Sunday, January 2, 2011

~Pasal Count Down to Two O Eleven~

Yieha. Yieha. Suda ada mood mau aplod gambau new year. Sbb da makan laksa tadi kut. Nyum Nyum. 
Oke. Skang baru citer pasal sambutan tahun baru. Ala, bkn sambut sgt pun ekceli. Saja seronok2 meng count down dgn kawan2. Last year count down kat KLCC ngan incik asben je kan.

Eh. Bkn la aku kata aku ni sker je nak sambut sambut. Dah ada kesempatan, maka pegi je lah. Bukan nyer jauh nau pun tpt tu suma. Jalan kaki pun leh smpai. Jgn esuk kalo da ada baby  pun aku nak berhimpit2, masa tu aku da bg green light kat my dear suh tempeleng je haku. Ate' da beranak kecik pun nak bawak baby ke tpt camtu. Tak sesuai yer. So, skang kita pergunakan lah peluang yg ada.

Jadi thn ni aku ber sekali dgn adik2 opis yakni Rinie and asben nya, Fara, Eta dan kazen2 nya. Park keta di opis. Mula nak pegi KLCC. Pehtu terdapat idea nak pi kat Bukit Bintang. So, ke sana kami. Sgt dkt la kan dari opis ke situ. Cross je PV tu da smpai. Blum kul 10 da terpacak kat situ. Org da meramai dah. Kat PV tu ada konsert. Tp lagu omputih je la.

Jadi masuk jap Fahrenhait then melangut je lah kat tepi jalan smpai kul 12 t.mlm.

Memacam insiden berlaku dpn bijik mata sambil tunggu tu. Ada org pengsan ke sawan ke tah. Then org kerumun plak tu. Haih. Lagi pingsan la budak tu. Seb bek ada paramedik lalu.

Then ada keta polis pasang siren suh bagi laluan. Ada budak hamjadah mana tah pi sembur sabun kat polis tu. Maka bebetul di hadapan kami keta polis tu reverse balik berdesup. Polis kuar dan mencicit budak yg sembur tu lari. Hah! mmg kena tegas sket derang ni. Kut tak ramai la berdarah.

Ekceli kan ada tragedi kat situ. Masuk berita yg ada kepala org berdarah darah tu. Gaduh ke apa ke tah. Tp tu jauh dari tpt kiterang lepak. Tu dkt monorel yg dkt traffic lite tu. Kiterang duk area PV je.

So, tunggu punya tunggu. Count down then tggu bunga api. Rupanya.... cis! hampeh tau. Kalo tau tgk kat KLCC je. Bunga api dari KLCC yg napak. Yg kat Bukit Bintang tah mana tah derang tembakkan. Penat tau aku tunggu. Ceh!.

Napak la 2,3 ketul artis kat situ, macam yg berlakon jadi Adam dlm citer Puteri Bunian Nora Danish tu. Then Nabil Raja Lawak. Gegar weh sbb dia jalan menonong je. Mungkin nak cepat amik keta kat paking kut.  Masa tu da abis countdown suma dah. Kiterang tgh tggu yg lain nak balik dah. Meke ber3, dua lelaki satu pompuan. (Nak buat speku??) teheheheh. Lps tu ada budak jerit kat dia "Nabil, buat la lawak!". Then dia balas apa tah. Ngomel ngomel la. Ummm... biasa la kan. Org da glemer. Pandang kita pun taknak. Ala, tak rugi pun kalo dia senyum kat org2 yg ada rather than jalan menonong je tak pandang kiri kanan. Ah. Aku tak kesah pun. Lantak kau situ. Lu pikir lah sendiri..!

So, abis suma kiterang jalan kaki pi minum kat kedai mamak kat Imbi lak. Jauh?? Tak la sgt. Oke je. Lagipun ramai je jalan kaki. Kalo naek keta mmg tempuh jammed lah.
Oke, thn dpn tgk kat balkoni umah je yer (kalo da dihuni la umah tu). Smbil makan kacang. Takpon buat stimboat ajak adik2 opis aku suma. Nak konsert? Bkk je tibi. Silap2 boleh karoke sekali. Huhuhu.

Jadi, takde la gmbr bunga api segala. Yang ni je la ada. Naaaa.....
Aku lah paling 'akak' antara meke. Suma lum masuk 30 derang ni.

Motip??? Belasah je lah...!


Keterangan gmbr :
1- Kemana mana pun muka ini la gak. Haha.
2- Ek eh. Budak skola mana neh? Hahaha.
3- Ada org pengsan ke sawan ke tah. Org kerumun lagi la tak bernapas org tu.
4- Mujur ada paramedik lalu.
5- Epol, asben Rini da join grup berbaju itam. Teheheheh.

2 comments:

Nana said...

wah siap ada spray hok snow lagi hehe
happening

PUANSTOBERI said...

Nana :

Teheheheh.. saja poyo memoyo kat situ. Napak je happening tapi dah melangut ngantuk tu. Teheheheh