Friday, May 3, 2013

Edisi Perkongsian : Hukum Berkongsi Straw

Kredit : http://kemusykilan.islamgrid.gov.my/questions/view/5882


Sesuatu utk kita share bersama.
Dah lama nak carik sebenarnya.
Tapi macam terlupa.

Mana dah tau tu, oke lah.
Mana tak tau lagi tu, cuba lah elakkan ya.
Aku akui, dulu pun aku ada juga begitu. Kengkawan apadahal. Tu pun yg tgk jugak lah. Manade main taram je kan. Gelikot!
Tapi dah kahwin ni, aku cuba sgt utk elakkan utk buat camtu dengan bukan mahram.
Walau dikatakan 'takpe..anggap je adik beradik'. Walau takkan timbul fitnah.
Takkan tak rasa cam... errr.. tak sanggup kot nak berkongsi straw dengan lelaki lain skrg walau rapat cemana pun hubungan kawan tu. Takpe..nak rasa juga boleh, ambillah cawan lain/bekas lain. Takpe.. 

Tapi dengan suami yes. Malah, rasa seronok kot berkongsi gelas/straw yg sama :)

13 comments:

Sheila Salim said...

assalamualaikum kekda. thanks for the info. sejak kawin, sheila tak kongsi apa2 dgn org lain kecuali suami. lagipun geli nak amik bekas org. hahahah drpd bekas suami mmg suka sangat :D

Carmello said...

saya pun tak sanggup rasa nak share bekas dgn lelaki.. Hsbnd pun bila dh sah baru share.. Tapi mgkn ada setengah tu dia rasa dh rapat kot kan..

Zana Adieyza said...

kalau dgn husband mestilah seronok.. hihkhihk..

tq share info ni kekda!!

Lisa Sheila said...

thanks ye atas perkongsian ni..betul tu..rs mcm xsggup je nak share dtraw or bkas minuman ngan org lain yg bukan mahram kita... huhu

Sue-Rya Qistina said...

noted. thanks kekda. baru tau psl ni. selama ni mmg berkongsi straw dgn keluarga, suami dan anak2 sahaja :)

Masya said...

dengan suami mmglah selalu buat... tp x pernah buatlah dgn org lain.. walaupun dgn sepupu sendiri.. lg2 lain mahram yg boleh dikahwini kan...

Nurzakiah Hanum said...

singgah petang :)

Nory Zoulkefle said...

kalau dgn husband, kongsi apa2 pon best kan kekda..hikhikhik

||aLeaSaRa|| said...

salam sis.owh ofcemate lelaki saya baru2 ni pun selamba nak minum air yg saya bungkus.nsb baik saya blm minum.saya trs gi panty ambil mug,saya tuangkan utk dia...tak sggp share straw :)

::EIDA:: said...

erk? kongsi dengan kawan ? straw? pempuan ida oke lagi kott. lelaki? huhuhuhu.. no no nooo...

PUANSTOBERI said...

SHIELA :
Itu salah satu petua eratkan hubungan kalo minum satu bekas ngan suami :)


CARMELLO :
Matlamat tak menghalalkan cara. Tapi ada orang tak kesah. Kadang kita plak tgk rasa cam errr...


ZANA :
Welkam :)

PUANSTOBERI said...

LISA SHIELA :
Kan.. tak sanggup, tp ada org sanggup. Katanya cam adik beradik. Eh..


SUE :
Tu arr..share ngan family takpe. Ngan org lain..jgn matlamat menghalalkan cara. HUhu


MASYA :
Tu la pasal. Jangan buat hal.

PUANSTOBERI said...

HANUM :
:)


NORY :
Ihiks..sure lah kan.


ALEA :
TU arr... elakkan lah share2.. mmg tak elok pun kan...

EIDA :
Tu arr..no..no..no...