Thursday, January 10, 2013

Edisi Giler Cadar

Retu ada aku buat entry aku suka cadar. Dan suka beli cadar. Tatau apsal. Bila tgk cadar rasa nak beli, bila nak beli tengok cadar. Gitu. Dulu masa tilam saiz std tu lagi seronok beli cadar kat Jusco tu. Kan memurah 40hengget pun ada. Ehhh... suka tu. Kalo tak kena marah, mmg tetiap bulan rasanya beli. 

Retu gak aku pukul rata kata para isteri ni sker buat koleksi cadar, tp ada 2,3 kengkawan komen kata derang tak suka pun kumpul cadar. Oke, kalo gitu, aku je la gamaknya yg giler kumpul cadar ni.

Tadi ter beli lagi. Erk. Ter oke. Terrrrr...
Tak cadang pun. Tgk2 kat FB, cam lawa sbb my feveret kaler ever.
Pastu design pun simple.
Tp tgk macam dah ada orang nak. Tnya je, dia kata available. So, rembat je lah. Laju2 bayar online. Esuk lusa ke next week dpt lah. Just nice. Trus la tukar nati cadar tu bila dah dapat. Hiwhiw (eh..lenjan trus? takyah basuh? Hahaha)
Dia cam gini. Tp quilt tu takde lah. Beli cadar je. Mmg aku beli pun dari sini lah. cadarmurah.com. Dia ada FB juga. cadarmurah jugak rasanya FB dia. Retu aku beli ngan dia jugak yg kaler merah tu. Senang je berurusan - sms tanya ada takde - maybank2u je duit - esuk lusa smpai lah. Guna pos laju ada tmbh sket lah.


Sebenarnya quilt pun sker gak. Tp tak perlu la kot byk2. Tp nati nak beli gak.

Aku sebenarnya suka yg fitted tu ja. Simple. Tp dek kerana tilam skang susah nak carik saiz fitted dia - yg  ada kat Sogo pun design cam terhad - plus rega pun lebih kurang ini juga - so, beli jelah ada renda2 ni. Mmg bila dah pasang tu napak cam org pakai skirt senteng. Hihihiw. Tp takpe.. ailoike ja.

Kesimpulannya ai mmg pengumpul cadar, yg mungkin akan jadi 'tegar' tak lama lagi. Hiwhiwww.... (mujo myDH tak baca ni..kalo tak..mampuih kena warning nehh.... dia skang redho je tgk aku selalu bawak balik plastik poslaju/parcel. Kuikuikui)

8 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum akak, sheila ni (instagram - Puan_shilot) hihi. sheila pun suka beli cadar. nak2 pulak ikut warna fav! hehehe. nanti sheila nak try usha web yang akak bagi ni :)

Cik Anita said...

Kalau rasa-rasa ada cadar yang dah tak nak tu nanti, boleh lah bagi sini ke..eh? hehe

AiTotYati Mat said...

salam kekda.

Ai pn minat cadar tapi sejak dh tukar ke 15 inci punye saiz tilam adoyai payah nak beli. jarang ade yg kaler cantik2. sume gloomy gloomy je kaler.klu ade cantik pun rege paham2 jelah.

skrg cuma ade 2psg je utk tilam ni. wiihuuu

Zana Adieyza said...

mmg seronok kumpul cadar!! feel pengantin baru selalu!!

ejaMaria said...

aku beli cadar skrg letih... letih poket... sebab kena beli cadar untuk 4 katil... katil aku satu la kan... katil anak ada 3... so kena add lagi 3 cadar lain utk diorg juga... hehehe fengsan...

::EIDA:: said...

Kekda nanti kene pasang almari baru khas untuk koleksi cadar kekda.. hihihihi

PUANSTOBERI said...

SHIELA :
Try le tgk..lawa2 jugak design dia

CIK ANITA :
Haha. Buleh..buleh..nati akak buat carboot sale oke


AITOTYATI :
Sbb tu kena beli yg cemni. Kat sogo tu pun tak byk utk tilam tebal. Kalo ada pun cam tak menarik. Akak punya tilam 20inci punya. Hahaha.. oke..melawak saja.. :P


ZANA :
Aaaa... pengantin baru..tu kena pakai cadar kilat kilat. hikhik

PUANSTOBERI said...

EJAMARIA :
A ah kan.. pitam gak tu nak kena pikir. Hihi


EIDA :
Takpe..tumpang je lemari bilik tetamu. Huhu :D