Thursday, October 7, 2010

~Pasal Earning Lagi~

Lagi2 citer earning. Menyampah rasa.. tapi menyampah pun tulis gak. Hoho. Takde citer menarik dah.
Hari tu ada che puan hezesuze komen kata 'tk napak pun iklan u'ol joget kat atas tu'.

Ha Ha. Kalo nak tau, iklan ai'ol tu menari2 tgh malam je. Org lain tido dia berjoget, org lain berjoget dia tido. Ha..gitu la kekdahnya. Aku sndiri pun pasan. Asal tgh malam je laju iklan masuk, asal iklan masuk je tgh malam. Bersilih ganti tu. Ni kena gugel lagi ni apasal dia sker kuar tgh malam bkn tgh hari (eh. pasal ek kalo kita eja tengahari rapat, tp tgh malam jauh). Tgh malam kalo manade org masuk blog aku ni. Udah la lps contest ni mmg merudum la 'saham' nyer. Cena neh nak naikkan traffic smpai traffic jem neh?? Hahaha..udah giler traffic kome oi aku nihh...hahaha.

Ok. Ok..skang ni udah 2 jadi Metered Earning (ME). Meaning udah berenti menari le dia. Mmg lama oih Nokia E5 tu. Lebih kuang sebulan. Dia menjengah pada 2 Sept. Lama kan. Masa tu syok abis aku tgk dia dtg. Maklum la yg pertama (bkn pertama ekceli, ada sblm tu tp yg tu kejap sgt). Dan Digi iPhone Contest pun da jadi ME. Mmg la kan..contest tu pun da ttp sama dgn aku nyer due contest. (Oh..aku turut join, tp ini mmg aku tak berharap la..asal masuk je tu..manakan tidak..beribu2 penyertaan, dan hadiahnya cuma la seketoi iPhone.Seketoi okeh..seketoi..kalo kamera Sony retu ada la 2,3 ketoi). Tp tkpe..nati mesti dia ajak pi event2 lagi, ada game2 lagi, bleh menang2 lagi. Mcm kat event Sony retu la. Jadi lah walo dpt beg je. Hoho.

So, ini je yg tggl skang. 3 yg masih aktip. Tu yg campaign AA tu bila time tu. Tak pasan pun haku aih. Tk smpt tgk..da meninggal dah. Aku jarang la dpt campaign. Lps ni lagi la mampuih tak dpt gaknya. Dah tu..takde org nak masuk baca blog merepek meraban haku ni dah. Aku saja je ttp bhgn earning tu. Aku tgk salu org tutup..aku pun ttp lah. Hahahaha.. padahal ok je aku nak reveal pun..saja kasik gempak. Tp percaya la, setiap satu BE dan ME tu nak beli nasik lemak paru kat area KL ni pun tak lepas. Hohoho

Ok lah..pening pala lah. Opis ni apa hey ekon nye kuat bebeno. Seram sejuk dah aku ni haa..

p/s : Ada 8 org pemenang adiah khas yg baru drop komen. Mana yg lain neh?? Harus kena keep in touch baru napak anda berminat utk menang. Huhu. Kalo takkk... tu yg sedih2 tak menang lain tu harus ku bagi. Hihihi... (ada plak camtu che puan stoberi neh..ter hapa hapa lahhh...)

10 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

dear, iklan tu tak semua orang nampak dalam satu masa, iklan tu bukan kuar tengah malam je...iklan tu sentiasa keluar tapi tiada masa yang ditentukan...maybe si A bukak ada iklan si B bukak tak de ...so depends jugak la...kengkadang biler kita bukak blog kita iklan tu ada tapi biler orang lain datang blog kiter tak de iklan tu...means iklan tu tak menentu kuarnya...biler iklan kuar then time tu ramai orang jengah blog kita makanya duit nuff kita makin masyuk la jawabnya...

akma said...

pnstoberi comey,

saye cadangkan kalo nak naikkan traffic buat2la selalu contest.... bestkan.. i loike. hiks! hiks!

PUANSTOBERI said...

Anje,
Owh..gitu yer dear..ai igt kalo BE dia melekat je 24jam..rupanya mcm campaign jugak yer. kejap ada kejap takde..tp takpe la..ai pun tak la kesah sgt ada ke takde ke.. saja sonok2 nak citer.

Akma :
hoho..wat contest salu?? hihi..tggu bila ada hadiah menarik baru la bleh wat contest, takde yg menarik tk best la nak buat. Kui kui kuii :))

mama zharfan said...

me siap tanya nuff kenapa me tak dpt BE baru..ada satu BE jer now, tp dh suam2 kuku..nuff dh reply..mcm biasaler, ckp tunggu turn le, nak bagi adil kat semua bloggers *sigh :p

psttt: kalau aad org tak nak hadiah coontest u tu..bagi kat me, me suka jer hehehe

PUANSTOBERI said...

Mama Zharfan :
Huhu..siap tnya nuff ek. Hihi. Tkpe la..nati ada la rezeki kita tu.

pssttt...ye lah Mama Zharfan, napaknya ada yg tak drop komen pun lagi.. tkpe..kita tggu lagi..if tak jugak..makna tak nak adiah la tu.. ai bagi u laju2 ye.. hihi :))

Hezesuze said...

wow!! bila pulak weols dah tuko gelaran nie che puan katenye...huhu

oooo patutler weols tak nampak iklan berjoget2 tu..time dia berjoget2 weols dah tinton...ahakss!!

p/s bila nak meet up?? hehe

LynLuvEin said...

pn stoberi,

jgn buruk siku tau! ahahaha

terima lah komenku inih...llalalala

deqlis said...

Salam,,

huhu..melopong deqlis baca n3 Pn stobery kali nie... hmm sebenarnya deqlis ni br jer beberapa hr reg ngn nuff...tp tak fhm pun mcm mana nye rleh dpt income yg selalu blogger2 ceritakan...BE /ME tu aper?? Ya Allah malus nye tak tahu apa nie huhu..

jap nk godek2..nie laa keje ku hehe..
klu ada siapa2 nk share meh laa bg kat deqlis nie huk huk huk..
tolongggg!!!

EiJa ZaQuaN said...

me x pernah pun lagi dpt BE..huhu..

PUANSTOBERI said...

HezeSuze :
Sila dropkan emel u'ols di dalam inbox emel ai'ols utk we'ols plan utk berjumpa kelak. Ngeheheh

Deqlis :
Buleh gugel je..suma ada blogger2 lain citer.

Eija :
Tkpe..nati dia muncul la tu..sure adalah..dun wori..