Tuesday, April 16, 2013

Edisi Pelbagai Jenis Ayam Di Hujung Minggu

Haha.
Tajuk apakebenda ntah.

*sat nak ngadu. Penat kan keja dgn orang yg asik pikir negatip. Sbb tu la gak aku revert entry hari minggu tu hari. Sbb manusia. Manusia yang susah nak pikir positif*

Oke. Tgk2 gmbr kat instagram.
Tetiba cam nak tergelak. Oh. Rupanya hari minggu tu hari aku makan pelbagai jenis ayam.

Dimulakan dengan ayam dinasor nih. Atau ayam rangka. 
Uols panggil ayam apa?

Kalo tgk ni tahu la beli mana. Pasau malam la mana lagi. Hari Jumaat kan hari pasar malam katanya.
Tapi kali ni tak beli dah putu piring. Kang jemu. Asik putuuuuu je kan.

Lps tu Sabtu. G Tesco jap. Igt nak carik rak tingkat2 tu. Nak ngomeh kan bilik tido tetamu tu. Udah ghoper bilik stor. Anak buah aku hok dajah 2 tu tak mau duk bilik tu. Katanya stor. Heloo... tpt tu dah jadi bilik solat oke. Aku mmg susun leklok barang. Cuma mungkin sbb kotak dan bekas bertindih2 dia imagine stor. Takde la aku nak rugikan bilik jadi stor plak. Stor tupperware takpe. Eh...!

Then lunch singgap KFC je. Try yg baru ni. Korean Spicy ke apa namanya.

Dia ada set dia, tp yg ni kami amik snack plate. Jadi, dia tukar ayam tu je lah.
Rasa? Boleh la. Takde la tak sedap. Takde la sedap bebeno (Faizullah..ini jawapan dia. Usah nak nanya2 lagi. Tarik tinger kang)

Kan KFC ni kalo masa promosi perisa2 lain ni, harus takde spicy kan. Jadi, order spicy dapat lah ini. Dia pun sebenarnya yg spicy tu lah. Cuma dia tambah sos manis pedas, taruk bijan. 
Tapi yg ni antara yg boleh terima dek tekak la dari perisa tomyam la oat la apa dulu tu kan.



Lps tu Ahad.
Lunch kat Ayam Penyet. Tempatnya Ampang Park.
Yer, bagaikan takde tpt lain. Ampang Park halanya. Udah la hari kerja pun salu ke situ. Eh. Dulu lah. Skrg dah jarang dah.

Sebenarnya dari Damansara. Meriki tpt. Pastu takde hala tuju. Singgah Jusco Maluri. Takde apa nak beli, nak makan pun org ramai giler. Tu yg singgah ke Ampang Park. 
Pastu lepas makan, perut jadi sebu sbb byk sgt makan sambal dia tu (T____T)

Jadi, tu lah. Asik nak mentekedarah ayam je keja nya kan.

Apa nak jadi?
Jadi ciken litel?? Hohohoi!

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ayam2
hihi hi sis moning :)

NinaAz said...

NINA PALING SUKA AYAM RANGKA. KALO PERGI PASAR MALAM MESTI BELI :)

Masya said...

sabtu tu kemas blk tetamu jugak kikiki....

ayam kfc tu pun dah rasa oklah.. dr yg tom yam setuju sgt hahahaha...

ieda said...

mmg hr ayam sedunia ni akak.hehe...

dah lama tak makan rangka ayam tu. dulu selalu gak beli kat pasar malam

::EIDA:: said...

ida pun last week minggu ayam. kikikiki. buat ayam masak kicap. sup ayam. dah habis sekor.. ;p

Sue-Rya Qistina said...

hohoho..edisi makan ayam.
mmg sedap dpt makan ayam.
klau masak ape pun, mesti letak ayam sikit. heheeh

PUANSTOBERI said...

HANUM :
Ayam..ayam..dan ayam...

NINA :
Kan..tp kalo tebal sgt tepung dia tu keras plak.

MASYA :
Rajin berkemas.
Kan..sedap gak ayam korea tu. buleh la.

PUANSTOBERI said...

IEDA :
Haha..tu la..dah cam musang dok makan ayam. huhu


EIDA :
Dua kali masak abis sekor??..huhu


SUE :
Akak suka ayam goreng je. ayam lelain agak kureng sedikit. huhuhu

Zana Adieyza said...

minggu ayam eh kekda?? hahahha..

ayam KFC baru tu ramai kata sedap.. tp zana x try pun lagi.. pantang fast food? nan hadoooo.. hahahhaha...