Saturday, March 5, 2011

~Pasal Raja Lawak 5~

Raja Lawak 5 ni aku layan gak la.
Dulu RL 4 mmg aku tak tgk dan tak kenal pun peserta dia.
RL3 aku layan. Sbb macam lawak derang agak bes. Time tu yg Sepah menang.
RL2 yg Nabil tu, aku tak tgk sgt.
RL1, tgk sket-sket.

Smlm cam biasa. Balik umah trus tgk RL5.
Tajuk tugasan lawak derang Ada Aku Kesah.
And akhirnya Epy ter keluar.
Tau budak Epy tu sedey sbb dia tak sempat nak abiskan citer lawak dia. Lama sgt, lps tu agak melalut dah. Dah bunyi ayam pun tak sudah lagi. Napak dia cam sedey. Tkpe la Epy. Hang muda lagi kan. Blaja dulu, sok sok ada la oghang panggey hang belakon lawak ka apa. Hang da ada trademark angkat kenin tu kan??

Kalo aku, aku sker R2 n Nazmi.
R2 ni lawak dia agak fresh, derang ni pun takde guna lawak2 lelucon tu sgt lps tu byk idea. Kira boleh buat org gelak la.

Nazmi plak mlm semalam kureng menjadi sket. Aku lupa! Aku lupa! Aku lupa! atau dassyaattt..... trademark dia la.

Tp aku agak 'kureng' sket dgn kump yg skang ni markah paling tinggi.
Jauh tul jarak markah dia ngan org lain. Buleh tgk kat web ni. Tp mungkin boleh berubah2 tu. Jadi, kalo tak sker kena la undi yg aku sker ye dok? Tp tak kuwasa dah la haih. Biaq p la pun sapa yg menang. Tengok ni pun untuk hiburan saja kan. Huhu.

5 comments:

AiTotYati said...

salam kak,

Ai btl2 layan masa Nabil jadi raja lawak. itu je. lps tu dah langsung tak layan. cuma asyik tgk ulangannye je. hihihi

Jue aka ibu FarisYah said...

jue pun layan gak tapi idaklah sampai nak mnegundi....hahaha

ch@ said...

kita suka tengok man, hahaaa. lawak dia pun ok, r2 selamba je. memang gelakla. nazmi kureng sikit sebab kekadang tak faham. hehe. balas lagi la, tak gemar. tapiii tu la tengok aja.

anie said...

sy pun suka tgk raja lawak 5..sama gak suka dgn nazmi n R2..

RJ4 b4 nie suka tgk juri n jozan je..diorg yg hidupkan RL sbnrnye...

PUANSTOBERI said...

Ai :
Da takde citer menarik ari Jumaat tu, oke gak layan. Tp RL4 dulu mmg tak bes..so tak penah layan. uhukss

Jue :
Gimme 5 la Jue. Kuwasa kan nak mengundi. Kan ada kaitan pun ngan idup kita kalo kita undi. If gaji kita naek nak la ngundi ye dok. huhu :D

cha :
Man mggu lps mcm bes. Akak pun tak sker Balas. Sejak dia buat lawak yg Kashah tu sejak tu akak tak sker. Tp pelik cena dia leh tinggi markahnya.

anie :
Gimme 5 gak Anie. Tul, akak pun terhibur tgk JoZan tu. Kadang derang lagi lawak dari peserta. Hik hik :D