Sunday, March 13, 2011

~Pasal Piknik Di Bukit Merah~

Wahh.....
Dah plan utk masak nasik pepagi esuk. Goreng ayam, wat sambal ikan goreng, sayur kobis  n buat sambal goreng ikan bilis + tempe + kentang + kacang. Mak kata buat sambal kicap cicah ayam goreng. Wahh..bes bes...
Rasa mcm da lama giler tak buat bekalan utk bawak gi jalan-jalan.
Ni kira mcm piknik gak la ni.
Memula aku pikir mcm nak beli pizza or KFC or menda2 segera je la. Sbb nak celebrate bufday mak, my dear n 2 org anak buah aku tu skali kat sana nati. On d way esuk beli la kek.
Tetiba rasa cam lagi bes kalo bawak nasik.
Lagi pun duk apartment kan. Bukan bilik hotel yg ciput je keluasannya. 
Sanggup aku nak bangun seawal pagi utk tolong mak masak tu. Ate... bukan slalu.
Famili abg cik aku dari Perlis sbb derang da ke sana smlm sbb ada kenduri. So, derang trus singgah BM.
Gitau Kakcik. Memacam la di order suh bawak. Tisu, beras, bawang, limau, cili (nak buat sandwich). Pehtu Am lak call, suh bwk toaster. Eh eh..bebudak ni nak gi mandi manda ke nak buat kenduri kat situ. Miahaha.
Lps tu aku lak call kak cik suh beli Axion kecik. Kang nak basuh piuk cena kan?
Mak pun da sesiap bekas2 nak dibawa.
Gambar hiasan cuma-ihsan mr google

Wahh... teruja lak rasa. Rasa percutian kali ni yg tetiba mcm tak sabar nak tunggu ari esuk. Eh.. ye ke? bukan slalu je ko teruja kalo  nak pi bercuti. Miahahahah.

6 comments:

AiTotYati said...

akak nk ikutt!!!!!

PUANSTOBERI said...

Ayuh...jum..jum...

Che Sue said...

wuwuwu..terbayang sambal goreng ikan bilis+tempe+kentang+kacang..ngehhh! makan ngan roti gardenia..oh tidak~~~!!

ch@ said...

seronok pergi berkelah, kita pun tak samabr nak bawak oni pergi main pasir kat pantai. hahaaa, syok-syok.

PUANSTOBERI said...

che sue :
Ko jgn terbayang..jenuh nak carik tempe kat algeria sanun..

cha :
Bes nya nak bawak Oni..nak ikut.. bley?? miahahhahaha :D

cikbedahlaser said...

eeee comel la piknik box tu..