Thursday, March 10, 2011

~Pasal Memang Cari Pasal~

Bagus la. Buat la selalu.
Cuti tp keja tak siap kan dulu.
Bagus.

Bila msg tanya sapa nak siapkan, jawabnya nak minta kerani or "ketua unit" dia siapkan. Or else dia siapkan ari Isnin.

Bagus.

Lps tu kalo ketua kpd ketua unit tu tanya pasal keja dia tak siapkan tu, tak menggelabah ketua unit ko tu. Terpaksa la carik sendiri. Satu hal plak nak trace kat mana dia simpan. Kalo tau menda tu penting sila  la tepek je kat desktop. Boleh? Bila kita call nak tau kat mana dia sorok kat PC dia, org lain yg jawab kata dia keluar tak bawak hp. Amboi! Amboi! Amboi!.

Kalo ketua unit dia yg cuti, outstation, pendek kata kalo out of office lah, kemain dia call. Bertalu talu. Hatta org tu ke Bandung Indonesia sana pun dia boleh call utk tanya menda yg cam 'ala.... mmg buleh org lain setelkan lah'. 

Bagus. Buat la selalu. Dah la cuti tak diskas dulu. Tau2 da antar cuti kat boss. Kalo korang nak kata apa lagi? Tak boleh cuti? Batalkan cuti tu? Nanti kata kejam, tak berhati perut dsb.

Keja yg boleh siap dlm beberapa jam je dibawa beberapa hari. Bagus. Amalkan selalu. Dpt plak ketua unit yg suka buat keja cepat kan. Nati ko tgk je la report ko yg tak siap tu elok atas meja. Bagus la, ketua unit yang siapkan.

Tah. Tak reti aku aih.

Hah! Tu ada la yang nak kabo ke org berkenaan tu. Ni pun satu hal jugak. Tak sudah2 nak jaga tepi kain, tepi kain dalam, tepi bra org. Seskit nak bawak mulut....sesket nak bawak mulut. Baca lps tu telan sengsorang dah lah! Sebok je....

Tp nak bagitau pun takpe... biar dia tau sket.

"sapa setuju romah tu kita bako dan kita menang, angkat tangan macam saye" (lenggok lenggok kan tangan anda yer)

10 comments:

my shaizhar blog contest said...

Kita Bakaaaaaaaaaaaaaar. ha ha ha

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

ada ke patut?? kecian....

Hawa said...

amboi...emosi nampak...tak pe..tak pe..cerita kat sini...sape yg mkn lada tu dia akan rase pedasnya tu nanti..sesekali kena bahasakan deme tu...asyik nak senang dia je..yg susah-susah bior orang lain nanggungnyer...mana boleh...

AiTotYati said...

kak,

ni ha Ai dah bawa miyak petrol dgn manciss ni.
umah dia kt mana?

MamaYatie said...

adeh..payah juga jumpa org gini yer..sabor bebanyak

cikbedahlaser said...

kite bakor die.. kite bakor...

errrr.. sambil pandang keje yg byk.. haih

PUANSTOBERI said...

my shaizhar :
Kita bako, lepaih lot ni kita ratakan...buat tanam chili.. :D

Hawa :
Emo kak..emoooo... maleh nak citer. Nati kemana2 hala citer ni dibawak.

Ai :
Jangan..jangan..nati Kak Limah marohh...

MamaYatie :
TU la pasal mamayatie.. adess..... sakit..sakit...

CBL :
Abis kan keja tu yer..nati berbulu mata org lain :D

ejaMaria said...

hehehe...
nko marah org... tp nape nak bakor rumah yek?... aku konpius nih?
^_^

PUANSTOBERI said...

bako umah, lps tu lot tu kita ratakan, buat tanam cili.. miahahahah

AdiaLuze said...

Ko ni...bawak2 bersabo... Karang kalo ko bako, masuk jel, laki ko sapa nak jaga ?? Haaaa..jawab,jawab...kuikuikui