Tuesday, April 9, 2013

KSU Deco : Rupa Logo Perkeso!

Itu adalah logo Perkeso.

Ya.
Setelah berbulan beli.
Weekend hari tu baru selesai menempek Honefoss Mirror nih. Info kat Ikea.
Ini pun oke la, aku beli masa kuar ngan Dak Eida n dak Zana dulu masa raya cina kalo tak silap.
Yg 3D Board tu lagi lah. Last year hoke aku beli. Haha. Masih elok dalam kotak. =)
Mmg giler pemalas. Takde masa uols. Nak DIY ni mmg kena konsentrasi yg lebih. Bukan buleh main tempek ikut suka kau. Nak kena ukur lah, itu lah, ini lah.
Yang sepatutnya jadi cam gitu kalo di susun. Tapi buleh susun ikut suka kretip kau.
Kalo kau rasa tak kretip ko folo je bentuk logo2 apa yg ada.
Haha.
Cam aku ni ha.
Kah.

Perkeso atasnya kecik.
Aku buat, atasnya beso.
Haha.

Tapi, idak la aku mmg nak ngikut logo Perkeso tu.
Bila buat2, tgk tgk, eh..cam logo Perkeso plak.
Haha.

Aku pun tatau mirror ni 5 kaler cam coklat2, 5 lagi kaler cam silver2.
Ingat seme pun putih. Hurm.
Satu aku dah tempek kat bilik ayor tetamu.

Jadi, itu lah yg aku tempek kat dapo.
Ada berlebih lagi 3 ketui.
But, aku rasa nak tempek lagi 2.
Letak paling bawah tu kan. So, tidak lah nampak ke-Perkeso-an sangat. Hahai

Amacam.
Elok camtu ka.
Atau perlu tempek lagi 2 kat bawah sekali.

Next deco :
3D Board (kena carik cat dulu neh)
Langsir (kena gi Nilai. Tempah trus. Taktau nak amik kaler apa tah)
Frame (nak g tempah frame utk gmbr kawen n surah Al-Fatihah yg beli masa HKK)

p/s : rasa nak buat makan2 lagi kat umah b4 puasa. Masak2 cam steamboat ka. Laksa ka. Bes gak tu. Saja. Seronok jamu2 org makan nih. Tgk la nati. Bincang ngan yamtuan dulu. Tetamu yg dtg kena bawak 'simmingsut' skali sbb pastu kita buleh terjun 'simingpul' terus. Haha.

6 comments:

aLyNnZ said...

Cantik mirror nie..berkenan tp alin tak tau nak tempek kt mana..huhu

Rosalinda said...

idea yang bagus kat sambil masak blh bersolek kat cermin..hihihi...
kreatifff...kekda nak tanye yang cermin tu susah tak nak pasang kena guna Diy segala ker...

PUANSTOBERI said...

ALYYNZ :
Hihi... tempek kat living hall pun buleh...

ROSALINDA :
Kannn... masak smbil belek jawat. haha. Tak susah pasang pun Ros.. dia mmg bagi double sided jenis ada span tu. jadi, tepek je blkg dia. tp kena permukaan rata dan licin lah supaya dia mudah melekat :)

::EIDA:: said...

perkeso pun perkeso lah.. sekali dua pandang, comel pulakkk.. hehehhe

rDnA said...

Ni confirm sambil masak sambil menjeling muka comei kt cermin kan?? Senang gak camni..boleh melawa sambil masak..heee

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Haha..buleh la kan..belasahh...

RDNA :
Asben akak kata side mirror. huhu. sng, napak apa berlaku kat depan tu. huhu