Wednesday, March 23, 2011

~Pasal Tak Jadi Outstation~

Hai semua.
Tetiba ada balik kat sini. Tadi da babai segala dah konon nak outstation kan.
Skali da ada kat opis balik.

Motip??

Keta opis breakdown kat hway.
Giler ah!. Tetiba enjin mati. Mujur driver tu duk kat lane kiri. Ce kalo lane kanan tu. Uih. Tk buleh bayang sbb signal pun tak buleh, hazard lamp pun tak buleh.

Terpaksa la kontrol cunh berpakaian opis duk kat tepi jalan.
Udah la tpt tu byk ulat bulu plak. Aiyarkkk...!

Oh. Kejadian ini kat Nilai. Before r n r Seremban.

Elok je berita tu smpai ke opis, clerk aku bagi msg "bale ni bale hehehe". Konghajo kan?? Hahahaha. Tp mmg yer pun. Bale ni Bale!

Dah la call PLUS, PLUS tak mai mai. Yg ada PLUS Ronda. Dia buh kon kat blakang keta, pas tu blah. Kiterang call PLUS mintak hantar kiterang kat R n R terdekat lah. Ye lah ko, igt tak bahaya ke situ. Dah la keta laju laju. Lori byk plak tu. Ngeri pun ada.

Akhirnya keta dari opis yg smpai dulu. Exit Seremban, then pusing balik KL. Balik opis la. Esuk la plak pegi. Naek keta tu semula? Nehi..nehiiii....

7 comments:

Pn. Zana said...

hehe.bale ni bale. ada la tu hikmat tuh x pegi hr ni .:)

DKosongLapan said...

takpe.....at least dapat jugak megahse pnstoberi dok kat ateh hiway.....dgn baju formal...kekeke.....

PUANSTOBERI said...

Pn. Zana :
Tu la pasal. Mujur gak dia rosak kat hway. Ce kalo rosak kat jalan lama..mau lagi berkulat gaknya nak tggu keta lain.

D08 :
ha..itu la pasey, tak peronah dibuat lagi. Selambaa... siap kena hon hon la dgn lori segala. Ceh!

E K A said...

lor macam2.pemes kejam kat highway tu

cikCha said...

haar dah exit seremban tu awat x sggah umah aku? hahah..guwau jek!
pdhal kalo sggah pon bkan nyer ada org kat umah...tuan umah keroje...ngee~

AdiaLuze said...

Sib bek naik ngan drebar .. Kalo bwk sendiri.. Ko rasa ko kena panic attack tak ?? Ahaksss

PUANSTOBERI said...

Eka :
Tu la pasal, ngan baju kurung segala. Nyampah tawwww

cikCha :
Nak singgah hape, ekau pun takdo.. kut tak buleh gak la makan nasik umah ekau. miahahah

Adia :
Entah la..kenot imejin lah kalo aku yg drive. huhuhu