Monday, October 25, 2010

~Celcom Blackberry Torch 9800~

We really are spoilt for choice nowadays when it comes to purchasing smartphones. So many brands, so many models, so many fancy features… but make no mistake, nobody does smartphones like one of the pioneers in the market – Blackberry. And if you were always on the fence about which smartphone ‘camp’ you wanted to join because you were undecided about going with a touch screen or a physical keyboard, your dilemma is now solved with the debut of the new Celcom BlackBerry Torch 9800!

Haa....dah tulis bahasa omputih skang. hu wu wuwuu..

Hahahahaa...merepek..tu aku kopipes dari board Nuffnang. Nak masuk lagi contest Nuffnang. Kali ke3 aku mencuba. Lantak la ada beribu malah berjuta contestant sekali pun, aku nak cuba jugak.

Kali ni syaratnya adalah :
2. Write a blog post telling us what you love about the Blackberry Torch 9800, and also share the Celcom Exec 50 plan with your readers.

Sila lihat tu, Nuff kata beritahu kami apa yg anda cinta (?) tentang Blackberry Torch 9800 dan kongsi perihal Celcom Exec 50 plan dgn anda semua yang membaca blog ini. Okeh,cinta itu boleh la didefinisikan sebagai suka, sayang, berahi etc etc. (Motip aku nak translate kan syarat tu? ngehh..merugikan ruang tol).

Ok. Kenapa saya cintakan Blackberry Torch 9800 nih?
Satu yg paling utama adalah saya tak penah memiliki lagi apa saja yang berkaitan dengan Blackberry. Kata lah yg botak (bold), melengkung (curve) mahupun ribut (storm) itu. Mmg saya tak pernah ada. Eh..tp saya adalah yg bunyi beri beri jugak. Haa...sure korang tau.. apadia??

Ya..blog saya ini lah.. pnstoBERI.blogspot dot com. Ngeh ngeh ngeh ngeh.

Oleh krn saya tak penah memiliki hatta satu jenis pun dari family Blackberry ni makanya perlu lah saya berangan utk memiliki si adiknya yang bernama err..lampu suluh (torch).
Lagi apa yg saya cinta ber kenaan BB Torch 9800 ini :
*sbb ia ada touch screen dan juga keypad. Saya penah pakai handphone touch (censor actually), dan juga keypad. Skang saya mahu kedua-duanya. Jadi kalo malas malas nak taip boleh sentuh je, kalo malas malas nak sentuh, taip saja. Bes kan? Sure!
**Lps itu, kameranya adalah 5MP. Ko tak mahu? Kalo aku, aku mahu..tak perlu aku usung kamera lagi. Ada 512mb memory on board. Lps tu dpt lagi 4GBeMMC + 4Gb media card. Ko mahu? Sure!
**Jgn lupa. Ada WiFi jugak. Tadi dah kata tak perlu usung kamera, skang tak perlu usung lappy lagi. Mudah kan? Sure!
**Nak ber facebook lagi la mudah. Mmg tugas dan tanggungjawab dia lah kan utk memudahkan korang nak ber laman sosial. Bes kan? Sure!
**Sbb dia adalah touch screen, screen pun luas jugak. Ko nak potrait kan dia pun buleh, nak landscape kan dia pun buleh. Sukahati kau lah kan. (eh..bunyi mcm nama blog lama aku dulu. Haha). Bes kan? Sure!
**Dia ia amat ringan giler iaitu seberat 161.1g sahaja. Tk smpai sekilo pun kan? Sure!

Skang kita masuk bab pasangan yang akan dipasangkan dgn BB Torch 9800 ini. Kalo ada telefon tapi takde talian samalah mcm makan nasi tanpa lauk. Ha..gitu. Jadi mari kita pasangkan BB Torch 9800 ini dgn Celcom Exec 50. Aku juga adalah pengguna Celcom. Tak percaya. Mari cuba dail. 019-tekan tekan la sampai pingsan. Hohoho...

Celcom Exec 50 - Absolutely Simple katanya. Ya..mmg simple sbb :
~ RM50 sebulan pehtu ko buleh call serata alam dgn kadar RM0.15 seminit. Lps tu boleh dpt diskaun pulak tu. Ko tak mahu? Kalo ko guna antara RM60-RM79.99 ko akan dpt 10% diskaun, dpt 20% diskaun kalo ko guna antara RM80 - RM149.99 dan kalo guna RM150 ke atas otomatik ko dpt 30% diskaun. Tak suka?? Sapa tak suka diskaun angkat kaki.. ngeh he he. Sapa yg suka gayut gayut mmg sesuai plan ini utk korang.
~Lps tu da register Exec 50 ni tetiba ko akan dapat Free Celcom Broadband Basic Plan for 1 month (with speeds up to 384 Kbps). Ok, lps ni buleh ber blogging smpai pitam. Haha.

So, BB Torch 9800 yg hebat ini mmg sesuai dipadankan dengan Celcom Exec 50 yang hebat ini juga. Yelah.. pasangan harus lah sepadan dah sama hebat. Rite??

So, dipersembahkan Stoberi Blackberry Torch 9800



Dan pasangan sehidup sematinya.

Maka...namanya adalah Celcom Blackberry Torch 9800.
Oh lupa nak gitau..Celcom akan launch kan semua ni pada 29.10.2010.

4 comments:

Hezesuze said...

wah akhirnye uols dapat karang ayat2 tuk n3 nie kan..huhu

gud luck uols

E K A said...

cantik kan akak bb yang ini.

Anitadahahs said...

semoga berjaya melmiliki beri-beri ini. Kalau tak dapat, beli la kak..hihi :)

PUANSTOBERI said...

Heze :
Lps je karang ni trus dpt emel dari nuff gitau pemenang contest iPhone retu. Sob sob sob.

EKA :
Yesza..akak buat preview ni pun akak da rasa teruja. ngeh he he.

Anita :
Beli eh?? Ok, tggu rega tax tu dah takde nati kita beli yer. Ngeh he he