Tuesday, January 4, 2011

~Pasal Hari Pertama Kerja di 2011~

Takde entry semalam (kecuali entry contest).
Caya lah! Bagus. Tak perlu nak membebel selalu sgt dlm nih. Ye ker? Tentah reni kang ada 14 entry plak. Huhuhu. Cakap jgn sebarang cakap. Nati cakap memakan diri. Paku dulang paku serpih lak kang. (",).

So, ari kedua bekerja di tahun two o eleven.
Semalam agak kelam kabut. Kedatangan Pengarah baru. Perjumpaan ramai2 satu dept lum lagi. Tp smlm dia da panggil jugak sbb tgk serahan tugas Pengarah lama. Tanya sket sket. Aku pun brief sket sket. Nati dia jumpa la suma ketua unit or satu dept kut. KPP pun akan ada yg baru. Umm..ok gak kan, walo aku tak pegi tempat baru, at least aura 'baru' tu ter kena gak la kan.

Owh. Agak sedih jugak berpisah dgn bos lama. Dah la tak salam peluk cium beliau. Jahatnya aku. Bukan apa. Ari Khamis last day keja Disember tu aku igt malas nak salam salam lagi sbb nak dtg opis Jumaat tu (kononnya). Tup tup aku da bersenang lenang atas katil beronline aku da malas nak p opis. So, smlm beliau ada la dtg utk report duty kat TKP & KP. Tapi tak terjumpa. Makin rasa bersalah sbb beliau pulak call aku petang tu. Waaaa... ampun Puan. Tkpe, nati saya kompem lah pi Rawang. Saya jumpa Puan oke :)

Smlm gak aku study abis abisan pasal Kundasang. Harus la sbb aku mau pergunakan sepenuhnya masa yg ada kat sana. Tak mau la nati masa terbuang sbb tatau nak kemana. Sonang baitu je skang. Guna kan je medium blog nih. Sure dapat lah. So, memana blogger yg ter masuk sini akibat dari hasil carian aku tu, aku ucapkan "hai.. saya puan stoberi... saya masuk blog awak semalam sbb nak carik info pasal Kundasang. Ngeeee :)) "

Oke lah. Nati smbung membebel lagi yer. Dah terlebih waktu nih. So, jumpa lagi di lain rancangan. Ek eh.. tehehehehhe :P

3 comments:

ciK mOt ©™ said...

wahh...bagusnya...sebelum pergi kat sesuatu tempat wat research dulu kan...

ok nak wat kajian sal kuching...ujung bulan 3 ni nak p sana...hehehe

LyNn HaMzAh said...

nak gie sabah yer kak reen...syoknya...kat kundasang sejuk...memang best...

PUANSTOBERI said...

cik mot :
tehehehe... che reen mmg sker je survey dulu kalo nak pi satu2 tpt. lagi mudah skang sbb blogger da ramai kan. So, kita gather suma info derang tu, then buleh la buat satu itenarary utk holiday kite.
Itu lah gunanya blogger ni kan :))

Lynn :
Ya lah.. kan kenal lynn pun sbb kak reen carik info pasal kundasang. Then trus booking then trus rasa tak sabau nak pegi. Teheheheh :)