi

PUANSTOBERI said...

MEKCHU :

Woraittss...jumssss

PUANSTOBERI said...

EKIN :

NI bkn kedai hantaran Kin. Ni cam kedai bunga india camtu. Tp kalo buat sirih junjung ada la dia terima tempahan.
Tu la..kalo kita kat kg dulu mmg main2 je pinang tu