Saturday, October 30, 2010

~Pasal Genting Highland Lagi~

Baru je plan nak ke Genting, dikejutkan dgn berita kemalangan ini. Kemalangan maut melibatkan bas lagi. Kali ni bas persiaran/bas rombongan pulak. Kesian bebudak ni. Baru seronok2 kat Genting, tetiba diakhiri dgn tragedi camni.
Berita di sini - Berita Harian
Berita terbaru kata driver takde lesen memandu pun. Sungguh kah? mmg menakutkan. Ditambah plak bas tu sememangnya ada poblem brek. Waa...sgt bahaya kan.

My dear kata, ok, kita tukar plan. Gi PD jer.
Sekali lagi, jawapan aku tetap sama "namo..nati ada binatang gigit kaki"
Huhu.

Ala..kalo just pi Awana tak tggi pun. Belum book lagi ni.
Aku nak book under Astounding Awana Savers tu, tp tatau TnC dia. Adakah suma org leh dpt rega tu or ada kena pakai members card ke apa. Nati Senin baru nak call Awana tu tanya. Kalo guna rega tu mmg dpt la murah sket dari rega biasa. Oleh kerana aku nak pi tu wiken, dah tentu dia termasuk dlm peak season. Kalo tak peak season mmg rega dia berbaloi baloi.

Dah riki2 review org yg pegi Awana. Ramai yg bagi + review. Bagus.
Try dulu tnya. If takde choice sgt, duk ajer lah di First World. Or, carik tpt percutian lain. But then di mana?? Selain PD n Melaka. Any suggestion my dear pren???

5 comments:

ChentaHati said...

awana mmg best. food pun sgt best. bilik pun best. insyaAllah xde apa kot. kna hati2 lebih lh time drive. sy hri tu book guna agoda... pn ok. nxt ni nk pgi book lg tp guna govt rate plk. still murah. nov ni awana dh naik rm315/nite. cuti sekolah or peak season rm440. jom pegi genting PS...

PUANSTOBERI said...

CH :
Agoda tu cena? Kena jadi member ke apa ker? Ada tgk web dia neh.
Govt rate bukan ke terpakai kalo weekday, wiken tak dpt kan?
Umm..da tgk kat iHoliday (RW nyer booking online) dpt 249 per nite. Tp lum book lah.

deqlis said...

Pn Stoberi, klu nk g Genting,,cuba beli voucher..lebih jimat..

deqlis g hari tu satu family besar jimat2 sgt2... boleh pilih nk stay kat first world atau awana..

deqlis terpaksa pilih first world, sebab ada mak ayah dan mil adik ... takut diorang susah nk balik hotel..n x larat jln..

PUANSTOBERI said...

Deqlis :
Celah bedah mana nak beli voucher tu. Smlm da hampir book pun awana ni thru iHoliday. But then, terlupa bwk cc statement plak. Ada date yg diperlukan kat situ. Hmmffff..geram..tkpe..ptg ni cuba lagi..kalo takde gak..tuko plan segera.

deqlis said...

google: voucher genting. selalu yg jual ni dari forum2x... klu hb lis masih simpan contact dia nnti lis inpom..