Tuesday, January 18, 2011

~Pasal Kundasang - Akhirnya~

Akhirnya kembali ke pangkal jalan. Sobs. Sedih. Sobs. Suka tpt ni. Sobs. (hah! suka kalo mintak tukar cawangan Sabah.. waaa...namo namo..nati jadi cam Eka, asik homesick je. Hihi.. jgn mara Eka, memain ajer).

Check out kul 10 dari Mount Kinabalu Heritage Resort. Bayar segala terus gerak. Singgah Kinabalu Park then teruskan perjalanan. Singgah jap Pekan Nabalu. Aku ada baca kata kat sini boleh gak nak beli souvenir ke apa ke. So, benti. Beli la souvenir sket sket. Byk anjing. Brg yg rendah rendah takut nak pegang. Kejap je situ. Trus gerak ke KK.

Smpai KK, pusing2 pasar Filipin. Apa lagi. Beli makanan kering dan souvenir lagi lah. Hah! amik ko. Sekotak barang makanan kering diamik. Ceh! Ceh! ye ye oo je taknak soping konon. Siap withdraw duit lagi kat Alliance Bank situ. Ceh! Ceh!. Tu yg beg jadi beranak tu. Tinggalkan keta kat airport, member dari cawangan Sabah tu amik la kat situ. Lupa lak nak snap pic member tu dgn my dear. Mmg baek la member kiterang ni. Nati katanya kalo jln KK saja, pakai je keta dia, tak pyh sewa (yg kiterang sewa ni keta staff lain).

Flight kiterang jam 6.05 ptg. Pelik oih maknusia yg naek AA nih. Apsal berebut2 nak naik flight. Padahal time tu tak umum lagi mana pintu nak kuar. Kan ada no. seat dah. Ni mesti nak berebut duk tepi tingkap. Mcm terjadi pada aku la. Suppose tpt kiterang 10A n 10B, tepi tingkap la kan salah sorang. Naek je da ada budak lelaki serabai duduk. Kalo aku berkeras nak duduk tepi tingkap jugak cena. Mana leh amik tpt org. Ko duduk kat C, ko C lah. Tp aku lagi sker duk kat laluan tu. Lagi sng aku nak kuar. Ko duduk tepi ko tggu la kiterang kuar dulu. Bengap. Pehtu bebuat tido agar FA tak tnya dia nak makan atau tidak.

Masa balik ni kut tak aku nak makan Nasi Beriyani tp dah takde. So, derang sajes satay. Aku amik je lah. Lapar aih. (tp tak buleh la..terbayang satay ni aku rasa nak meluek lah skang. Apsal tah. Erk..)

Alhamdulillah touch down dlm 8.30pm. Tak delay dan on time. Masa tu tatau kata flight AA kat Kuching da tercium tanah. Kalo tak mau aku pucat lesi sepanjang perjalanan.
Souvenir yang sempat dibeli
Maka, tamatlah percutian pertama kami di tahun 2011. Yeah. Ini percutian sempena anniversary kedua kami ekceli. Saja tak pilih bln 12 sbb itu waktu peak season. So, upcoming vaccay adalah ke Bukit Merah plak. Igt voucher yg beli kat MAHA tu. Itu bersama pamili plak. Insyaallah.

6 comments:

ejaMaria said...

yeay... selamat kembali bekerja... ;p

ryn said...

heppy ending finaly....

Anitadahahs said...

dah dapat semangat baru lah kan bila akak dah g holiday!hehe.

Nana said...

ALA DAH TAMAT KE HEHEHE
nk tgk gambo lagik

E K A said...

ahahha...kekda nak ke homesick cam eka...sengsara taw.tp sabah mmg best pun.eka pun penah ckp kat en somi.jom ngajar kat sabah la.beside tmptnya cantik, elaun pun tingi tau kat sini ;) ops money minded pulak

PUANSTOBERI said...

Maria :
Yeyyy..masuk keja da pening pening lalat. hhohoho

Ryn :
Alhamdulillah... :D

Anita :
Ye ke smgt baru. Hihihihi

Nana :
nati byk sgt gambau tak saprais plak. hihihihi

Eka :
Aww...cam tak sanggop rasanya nak kena transfer belah sana. cukup la sekadar bercuti :D