Wednesday, March 16, 2011

~Pasal Bukit Merah Laketown Resort : Penginapannya~

Oke. Entry pertama kalo pasal percutian, harus la citer pasal penginapannya dulu. Sebelum tu layan dulu gambau persediaan nak pi piknik kiterang. Huhu.
Segala rice cooker usung suma
Ni lum masuk lagi toaster ni. Aiyarkk..cam nak gi 1 week kan.
As aku penah tulis dulu, aku beli voucher masa kat MAHA retu. Kira mcm buy 1 free 1 la. Suppose rega penginapan ni RM150, tp dpt 2 bilik dgn rega tu. Kami stay di sini.


Suria Service Apartments tu tpt check in dia. Kira sama je dedua ni. Cuma yg Suria ni bes sket sbb apartment nya tinggi. Leh la napak hway lagik. Huhu. Dan kolam pun dekat.
Ada room biasa, ada 2 room n 3 room apartment.
Kolam luas. Napak Petronas. Itu R n R Gunung Semanggol.
Tp kalo duk kat apartment yg kiterang stay tu pun buleh gak mandi kat kolam tu. Dah. Tak perlu masuk theme park dah.
Edisi mandi smpai kecut. Huhu. Syok gilak.
Kira oke la. Luas gak bilik dia. Ada extra single bed siap. Sofa pun buleh baring gak ekceli. Aku request connecting room. Tak dpt plak. Katanya takde bilik dah. Tup2, tgk sebelah kiterang takde org pun. Ngok kan. Mementang kiterang bayar half kan. Aku malas la nak bising2. Walhal aku booking lama dah. Mencik tau.

Smpai sana dlm kul 1 lebih. Tapi tak buleh check lagi sbb katanya bilik still kotor. Oke la. Kiterang pun jalan2 la kat tasik. Abg aku kalo tidak nak gi mandi kat theme park, tp tak jadi. Da dkt kul 3pm kiterang check in balik. Masuk je bilik, apa lagi...makan la.. memasing da kelaparan kan.

Makan reramai camni sodap ajer. Lps solat kiterang ke EcoPark plak. Itu citer next entry lah.

And malam ada celebration utk org yg bufday bln Feb,Mac n April. Hikss...saja seronok seronok.

7 comments:

maszmadi said...

wah bestnyer, jalan jalan, makan makan ramai ramai...

AdiaLuze said...

Aduyaaiii... Rasa rugi la plak tak dapat join ko hari tu Reen !!! Waaaaaa !!!!

Anitadahahs said...

waaa...kak reen ni sentiasa berjalan dan jalan jalan lagii.. sangat jeles tau!!!

~ain said...

bestnya mandi kolam .. lama betui tak mandi kolam.. asyik mandi sungai je..

PUANSTOBERI said...

Maz :
Hik hik..sekali sekala.. bes juga.. :D

Adia :
Hikss.. kalo ke pegi, ko tak segan ke dgn pamili aku ?? hikss... :D

Anita :
Manade selalu yunk, sekali sekala je.. tkpe..nati Nita da abis study, da keja, buleh gak jalan2 camni.. :)

~ain :
Apa lagi Ain, ayuh... cepat2 booking memana hotel dan mandi kolam. hik hik :D

Nana said...

saya klw gi sini
tmpt tinggal dapat free
boz dia ada bli apartment
kt depan suria tu
yg 2 tingkat tu
save dah duit
utk otel hehe

PUANSTOBERI said...

Nana :
Untung tu..dpt penginapan free. apa lagi.. pegi la bercuti cuti di sana lagi.
Mmg napak umah 2 tingkat tu. Ada yg buat homestay kan.
Ada pool gak ke kat situ?? tp kalo berani redah je pi suria apartment tu kan :)