Friday, January 18, 2013

Edisi Shopping Online : Stop!

Stop!
Cukup tu. Bulan ni terlampau byk pembelian online aku buat.
Giler ke hapa.
Tudung, cadar, baju, photobook (eh...ni lama punya, baru redeem ja).
Asik2 parcel aku je sampai kat sini. 

Stop!
Cadar cukup dah. Kut ye pun, jgn nak menggila sgt. Tu bulan 3 nati baru beli lagi. Jangan nak giler tetiap bulan beli.

Stop!
Tudung. Cukup2 lah tu. (tp yg ni tak buleh nak kata sbb kat dealer yg aku biasa beli Fareeda tu dah tulis kt FB nak up tudung baru pas gaji. Huhuuu.. ah.. tahan je lah wahai nafsu oi)

Stop!
Baju/dress.
Yg ni sebenarnya mmg nak stop. Tetiba termasuk plak blog sweet like marshmallow ni.
Aww. Mmg sweet. Nak tambah bilangan dress peplum. Jenis yg buleh dibawa ke ofis. Ailoike je pakai g ofis ngan kain. Retu yg beli tu mmg buat pakai g ofis ja. Lagipun, labuh tutup punggung. So, tiada masalah di situ. Kain dia pun bukan jenis cotton t-shirt tu. So, napak formal dan boleh pakai g ofis. 

Ada 2 helai dress aku beli di sweet like marshmallow ni.
Baru je bayau. Hihi.
Maka, dgn itu, cukup lah dulu dress peplum ini. Lagipun bermusim kan. Cukup lah 2,3 helai.

Dah.. cukup lah dulu pembelian online bulan ini.
Apa aja la nak ngabiskan duit. Jarang g shopping mall, buat hal shopping online plak. Heh!

Dah. Bonus bulan simpan kat AHB. Ada gak pekdah. Tak sudah2 membeli.

5 comments:

eKa said...

cam eka susah la nak stop shopping online.sbb brg2 kat online byk pilihan dan lebih murah dr sini...

Nory Zoulkefle said...

nory pon giler peplum ni...tp nak kena sekat jgak ni...almari nak runtuhh...kena kemas buang baju2 yg tak pakai dulu...hehehe

Anum said...

susah kan nak stop shopping online

Zana Adieyza said...

kuatnya akk shopping on9....

PUANSTOBERI said...

EKA :
Hihi.. kes Eka lain.. sbb sana susah nak g soping mall. hii


NORY :
Ya..kena buat spring cleaning


ANUM ;
Tu la pasalnya Anum.. Sobsss..


ZANA :
Huhu.. :P