Wednesday, May 8, 2013

Edisi J Luxe By Jovian

Sapa follow instagram tau la tetiba aku meroyan kat J Luxe nih plak.
Ala, lama dah. seminggu ke 2 minggu lepas kot.


Dalam byk2 tu aku paling tertarik dgn ini purple ini. Masih menduduki carta kaler feveret ever aku lah purple walau ia telah di over shadow dgn barangan stoberi. Huhu.

Giler smart!
Mmg smart. Aku tak kata cantik. Sbb, ye lah bila pakai kat model ni, elok terletak je kan. Smart lah tu. Yer, kemudian ce tgk aku pakai plak. Haha. Baju buleh masuk kot. Kain labuh me-lepa. Huhu.

Dia jual kat Fashionvalet. Dia bukak pre-order seminggu kalo tak silap. Dlm minggu lepas.

Kerana ini juga aku terus register kat Fashionvalet. Oh. Cantik2 juga baju kat situ yer.
Sama lebih kurang Zalora jugak. Tp Zalora dah glamer kan.

Tapi last week kan kelam kabut sket aku nyer peng-online-nan. Dgn masalah TAC segala. Pastu sebuk nak ke Pesta Buku la apa la. Balik kg mengundi bagai.
Lagipun dari FB Jovian pun dia kata mmg ada poblem sket nak beli masa tu sbb ramai orang kut order. Susah nak log in dan nak beli.

Dan kesudahannya, tak beli lah. Haha.
Jimat duit mak hencik. 
Eh. Nak beli bebetul kah? Haha.
Giler. Pastu nak pakai g mana?
Raya?
Dah ada dah baju.
Pastu mana lah tau pregnant ke apa sok, dah kena simpan 9 bulan.
Eh. Berani cakap pasal pregnant ya. Haha. Hampunnn......


p/s : Anda tunjukkan lifestyle begini, nak beli itu beli ini. Tayang gambar kat FB makan kat tempat mahal2, tayang gambar makan eskrem mahal, mampu beli tudung mahal, mampu pakai phone/tab yang paling terkini, kereta besar menjalar, baju tak pernah tak branded. Bersesak2 bila ada sale kat memana. Tup2 mahu barang turun harga, mahu itu ini murah. Hahai. Tak konsistenlah, permintaan anda itu dgn gaya hidup anda itu. 
Bala ni. Memang bala. Hahahaaai...

Kbaiii..baiii..baii... 

7 comments:

Masya said...

kikiki p/s tu tak menahan dibuatnya...

baju tu glamourrr amorr habislah.. tgk blhlah.. beli pikir bnyk kali...

Carmello said...

hahah kak reen. Sungguhlah. Saya pun nak gak beli baju tu. Tp bila tanya hsbnd dia tanya beli nak pakai tang bila. Hahah raya ok apa. Lastly tak belilah. Takda sokongan. :)

eKa said...

Sokong ayat di bawah tu.ikut kemampuan je la yer. Eka tringin gak jovian tu.tp eka ni pendek takut tak vantik pulak.dah la mahl.rugi tu kalu taleh pakai

Zana Adieyza said...

nak beli kena fikir banyak kali.. harga yg paling utama then risau saiz.. maklumlah saiz "special".. hahahha...

::EIDA:: said...

Wow cntik kekdaaaa... Suh tailor buat laaa.. Kikiki

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Tak tahan dah..menyampah sgt dah. Huhu


CARMELLO :
Tu arr.. takkan nak pakai raya skali ja. Ofis tak sesuai nih. Kenduri kawen..?? dah tak ramai kawan2 yg nak kawen dah. huhu

PUANSTOBERI said...

EKA :
Lawa je Eka. Dia ada saiz XS. Hihik.


ZANA :
Tempah la Zana..buat sebijik camni. Huhu


EIDA :
Akak dah ada baju dah hantar kat tailor. Nak ini jugakkk.. huhu :P