Monday, April 29, 2013

Edisi Mencari Book Shelf

Bukan la book shelf sgt pun.
Cuma mmg nak carik kabinet.
Nak letak kat dalam bilik tetamu kedua tu.
Retu anak buah aku yg dajah 2 datang, suh tido situ. Dia kata "tanak la tido dlm stor"
(-_-")
Hello, baik punya aku susun barang dlm tu, boleh dia kata stor.

In fact, itu kami jadikan bilik solat pun.
Cuma ada kotak2 la aku susun. Mungkin sbb tu dia ingat stor.

Buleh je tido pun. Akak n abg aku dtg tu ari pun tido situ ja.
Muat kalo nak bentang toto. Sengaja, walopun ada katil single, tp tak pasang situ. Nati napak lagi crowded.

Jadi, nak carik kabinet gak supaya barang2 dlm kotak tu buleh disusun elok.
Carik rak biasa 3 tgkt tu. Tp seme harga dkt RM30, 30 lebih.
Eh, pasal dulu aku beli rasa cam RM18 je.
Dulu... dulu tu bila? Errr.. ahahha.
Tak kira. AKu nak jugak carik yg dalam 20 ringgit je.

Tu yg bila napak iklan kat brochure Tesco ada yg RM16 hinggit aku laju2 ke Tesco nak beli.
Tapi rupanya yg kecik punya.
Patut dia letak kat ruangan peralatan kanak2.
Tapi eh.. oke ja. Amik 2 terus. Ringan pun. Mudah nak usung naik atas rumah.

Jadi, sbb dia kecik, kita buh magazines je lah.
Sedang elok muat2 je. Bes! Bes!
Mujo beli dua. Sbb satu shelf je dah penuh satu jenis magazines.
Itu mag yg mmg aku beli (bkn langgan) setiap bulan. Majalah wajib. Dari tahun 2005.
Yang ku usung dari rumah lama, smpai nak patah pinggang budak2 yang angkut barang tu. Haha. MyDH suh jual  ja. Eh. Memang tak la. Sayang oiii....
Bhgn atas muat lagi lah letak buku2 lain (yg jarang baca. Huhu).
Novel awal2 lagi dah ada tpt khas. Duk dlm almari cermin. Kesayangan katanya. Hahahai!


Saja letak melintang, instead menegak. So that ada ruang lagi bhgn atas utk nak letak barang. Dan dia tak terlalu tinggi cam dlm stor (T___T).

So, skang dah oke. Walo ada bekas2, periuk yg besar2 yang tak muat kat dapo, adiah kawen yg masih tak tau aku nak buh mana. Tp try je lah sehabis baik susun dlm bilik tu gak. Dan yang penting dah nampak cam bilik bacaan. Yeyyy...!!

13 comments:

Sheila Salim said...

assalamualaikum kekda. bestnya. sheila pun belum susun buku2 semua. hahaah sheila selalu hadiahkan dekat pengantin baru, drps hadiah2 kawin tu. sebab tak guna pun. hehe baik kita hadiah kat org pula

::EIDA:: said...

pink kekda... hehhehehee

Nory Zoulkefle said...

ooo...kat tescoo ade ek...
murahhh tu...

Masya said...

cantik.. kemas .. itu yg penting...

eKa said...

stor katanya kekda.adoi la..


apa pun yg ni mmg cun.dah la kaler pink.ehehehe

eda_ej said...

tantek... kemas je.. umah eda tak sempat kemas.. sepah manjang..

Sue-Rya Qistina said...

nampak kemas sikit kan..bestnya la hai. sue nye hadiah kawen yg dulu tu pun, xtau nak campak ke mane, x guna pun. at last, letak bawah katil je sbb xde bilik lebih (dulu dok rumah 3 bilik, now dok umah kampung ade 2 bilik je) huhuhu

ch@ said...

majalah apa tu kekDa? banyak btl. kita baca majalah PA&MA je. nk tgk rak novel? kita pun tgh cari rak buku kekDa, dua buah dah kena mkn anai2. komik byk benor, tgh jaga je tkt jangkit kat rak novel. ah, tiiidaak...

PUANSTOBERI said...

SHIELA :
Wsalam.. akak seboleh2 taknak bagi orang kalo ada barang yg org bagi kita. Tp retu ada juga bg sbb cam set cawan tu da byk, tp ni simpan je lah. Mana nk guna juga nati.

Tuan Juhaida said...

Wah tahniah!dsh nampak kemas n cantik dah.pink gitu!sweet!rsjin kemas

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Hihihi...sbb purple takdek. ngeee...


NORY :
Ha..masa tu dia ada promotion. So, murah la. Skang tatau le rega dia berapa.


MASYA :
dan cumil juga.. hikhik :D

PUANSTOBERI said...

EKA :
Haha. tu la..napak nau maksu dia tak rajin ngemas kan. Hahahau...
Tu la pink je tingat Eka..sbb takde purple..so, pink la jadi pilihan dari hijau kan...


EDA_EJ :
takpe..rumah orang beranak kecil mmg lah cemtu.. no worries :)


SUE :
Yerp. Tp nati tu berabuk juga kalo tak diusik.
Tu la pasal Sue, adiah kawen ada dlm bekas. Nak bagi orang rasa cam sayang...tak suka nak bagi adiah ke orang lain sebenarnya unless kalo benar2 dah tanak guna.

PUANSTOBERI said...

CHA :
In-Trend. Mmg akak bli tetiap bulan.

JUhaida :
Pink n biru. Atas pink. Bawah biru. Kena rajin gak..kalo tak kang org ingat stor lagik. Huhu.. lagipun sakittt mataaa... huhuhu....