Friday, April 26, 2013

Edisi Jumaat Kelam Kabut Dan Rezeki

Assalamualaikum.
Sunyi plak. Bkn mandom. Bukan merajuk. Bukan berhati lara.
Kelam kabut sket hari ni.


Dari pagi. Bangun seawal jam 5.30pagi. Apa bikin??
Haha.

Siap masa myDH kejut tu dia kata "eh..awak da bagi manifesto kat bebudak ofis kan awak nak bawak makanan"
Aku jawab (dalam mamai2 tu pun buleh) "Nanti manifesto tak jadi janji ditepati, tapi janji dicapati plak kan" Hahaha.

Oke, bangun. Basuh2 muka.
Kiub2 kan segala yg perlu dikiubkan.
Mula memasak.
Ala, aku janji nak bawak spegeti je ke bebudak aku.
Kena janji, kut tak...mmg aku malas je. Haha.


Dah tu, agak lewat pula keluar. Dgn harapan mungkin kalau terlewat pun seminit dua cuma.
Skali kau. Jalan Tun Razak cam hazabbbb hari ni.

Bukak twitter nak tau - oke. Ada xciden rupanya. Dia tulis dpn RHB dkt tunnel.
Tapi ada yg kata dkt Prince Court. Tak kesah lah. Memana lah.
Yang nyata tepat2 jam 8.24 waktu kat menara Maxis KLCC tu - aku baru ada kat trafic lite tu.
Lebih sejam hoke. Sabo neh..berbanyak la sabo.

Sampai2 adik2 aku dah bekpas. Aku da msg salah sorang, rupanya dia tak pasan msg aku.
Ah. Aku tak kira. Byk ni aku masak. Kena habiskan juga.
Tapi aku dah kata ke derang, nak makan, makan..taknak makan takpe. Boleh bawak balik. Haha.


Tapi hari ni mmg rezeki sungguh lah.
Lunch pun ada orang belanja jugak. Org2 yg dapat APC dept aku. Derang blnja nasik berlauk lah. Penuh dah perut aku. Aku makan ini je.


Pastu sebelum tu, myDH kasik aku kek. Tak kirim pun. Agaknya ada la tu dia beli kek sesapa. Kalo dia pegi kedai kek tu mmg dia akan belikan sbb dia tau aku suka kek tu. Kek apa tah nama dia. Bawah dia ada oreo. Mmg sedap.dap.dap. Tp tak bule nak sumbat dh. Petang2 lah. Atau pun bawak balik makan sesama. Ewah...

Pastu lagi, member opis,yg juga ex-osmet, bagi lagi pulut kuning.

Niat katanya. Anak dia dah sihat sepenuhnya. Dulu anak dia cam ada masalah kesihatan sket.
Oh. 

Aku tak makan pun lagi. Bawak balik rumah bole kut. Sbb dia asing kan lauk dia tu. Oke kut.

Jadi, byknya makanan ini hari.
Mekasih ya semua.
Murah rezki semua..

15 comments:

eKa said...

alhamdulilah.syukur dgn rezeki yg ALLAH kurniakan...

Nory Zoulkefle said...

perghhh....mmg "bercinta" lah melayan jammed, pagi2 plak tu...boleh meroyan dibuatnya...hehe

Nurzakiah Hanum said...

syukur2

CIK PUAN TIPAH said...

sama la ngan ofis saya...bila hari dpt gaji..ramai yg sudi belanja. walaupun dah kenyang terpaksa gak sumbat sbb kesian org yg ikhlas belanja..hihi

maria firdz said...

Alhamdulillah....

Sue-Rya Qistina said...

syukur alhamdulillah. murah rezeki kekda hari ni ye. hehehehehe :D

Masya said...

murah rezeki kan... spagetti tu mengiurkan.. suka²...

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah kak
Syukurrr :)

iera 11 said...

alhamdulillah..banyaknya makanan..
same lah arini nie pon dekat opis iera ada portluck..masing masing bawak makanan sorang sket..lepas tu tak abis bole bawak balik umah..huhu..murah rezeki tym dpt gaji nie..;))

Chekgu Azrine said...

Alhamdulillah..semoga trs murah rezki ye u

azeul said...

Spegetititi T_T

PUANSTOBERI said...

EKA :
Alhamdulillah :)


NORY :
Tu lah..jarang kena jammed pagi. Kena cemni, trus takde mood nak buat kijer. Hoho.


HANUM :
:)

PUANSTOBERI said...

CIKPUANTIPAH :
Kan... so, amik je lah...


MARIA :
Alhamdulillah..


SUE :
Tu ah..murah rezeki :)

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Apa lagi..buat la spegeti cuti sok nih.hikhik.


NAD :
Syukurrr... :)


IERA :
Kalo potluck lagi byk makanan kan..lama da kami tak potluck. Malas. Huhu

PUANSTOBERI said...

AZRINE :
Insyaallah... :)

AZEUL :
Padan mukaaaa... hohohohoii.....