Friday, January 21, 2011

~Pasal Tamat Juga Akhirnya~

Akhirnya. Tamat lah segala perjuangan ku.
Eceh! Poyo!
Takde, bukan tamat apa. Akhirnya lebih kurang 5 bulan berusaha, maka ganjarannya pun hampir diterima.

Ganjaran apakah?
Cam biasa la. Suma Nuffnanger biasa memperkatakannya. BE, ME tu.
Akhirnya suma BE telah menjadi ME. Haha. Aku rasa after this mmg no more BE lah.
Memula dulu abis suma tpt aku godek utk tambah ilmu pengetahuan utk dptkan BE ni.
Berhasil pada awal Ogos. Seterusnya rezeki bila aku buat Contest Sedondon tu. Lps tu mula da ilang sedikit demi sedikit. Cuma tetiba ter dapat bila ada kes Rapunzel tu. Hahaha. Lawak seh. Pi letak link blog aku. Mmg la org akan click. Anyway, maceh juga utk org itu.
Dan Seterusnya sehingga lah 13 BE aku merasa.
Tp aku perasan kat blog aku, kalo aku dpt BE, mmg aku tak dpt campaign. Siannn....

Oke la. Alhamdulillah. Sbb aku bkn target nak jana pendapatan pun dari blog ni. Aku sker menulis memacam. Dari dulu lagi. Start masa kat blogdrive. Suka je masa tu yg mana tak ramai pun tau blog aku. Boleh tulis sesuka hati. Tak perlu nak pikir 'eh..ni kang ada yg kecik ati', atau pun pikir ' ni aku tempek gmbr ni org kata aku menunjuk'. Susah hati rasanya bila camtu. Tp takpe lah. Adat lah kan. Ko taknak suma tu sila lah pvte kan blog atau menulis kat blog private. Mmg aku ada blog pvte satu lagi. Sana buleh la aku meroyan memacam. Heh!.

Lps tu aku beria nak duit dari blog ni sbb aku sakit hati dgn org yg sibuk jaja citer blog aku. Budak opis aku la. Terhapa tau. Sampai hati dia buat aku camtu. Aku tak sakitkan hati dia pun. Kut ye pun takyah la jadi penyampai berita. Baca je, dan abis tang tu. Ni tak, siap pi kat meja org tu, suh org tu view blog aku, suh tgk yg aku ni citer pasal org tu ke apa. Hie. Sakit sgt ati aku nih. 

Sbb tu aku carik gak jalan utk jana pendapatan. Aku nak tunjuk kat org tu yg ko tak dpt apa2. Tp aku dpt duit. Lagi byk ko suh org tgk, lagi byk aku dpt duit. Owh. Aku nak belanja  org tu air kotak laici lah bila aku dah cash kan cek Nuffnang ni nati. Tanda terima kasih sbb menyebarkan citer aku dan membuat aku tersedar aku takleh citer sebarang2 kat blog terdedah ni. Dan kerana itu juga aku buat blog baru. Mekasih utk beliau.

Dan skang, takpe lah. Aku tulis pun berhati hati je sbb aku tau byk org yg ku kenal baca blog ni.  Citer pasal opis pun tak leh lebih2 sbb ada kawan2 opis baca, pasal family in law pun tak leh sgt sbb kakak ipar (akak my dear) ada baca. Pasal family aku pun tak buleh sbb ada anak buah (anak akak aku) baca (tp nak kutuk dia takpe..miahahahah), pasal kawan uitm, kawan sekolah, BFF aku pun tak boleh over over.  Derang suma ni Silent Reader. Aku tau je. (apsal korang tak follow? Follow skang cepattttttttt...paksa neh..paksa....! Hahahhaha)

Jadi pasni ada BE ke tak, tak la menjadi pengkisahan. Skang musim BE tu. Hangat suma blog cakap dpt BE. Mmg nan hado la kat aku. Tau dah. UV aku pun bkn thp beratus. Cuma. Menulis tu tetap menulis. Hehari menulis pun Insyaallah. Ada rezeki, aku terima.

Utk suma yg membaca blog ni, terima kasih diucapkan.
Blum cash out pun kan earning tu. Tggu la kut kut dia bertambah 1,2 angka di hadapan. Hahaha. Berangan. Oke Puanstoberi, nak berangan kalo sila berambus dari kotak ini. Miahahahaha...
Oke..love uolss....muahhxx... !

8 comments:

ainilazwa said...

bestnyeeee!

ciK mOt ©™ said...

fuhh,,,ramai tul yang baca...hehehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah byknya BE.. kita br enam jer.. satu dh jd ME.. kekekeke 5 lg untuk di perjuangkan

Anitadahahs said...

waawawawa!
jeles sungguh sebab tak pernah terfikir akan dapat BE dan alah ME ni. Teruskan berblog puan stoberi~ jangan jemu2 eh. ;)

PUANSTOBERI said...

Ainilazwa :
Hihi...jadi la buat merasa kata orang. hihihi :D

cikmot :
Aww.... tp blog cikmot lagi ramai yg baca kan?? awwww....

Lekit :
Tkpe, walo tak byk BE awak tu, harus earn nya banyak. Btol tak?

Anita :
Insyaallah..selagi ada daya nak nulis, kak reen menulis je. Hihi.. :D

cikbedahlaser said...

sy nye nuffy tak le laju mana.. lately lg la.. xde iklan lansung.. polik ai...

tp... smlm masuk...wa terkejut beruk ai... dh lepas sepoloh inggit.. seronok gak ar

cikCha said...

tibe2 rasa brsemangat nak meriah kan balik blog ku yg dah berhabuk bersawang itu...huhuhu

ekinashikin said...

kita tgl 2 je yg running skrg...