Monday, January 24, 2011

~Pasal Mari Makan Limau~

Tgh makan limo ni. Setat la tu musim limo kat opis ye dok?
Eh. Apa ke hey berlimo limo ni?
Limosin?
Hahaha. Baru peh baca blog Yob D_08 tu. Kan dia byk nulih bhsa negeri kesayangan aku tu. Jadi aku pun dah ngikut. Hahahaha.
Oke. Back to normal. Ai kan kijer key ell. Tulis stail Key Ell lah. hahahahah. Oke, ai rela di lempang skang (smbil tadah muka sbb belagak nak mampus).

Korang pun sure dpt berkotak limau kan. Kut ada kontraktor cina tu lagi la byk dpt. Dulu duk sblh dept Fizikal, dpt la sekotak deme bagi. Unit kecik merasa la byk. Skang ni dpt la sebijik dua sorang.  Oke la tu dari takde kan. Sedap plak limo ni. Manissss. Ni lokam..eh lokan ke apa tah. Mmg manis. Smlm my dear p paso suh dia je beli kan limau yg kecik2 tu. Dpt la 3 jaring tu RM5. Bawak pi opis. Hai..manis plak. Adik clerk aku ckp 'kekda, sy makan suma manis'. Aik..smlm aku laki bini makan ada yg masam. Siap aku makan dgn garam lagik. 

Oke. Nak smbung makan limo. Gmbo takdak. Aku google ni. Pinjam gambo ye tuan blog
Tahun ni tahun rabbit kan. Sukaa...comey....
Kredit : Here

6 comments:

Nazz@Purple said...

hehe chinese new year dh dekat..berlambak2 la limau tas meja ni

amalhaj said...

memacam jeneh limo ader. kaloo kat tambon kenei ngan limo tambon. mase teman kecik2 dulu limo gediong tuh dijadikkan bola. yang kecik sikit jadi bola ronders......

LyNn HaMzAh said...

masih belum dapat lagi limau kat office lynn nie...

a.samad jaafar said...

salam oghang sungei sipot sedut hihihi.. teman nok pelawe mike ke belog teman pulok.. ni teman jumpe mike kat blog nursyamqamar.. D_08 tu sahabt teman..moh cube mace ke belog teman.. haghap mike idok penin ngan loghat piyo teman tu.. teman polo mike yak..

hai said...

memang syok makan limau ni,yang pastinya akan ramai orang yang akan batuk /sakit tekak pasni...buah tu kena basuh betul2!!

PUANSTOBERI said...

NazzPurple :
Iya...itu tandanya musim CNY la tu.

amalhaj :
err.. limo gediong tu yg ropa mana? idak ler teman kenei pulok...
ngeee :D

Lynn :
Kak Reen pun baru dpt sebijik 2 je ni. HIhi

Yob Samad :
Mekasih la sudi mem polo blog teman. Teman udah polo mike. Hihi :D

Hai :
Hai hai.. :D
Err... kena basuh eh? Reen bukak je kulit limau tu trus ngap je. Tak penah lak basuh. hihii :D