Wednesday, October 20, 2010

~Pasal Sponge~

Ngantuk weh. Kita merepek jap nak.
Hari ini adalah 20.10.2010 ya. Rata2 kengkawan dah buat entri.
Bukan nak buat entry pasal 20 10 2010 nih.
Nak buat entry pasal sponge lah.
Aku ada 2 citer lawak pada diri aku berkaitan sponge nih. Aku rasa lawak la.. org lain mmg akan rasa tak lawak lah.

Smlm tgk citer lawak Simpang 3 ke apa tajuk nya tu.
Ada part  Abon ckp "amik la baju ni..tgk ada spon-ge (sebutan dia spon dan 'ge' tu adalah sebutan mcm ge-rak tu kan).
Hahaha..tetiba aku gelak gelak.
My dear pandang aku. Mesti dia kata eh..apsal minah ni gelak. Idak la lawak sgt. Haha.
Bukan apa lah. Masa aku blaja dulu, kiterang satu bilik B2301, Komsis Balqis tu panggil span basuh pinggan tu spon-ge. Siap gelarkan ahli bilik tu suma grup spon-ge. Giler tah pehapa.
Skali tgk eh.. ada gak org panggil bendalah span tu spon-ge.
Juwita..igt tak?? (padahal Juwita tak penah baca pun blog aku ni..saja tnya seolah2 dia tgh baca)

Satu lagi pasal ini.
Link : Here

Suma org kenal kan.
Tau tak pasal ni aku hampir2 taknak kawan ngan my dear aku.
Ha ha.. masa tu baru nak rapat2 kan. Lps tu dia nak gi outstation Johor.
Aku kata "ok..beli kan saya patung spongebob eh"
Tetiba dia kata "amenda spongebob"
Aku mcm haaa....sapa je tak kenal mendalah spon-ge kuning petak tu.
Mak aku pun kenal aku rasa.
Masa tu mmg rasa taknak lah kawan ngan dia ni. Spongebob yg glamer pun tak kenal. Apatah lagi pocoyo la, teletubbies ke mahupun yg hemo hemo hemo tu. Tah katun apa tah.

Tp apa motip plak aku nak buat spongebob tu as benchmark kan?
Tak buleh blah betul.
Tp menda ni mmg aku ingat, aku ada citer kat blog lama dulu. Hihi.

Oklah..tak mengantuk dah.
Sambung keja semula.
Jgn lupa basuh pinggan guna spon-ge okeh.. Huhu.

13 comments:

Hezesuze said...

caitt!! minat jugak uols kt sponge bob nie ek...hadoooii

Khumaera Ismail said...

sy minat patrick~!! hubby pun same ;)

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

komsis balqis? UiTM Lendu ke dulu?

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

hahahah..mmg kelakar la akk nie tawwww.

pepun akk ada jugak cik abg nak belikan patung. kinaaaaaa...x de pun!huhuhuhu

p/s: akk kina ada TIPS nak kongsi dgn akk. jOm le g blOg kina..

imanmom said...

sponge bog kartun kegemaran anak2,

jom join GA ni http://ummieayahqistina.blogspot.com/2010/10/1st-year-give-away-qistina.htm

PUANSTOBERI said...

Heze :
Tak minat lah..sj je usik my dear masa tu. Huhu.

Khumaera :
Patrick tu yg starfish tu kan..yg kaler pink tu kan..hihikkss.

PUANSTOBERI said...

safinaz :
Yes ai am.. 1998-2000 - Balqis. 2000-2002 - tmn dimensi. Sama kah? hahahaha..

PUANSTOBERI said...

Kina :
Mana la my dear akak penah belikan patung.. tak penah jugakkk... katanya baik peluk dia dr peluk patung tu. Ye tak ye jugak kan.. dulu byk la kina..skang takde dahh

Td akak napak jugak entry kina tu..nati akak pi baca yer..

Imanmom :
Join GA eh?? ok..nati pi tgk eh..

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

Dang Anum - 1996-1999

Anitadahahs said...

ramai orang suka tengok citer spongebob ni! tapi kenapa saya tak suka ye?ahaha.saya pun tak paham. sebab citer dia macam merepek gitu..

tapi kalau ada yg tak kenal citer ni mmg agak pelik lah sebenarnya..hihi :)

PUANSTOBERI said...

Anum :
Owhh..kira aiols ni junior uols lah yer. haha. tp weols blok B ni 'jauh' sket dgn blok 'D' tu. Dining pun lelain kan? Ke sama? eh.. lupa dah la. Hik hikss...

PUANSTOBERI said...

Anita :
Kak Reen pun tak sker tgk. Saja je suh belikan patung tu..sbb masa tu yg paling glam adalah spongebob.
Skali boleh plak dia tatau.
Ngehhh..

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

Blok B dekat ngan Ko-op, Blok D dekat ngan Masjid & Tasik

Dining Hall Blok A dan B dekat dengan pejabat Asrama

Dining Hall Blok D atas sikit..

Tapi kalau lapar dah tak kira... pergi je mana sempat.. hahaha

rindu suasana belajar dulu