Wednesday, October 13, 2010

~Pasal Menatang Yang Lembap~

Ya Allah..geram giler..

Kalo ikut hati mmg aku maki2 dah mendalah ni.

Tp..aku lah yg bodoh kalo aku nak carut2 kan atau maki2 kan mendalah yg tak bernyawa nih.

Tp..kita bayar perkhidmatan ini.

Biar pun murah tp tetap bayar.

Dah la sesuka hati tambah 2inggit sbb utk hantar bil sekeping tu.

Smpai la ni aku blum pi daftar utk dapatkan bil online.

Kat mana nak ajukan aduan neh?

Aku geram giler nih.

Seminggu ni mmg la performance dia mcm hampeh.

Nak buat entry dlm blog trus mmg takde la. Ni aku tulis kat notepad dulu ni.. notepadddd... tak penah dibuat. Kuang hajo btul.
Aku nak buat aduan kat SKMM ke mana ke? Atau aku anta dulu kat sykt yg membekalkan perkhidmatan nih? Tp kalo aku antar ke dia sure la dia kata "pihak puan dikehendaki melanggan pakej terbaru kami yg mana dijamin lebih laju, lebih lancar dsbnya. Tp kena tmbh bayaran kepada RMxxx sebulan".

Hak tuii la kan.. ha..tu geram dah la tu. Aku rasa esuk aku nak report dulu kat sykt tu. If takde jwpn dlm masa 3 ari aku trus report kat..kat..err..ni payah sket. SKMM la kut kan? Apa kata CC Menteri trus. Kang kalo aku pakai emel opis, jadi bahan plak kan. Udah la sama kementerian..tp eh...aku bukan buat salah. Nak complaint pun tak buleh kah. AKu bayar okeh.. bukan pakai pree je.

Aku bukan duduk di ulu banat yer. Kalo masa raya kat Ulu Dong retu, aku tak kesah la. Paham sesgt la keadannya. Ini tgh2 KL. Bebtul dpn KLCC. Berhampiran sgt dgn Menara sykt tu yg tersergam indah. Kang aku meraban call customer service dia kang baru tau.

Ni aku tulis2 ni tentah tak buleh nak post pun. Kong hajo tul lah. Aku mmg geram neh. Mmg ada rasa nak tukar ke DiGi tp kang kalo sama je lagi aku menyampah.

Aku tau 1 je yg ok iaitu strimix. Tu kat kg aku yg ulu banat tu pun dpt 100%. Laju je zas zas..tp ini cakap la 3G la HSDPA la..tatappp lembap cam siput babi.

Eiii...geram nih..gerammmm.....!!!!
getty images

4 comments:

Anitadahahs said...

sabar2, nanti marah2 cepat tua.hehe. kak reen pakai berukband cap apa ni, maxis ke celcom?

p.s eh kak, buang la, verification word ni. susah nak komen.byk keje.hihi

hasrul hassan said...

PnStoberi .. saya pun alami masalah yang sama .. tak leh nak masuk ... asyik kedip2 je .. tapi saya guna streamyx .. start dari kul 3 pagi 12 oktober .. sampai petang 13 oktober tak leh nak masuk....

huhuu .. rasanya backbone internet kot problem.

PUANSTOBERI said...

Anita :
huhu.. celcom la.. ngok ngek tul.
Ok..krna ada 2 org da minta akak remove word verify tu, akak pun da remove..semoga suka komen byk2 kat sini yer.

Hasrul:
Sgt geram kan... mebi la kut backbone internet poblem kut sbb kat opis ni pun cam tak berapa nak laju.

ejaMaria said...

hehehe... hangin ribut taufan hah... ;p