Sunday, October 10, 2010

~Pasal Ten Ten Ten~

Entry pada 10.10.10.
Yang mahu di publishkan pada jam 10.10 mlm tp terlebih sudah...
Takde apa yg menarik pun pada date ini.
Just nak tulis gak.
Yang nyata paling org ingat adalah tarikh perkahwinan gilang gemilang angkasawan negara kita. Humang aiih.. mampu tgk je la. Nak wat wedding camtu dulu mmg tak mampu lah kan.

Ramai juga berebut date ini tuk menikah. Yelah..nikah/kawen pada 10.10.10 dan hantaran dah tentunya RM10,000 jugak atau RM 101,010.00 dengan mas kahwin nyer RM1,010.10. Lumayan nyer...
Ok lah kan.

Aku dulu nikah/kawen amik date befday je. Jadi lah kan..walo sebenarnya tidak lah berapa untung amik date befday utk dijadikan anniversary ni coz nati mesti si asben kasik 1 hadiah je iaitu adiah befday beserta ulangtahun. Hahaha.. tu pun kalo ada la. kui kui kui...
Tp mas kahwin aku retu agak kontrovesi gak la di kalangan saudara mara. Ngehehe.. Perak dia tak tetapkan rega mas kahwin, tp ikut adat kena RM501 (cam suar Levi's lak kan. Hoho). Tp kiterang sesuka nak letak RM229 iaitu umur kami berdua ketika itu, iaitu dua dua 29 tahun. Hik hikkks...

Hoho..so, anda pula bagaimana..adakah date perkahwinan anda ada kena mengena dgn sebarang date?? huhuhuu...

13 comments:

hasrul hassan said...

Salam .. puan ditag di blog saya .. mekasih.

MAMA AIZARA said...

nikah 10.08.08...tak dapat nak amik tarikh 08.08.08 sbb family husband orang jauh..

AyangAizul said...

kalo tya kitorg kan... date kawen sempena apa...????
jwpnnyer sempena CUTI SEKOLAH... muahahah
sbb time tu sng nak kumpul sedara mara...

akma said...

yeay!

Saye kahwin on 14th February 2009. PNSTOBERI tau tak date tu date ape? hehe. Actually saje je kahwin date tu senang nak ingat. Lagikpun mase 2009 date tu jatuh on weekend. So line clear je...

Cute MuM said...

xder kene mengena pon date kawen.. sebab my mom yang pilih tarikh..

07/07/07 - My brother kawen
05/07/08 - Me bertunang & cukur jambul Zaquan (ank abg)
03/07/09 - My Wedding
10/07/10 - Majlis Cukur Jambul Dania

bulan 7 setiap tahun ada kenduri

E K A said...

hooho...anniversary saya tak de kaitan dgn mana2 date.main amik je.niat di hati mmg nak 10/10/10 gak.tp en somi dah tak sabar nak kawen...sama gak dgn hantaran.mas kawen pun tak ikut rate png

Hezesuze said...

ermm date nikah & persandingan xde kene mengena pun...ada jodoh kawin jek huhu

cikbedahlaser said...

sy nikah 080808...
saya nye bday 1808
abh sy nye bday 2808

saya suka 8...
yeayyyyyy

thats y sy nikah 080808

BHMB said...

nikah 24june 2006...sbnrnya nk kejar 26jun 2006 tp jatuh hari isnin la pulak..hantaran pun rm6,666..sen tu byr cash..hahaha
knp ngan date tu ek..xde apapun..sj je..sbnrnya konon2 nk bg bday utk abah ita la..bday dia jatuh 060606..adiahkan dia menantu...tp terlajak sudaa..hehe

PUANSTOBERI said...

Hasrul :
Baekk..nati sy tgk laju2.

MamaAizara :
Tkpe la..dah dkt2 la tu kan. Janji ada 0808. Hihi

AyangAizul :
Sama la dgn kita. Dek krn adik beradik suma cikgu mmg harus kena pilih cuti sekolah. Kebetulan bln 12 adalah cuti sekolah. Lagi la bes. Hihi

PUANSTOBERI said...

Akma :
Yey! mmg ramai yg amik date itu juga. Hari berkasih sayang dan hari ulangtahun. Mesti la berdabel dabel kasih sayang nyer kan.. hiihi

Cute Mum :
Waah...mmg sker wat kenduri bulan Julai eh. Hihi :))

PUANSTOBERI said...

EKA :
tkpe la tak kena ngan memana date pun. Asalkan date tu adalah date kenangan manis kita dlm hidup. Err..mas kawen Penang pun rasanya tak fix kan??

HezeSuze :
That's more better. Ada jodoh kawen je. Hihiiii...

PUANSTOBERI said...

cikbedah laser :
Wahh..ini peminat 8 pula ya..ni tentu2 hantaran 8,888.88 nih kan..takpun 88,888.88. Hihi..jgn marah eh..gurau2 ajer.

ITA :
owh..ini pula sker no. 6. Hihi.. sumanya ada 6..bes bes :))