Friday, October 1, 2010

~Pasal Update Contest Sedondon Raya~

Update. Update. Update.

Sehingga ke jam 1.00 ptg, 1 Okt 2010, sebanyak 53 contestant telah diterima utk contest ini.

Pheww... masih mood sama..tak sangka sebenarnya. Pada mula che puanstoberi ingat contest langsung tak dpt sambutan. Tp ha..amik ko...bajet dalam 5, 6 org je masuk atau paling byk 10 org. Tup2..

Dan baru la saya tau yg mmg ada community blogger suka join contest rupanya. Hikss.. See, napak benau aku ni mmg jarang ber blog walking. Huhu. Gi pun blog yg aku follow b4 ni aku tgk bukan 'hantu' contest. Skang sudah tau. Hi hi. Apa pun..terima kasih tuk korang2 yg join, yg sudi jadi follower walaupun dalam contest tu tidak la men syaratkan yg masuk tu wajib jadi follower. (tp kalo tak jadi follower tak dpt la adiah grand prize ek. main tipu pnstoberi neh. Huhu).
As I said before, saya da mula menilai suma contestant ni. Wah. Bukan mudah utk menjadi juri nih yer. Saya akan menilai dulu sblm di saringkan ke peringkat kedua dimana saya akan mendapatkan juri jemputan (Nur Afliana..anda tidak layak yer sbb anda kata rakan anda pun ada masuk bertanding..so, ada conflict of interest d situ. Tettttt...!!. Ha ha haaaa). Nak s/listed kan pun bukan senang nih. Suma peserta hebat2 belaka dan suma memenuhi kriteria. Duhhh...
Proses bermula dgn saya pergi ke blog yg da bagi ke link saya. Secepat mungkin saya akan gi tgk. Saya juga perlu utk amik gmbr tu utk diletakkan dlm entry senarai peserta. Tp ada yg disable kan right click utk copy gmbr tu. Ekceli sebenarnya kalo disable pun buleh je utk 'tarik' gmbr tu utk di copy kan. Tp saya tak nak buat gitu sbb mungkin tuan rumah tak suka gmbr nya di copy dan diletakkan di tpt2 lain. Tkpe la..tapi saya tetap terima dan nilai juga. Bila da letak kan dlm senarai peserta, dah letak link semula saya kena letak komen kat setiap entry yg dibuat. Tnda saya menghargai usaha anda utk join. Sbg peserta kita mesti nak organizer 'turun padang' tgk hasil usaha kita kan. Lps tu saya apdet pula dekat link list peserta contest dkt sidebar. Then baru saya nilai kan mengikut kategori. Puh..berpeluh neh..seb bek dalam air-cond neh. Apa pun..saya tidak lah merungut. Malah saya seronok. Cukup seronok. Rasa nak buat lagik. Haha. Sethn sekali, bila da ada menda best utk dijadikan give away saya buat lagi yer. Hik hik.. tgk la nati nxt year, sempena entry ke 1000 saya ke. Hihi.

So, keputusan mungkin sebelum 8 Okt. Byk keja la pulak. Outstation ke Penang 4 n 5 Oktober. Janji saya ari tu hadiah Syawal kan. Insyaallah, pemenang akan diumumkan sebelum abis Syawal. Tp adiah mungkin dapat dlm bulan Zulkaedah la yer.. Hihi. Oh. Saya juga lebih gembira kalo kita berjumpa terus utk sampai kan adiah sekiranya pemenang2 tinggal di area KL. Kita arrangekan la utk jumpa. Tpt yg saya boleh jumpa Pavi / KLCC (weekday-waktu lunch) dan 3 JJ sekitar KL (JJ AU2, JJ Maluri, JJ Wangsa Maju) / Care4 Wangsa Maju / Wangsa Walk (weekend/after opis hour). Best apa..buleh kita kenal2 sambil beramas mesra. Hihi.

Ok la..saya nak nilaikan lagi ni peserta. Jumpa lagi utk update seterusnya. Utk semua peserta-


opsssieee..saya napak iklan berjoget lagi d atas blog ni. Sunway Velo City ke apa tah. Apa tu? Campaign ke BE ? Rasa mcm BE je. Heeee...heeeee..... Alhamdulillah..ada lagi rezeki tu. Terima kasih kawan-kawan

10 comments:

mama zharfan said...

happy judging :)

E K A said...

ala...nape saya tak perasan contest anjuran puan stoberi ni.dah tutup ke tarikhnya

aMyErInAiMiE said...

hi kak!tq yer sbb trime entry sy.hehe.akak cam duk area2 sy je sbb sy leh g JJ AU2 selalu.hehe

PUANSTOBERI said...

Mama Zharfan :
Yups..tgh hepi hepi judging la ni. Hehe.

EKA :
Lum tamat lagi EKA. Cpt join lelaju. Isnin ni baru tamat. Huhu.

AMYERIN :
hik hik..akak pun slalu gi situ. Buleh katakan tetiap mggu. Nati bleh la kita gather gather kat situ eh. Hik hik

Cute MuM said...

mesti penat nak menilainyer kan..

hope ada rezeki kat sini...

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

jangan lupa jenguk blog kita ek...

blog yang ni...
http://doublehni.blogspot.com/

ejaMaria said...

huh... lega... walau pun jadi peserta terakhir... hihihihi

ejaa said...

sedihnye tak dapat join!!! huhuhu len kali kak reen wat contest len lak . hehe insyallah ejaa masuk hahaha. tapi abis laa pokai :p:p

PUANSTOBERI said...

Cute Mum :
Yupss...sgt jenuh neh..

Maria :
Lum terakhir lagi. Ada 4 ari lagi.

PUANSTOBERI said...

izan :
Dun wori..dun wori..sy da gi tgk..

Ejaa :
nati akak buat contest lain, ejaa masuk yer. huhu