Saturday, March 19, 2011

~Pasal BMLR : Kos~

Aku salu je lupa nak akhirkan entry jalan-jalan aku dgn berapa total cost kalo aku jalan2 ni. Ekceli, takut gak nak taruk sbb nati ada yg kata 'kenapa harus letak cost?' , 'perlu ke nak tunjuk cost tu?' , 'nak menunjuk la tu pegi jalan2 pehtu letak berapa cost'. Fobia sbb aku penah terasa skali dah pasal cost nih.

Cuma lps Maria komen kata nati letak berapa kos masuk suma park kat BMLR ni.... aku pun rasa, tak salah aku letak, bukan aku nak menunjuk, jauh skali nak kata aku kaya sesangat nak tunjuk berapa ringgit aku masuk park2 kat BMLR tu. Just nak share d info. Kut ada yg nak buat bajet ke kalo nak bercuti cuti. Kut kalo nak kata gak, kata lah.... tp satu je aku minta... suci hati je la bila tgk entry org, boleh kan? Simple :)

Oke, ni aku tulis kos yg aku masuk masa pegi retu yer.
Ecopark : RM14-dewasa. RM10-kanak2 bawah 12 thn. Free utk kanak2 below 90cm. Keterangan lanjut klik sini - Ecopark BMLR
oh. jgn lupa, sekiranya anda ber alamat kan daerah Kerian, ada special rate utk anda.

Pulau Orang Utan : RM25 - dewasa. RM22 - kanak2 bawah 12 thn. Free utk kanak2 below 90cm. Keterangan lanjut klik sini - Pulau Orang Utan BMLR

Chairlift : RM7 - dewasa. Kanak2 aku tak pasan la plak. Sama kut. Huhu.

Water Park aku tak masuk. Tp utk detail leh tgk sini - WaterPark BMLR

Penginapan : Laketown Service Apartment - harga promosi masa beli kat MAHA - RM75. Utk kadar harga sebenar leh klik sini - Laketown Apartment

So, itu saja. Leh jugak amik pakej combo kalo datang anak beranak. Mungkin lebih murah. 


Atau pun beli la masa dia promosi kat memana. Mmg murah la. Di akui oleh staff kat sana jugak.

Jadi utk keterangan lanjut pasal Bukit Merah Laketown Resort bleh terus ke website derang ini - Bukit Merah Resort

p/s : wieee.. da boleh buat blockquote - kredit to blog ini dan ini

6 comments:

E K A said...

wah bestnya dia jenjalan...eka rasa kos BMLR ni mahal sket dari lost world.tapi tak dinafikan bukit merah best lg rasanya...dah ada chair lift kan skang.masa eka masuk dulu lom ada byk facilities lg
sapa yg kata kekda nunjuk2 ni...biarin...org tu jeles.sbenarnya benda2 gini penting...utk kita pegi ke sesuatu tmpt...mesti kita kene tgk pada budget.dan eka pun lg suka blog tu bg tau bape kos utk ke sesuatu tmpt.spy sng kita bawa duit cun2.specially kalu g luar negara bawa duit nak cucuk celah mana.bukan ada maybank bagai kan.dan rata2 travel blog yg eka baca derang akan bg kos dari 1 tempat ke 1 tempat utj dijadikan reference,kalu tak...eka tak berani nak gi HK.sbb takut kang tak balik2 dah.sbb duit tambang tak ckp ke apa ke...actually biar la apa org nak kata.janji niat kita ikhlas...

ejaMaria said...

org yg kata 'menunjuk' tu spesis tak jalan-jalan... tak pun poket dia tebal... tak pe la... bole la holiday tabur duit sesedap rasa...

cam aku ni... mmg kira-kira la bila jejalan... tak kan nak gi holiday bawak rm100 je kan?... aku ngan suami ngan anak sume jadi 5 org... kena agak-agak la budget hotel + makan + tpt jalan2... nak bawak cash banyak2 pun bahaya juga... sikit cash nak pakai kad, kat malaysia ni bukan sume kedai pakai kad kan?... bila ada 'cost list' mcm ni... bole la buat anggaran... tu je... ;p

Yan said...

ade ke yg sound psl ltak cost pegi jalan2 tu???
ermm pd yan ok..
kot2 nanti turn kite plak nak berjalan2 ke mana2.. dah leh agak bajetnye kan.. tak salahpn rasenye..

itu yg tegur tu pasal JELES maaa.. org PHD gitula

PUANSTOBERI said...

Eka :
Akak pun pegi lama dulu dah. Masa lum masuk keja sini dah. Skang da byk menda da kat situ. Tp nyer suma berbayo lah. Uhuks.

Maria :
Tu la pasal. Aku salu je lupa nak letak bajet kalo aku p jenjalan. Tp pasni aku letak eh. Sbb nak org nak refer.

Yan :
Masa tu bkn kos jejalan. Tp kos kedai makan. Huhu. Reen bukan nak menunjuk kata Reen buleh makan kedai tu ke apa ke, just nak sharing la kut2 ada yg nak pi makan, da boleh bajet.
So, sama la mcm gi tempat2 menarik ni kan, letak je la kos, tp takut org salah anggap lagi kan.

Tp pasni nak letak gak. Lantak pi lah kan.. hihihihi.

cikbedahlaser said...

mansia yu.. ade je dengki nye..
sy lg suke org letak rege nih.. sbb..
utk org jenis mcm sy.. informasi d hjg jari.. jd sy akan surf dlu mana tempat sy nk gitu.. surf siap2 rege bagai.. so tat leh dah estimate cost perjalanan....

kire sesiap tau... klu tak nti over bajet.. ye la kami sntiasa g bajet dstinasi... sgt penting surf rege dulu...

org yg x suke org letak rege ni.. jenis aci redah... biar papa asal bergaya..
hahaahahahha

odah said...

Salam
Baru tgk pasal entry jalan2 ni sblm ni bc yg lain. Letak je rege bagai, tak salah pun bg akak yg bajet ciput tp mkn besar ni boleh la buat anggaran nak siap duitnya di tangan di bank, akak memang suka kalu entry jalan2 ada kos bajet bagai tu.sbb skrg ni hati nak mkn angin je.. tp bajet ciput hahaha.. teruskan jee
walau dihati cdg nak nak redah je g jenjalan tp tak berani takut balik tak mkn km anak beranak..