Friday, January 7, 2011

~Pasal Udah Check In~

Da petang baru tingat. Alamak! Lum check in. If not harus kena dtg opis lak. Check in kat umah? Bahaya oih. Satu mmg takde printer. Satu lagi ko brani nak check in kalo bband yg kejap timbul tenggelam. No no no. 

Kat opis ni pun macam putus putus je. Kemain lagi dia loading punya la lama.
Aku back. Masuk kan balik data data. Laju je smpai kat tpt nak print loading lagi. Lama.
Aku back. Masuk kan data balik. Dia kata dah check in.
Ah! sudah. Mampus. Cena neh? Mujur napak dia tulis situ 'reprint boarding pass'.
Pergh! Hampir nak putus napas jap tadi.
Seyes la....aku agak 'fobia' sket la kalo guna menda2 online neh.
Retu masa nak book pun kad kedit dah tersilap masuk detail.
Salah masukkan date kad kredit. Giler ko. Dah kena block.
Tak memasal kena call card centre. Hampagas tau.

Seb bek bley online check in.
Aku takut terlambat. Mujur ada xperience masa gi Bandung. Tau dah beratur pjg giler. Tu pun smpai dlm kul 7, tp bila dah check in jadi pelari marathon gak. Ceh!

Ni mana lak aku nak terjah ni nati nak baggage drop neh. Lantak. Yg pasti. Yang pasti pas Subuh mmg kena kuar umah dah. My dear da warning 'awak tu jgn lak nati nak berak la hapa la'. Ceh. Aku je la yg berak. Hahah. Tp mmg ye pun. Perut ni mmg saja tau. Punch kad kami merah salu sbb aku ni da sesiap suma nak pi opis, nak kuar pintu dah, buleh la sakit perut. Miehehehhehe.

So, kita ada masa lebey kuang 2 jam ye puan puan utk kejar masa sblm gate close. 
Harap harap tidak jadi gini - source : Here
Again. Semua org boleh terbang!

Mesti ada org yg kata - nyampah nak baca. Asik citer pasal cuti dia je. Macam org lain tak cuti. Jakun naek katebang ke hapa? Hahahaa. Maaf la kut ada sesapa ter jelak ke hapa. Tak yah la kut nak wat entry ke print tunjuk ke orang hapa pasal ni. Wasting time je kan. Byk lagi keja lain buleh buat. Mmg menyampah sbb aku sendiri pun rasa menyampah nak buat entry camni, tp SUCI HATI sudeh. Kata kat org camtu, takut  jadi paku dulang je kang. Mieheheheheh :D

Cam biasa : Tgk juga entry ini -
http://pnstoberi.blogspot.com/2011/01/pasal-vote-la-pula.html

5 comments:

AiTotYati said...

Ai tak nyampah kak.

Ai shuke.

selamat bercuti ye

E K A said...

bestnya dia nak jalan2

PUANSTOBERI said...

Aitot :

Nyaris ada org suka. Ai tot ada org nyampah je. Tehehehehe :P

Oke..oke..maceh :D


EKA :
Ololooo.... Eka da puas jalan masa bln doblas retu kan. kasik can kekda plak jalan2 :D

Anitadahahs said...

tak menyampah punnn! hehe
tapi jeles sbb xdapat bercuti sakan macam kak reen. huhu

PUANSTOBERI said...

Anita :
Aloo...nati da keja keja leh cuti puas puas oke.
Skang pulun study puas puas dulu tau. Sbb nati mesti rindu nak study. Teheheheheh