Friday, January 18, 2013

Edisi Maharaja Lawak Mega Finale

Kuikuikui.
Tahun ni aku ter folo pula MLM nih.
Dari epi awal smpai finale malam ni (Insyaallah)

Ye lah, tahun2 sebelum tiada Astro Warna.
Tahun ni sudah ada Astro Mustika. Muahahaha. Cam vongok je nak kata ada Mustika. Bluek :P

So, pilihan anda?




Aku mmg suka Jozan. Walo org duk kata Zizan cam suka nari goyang2 ehem dia tu kan. Haha. Johan tu yang bes. Tp last week Zizan napak lost pulak. Mggu sblm tu yg kat Ganu tu napak oke juga. Tiba kat Ipoh.. cam kasihan pula melihatnya. Esp masa yg dia terkinja2 mengajar dlm tugasan peribahasa tu. Tp dia ni ramai peminat. Harap2 malam ni Johan ada la walo dia kena rehat 6 minggu. Huhu. Kalo tidak, kebarangkalian nak menang tu payah. Kalo tgk kat buzzmeter kat web MLM ni napak Jozan masih di atas (tu pun kalo derang update la buzzmeter tu)

Dan tiba2 aku suka Shiro. Aku suka Shiro lebih dari suka Jambu. Motip?? Entah la ek, masa Raja Lawak aku tak tgk Shiro ni. Maklum masa tu takde Astro Warna. Huhu. Tp masa MLM ni aku tgk Shiro ni makin lama makin bes. Paling aku sker persembahan silent comedy last week. Haha. Mmg mampuih lawak esp tang tiru Aizat nyanyi lagu terukir di bintang. Miahahaha.. sengalllll..! Terus dan dan rasa nak undi derang. Apa kes?? Tapi tak undi pun. Tp kalo bes malam ni, yg buleh buat aku ketawa cam nak pecah usus - then I'll vote u Shiro. Dun wori.

Jambu - Spti aku katakan. Aku sker Shiro lagi dari Jambu walo derang ni buleh tahan lawaknya juga. Lawak nak kicap last week tu terhibur gak. Cuma silent comedy kureng sket. Tp derang ramai peminat n kebarangkalian nak menewaskan Jozan tu cam ada. 

Say Who - Layan juga la. Pandai amik hati org Msia napaknya. Jangan nak membongak dia tu jadi ikutan plak. Haha. Tp betul, masa tugasan loghat tu - derang ni napak berusaha pulak nak buat loghat negeri2 dlm M'sia sedangkan kump yg bebtul dari M'sia pi buat cakap Jepun la apa la. Eh. Ko dah pehal. Dah la tak lawak. Tapi, sebenarnya aku suka juga R2 tu. Tp tu lah. Yg si adik tu.. cam malu2 je. Tahpehapatah.

Boboi. Ramai dah kata kurang berbisa. Mungkin kurang kimianya bila bertiga ni kot. Kot la. Nabil ni kut ngan org lain oke kut. Dia lawak. Tp tu lah. Hampir2 terkeluar dah last week.

Eh eh.. aku pula memandai jadi juri ye. Kuikuikui.
Takpe..kita nati kan malam ni yer. Itu pun kalo aku tak ter tido lah. Aku ni skang asik nak tido je keja nya. Tp finale kut.. marilah kita tgk..

*All pic from MLM web

6 comments:

♥cikmOt♥ said...

johan johan johan..plis perform tonite...jangan hampakan peminat jozan...

tanpa johan jozan tak bermakna...sobs...

Anum said...

anum vote jambu

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, semua peserta ada kreativiti sendiri kan. shiro best. jozan terbaik. jambu sengal2. paling kecewa nabil tak up langsung bila masuk team boboii. kalau tak mesti syok tengok lawak nabil sorng! hehehe tak sabar nak tengok final malam ni! hihi

Masya said...

sokong shiro hahahahaha... harap malam ni semua buat terbaikk...

Zana Adieyza said...

nasib baik johan ada malam final tu.. best!! mmg zana prefer jozan menang..

PUANSTOBERI said...

CIKMOT :
Akhirnya Jozan muncul jugak.

ANUM :
Jambu no. 2..oke..not bad jugak.

SHIELA :
Seme bes2 masa final


MASYA :
Kan..shiro bes je..


ZANA :
Kan..?? tp giler byk derang dpt duit