Thursday, January 10, 2013

Edisi Half Moon Shawl

Sebenarnya aku tak berapa nak pakai shawl2 ni. Aku mudah pakai tudung bawal n tudung awning tu je. Kalo ber shawl tu kengkadang 'pengkritik tetap' kat rumah tu kata napak rimas la apa. Eh. Dia pulak yg rimas kan. Tp mmg betul pun. Kang tak smpat smpai kul 1pm aku dah rimas kat ofis tu. Lagi jadi satu hal lain.

Tp sesekali pakai lah. Ikut mood kata orang tu.
Walo orang kata mudah, tak payah iron bagai, tp bagi aku, tetap rasa susah. Kena mood pagi tu bebtul baik dan ceria baru buleh pakai. Kalo takkkk....
Shawl panjang tu, oleh kerana aku ni jenis tak pakai anak tudung, pastu plak mmg muka aku tak kena kalo pakai anak tudung yg melekap kat dahi tu, maka aku pkai shawl panjang dgn tudung Ariani yg pendek tu.
Mudah je sebenarnya, tp jgn dibuat la kalo nk p meeting ke apa. Nati rimas.
Kalo mmg hari tu takde kemana2. Duk diam je setempat, so then, okay, leh pakai g ofis.
Kalo nak bawak jejalan pun tak penah. Tp g kenduri ada gak la. Walo rimas dan panasss.... ku tahan jebattt... (T___T_

Half moon ni plak, ada la dengar2 gak. Lama dah kut tudung/shawl jenis ni kuar.
Kat Radiusite pun ada. Tp tak pernah nak beli pun.
Kalo google tutorial shawl half moon memacam gaya derang ni buat.

Antaranya begini.

Lawa betul bila tgk derang pakai gini. Tp mmg idak la aku reti pakai camtu gaya.

So, half moon shawl yg aku beli dari Poplook tu, aku pakai style biasa je.
Pakai cam tudung bawal. Pastu kemas2 kan bahagian depan tu.
Cumanya, aku pakai ngan tudung Ariani yg kecik tu lah. Aku mmg kumpul byk tudung Ariani pendek ni. Saja beli masa murah2 dia jual dulu tu.
Jadi, takde masalah nak pakai gi ofis. Waktu kerja. Tak rimas pun. Elok je dia terletak dgn tudung awning Ariani tu. Hihiw. Mix n match la kononnya. 
Tp sebenarnya halfmoon ni bagus gak sbb dia boleh labuhkan untuk tutup dada. Ala2 Dr. Muhaya pakai bila pakai dgn tudung Ariani tu kalo dilabuhkan :)

Sesekali buleh la.. time mood ceria, buleh digayakan. Kalo mood malas... aptb.
Muahaha.

Gmbr aku pakai tu ada aku jaja kat instagram.

14 comments:

Diarihatiku1976 said...

saya ada gak teringin nak beli.. tapi bila muka nampak bulat terus lupakan

ejaMaria said...

tiada kerajinan untuk ber-shawl... :)

Carmello said...

Heheh memang pun kak reen. Selendang2 pjg ni kena pakai time mood ceria2.. Kalau tak,tudung tu tak senget pun saya rasa senget. Duk belek 10x. =)

Nad @ MamaZN said...

Tu la kan kak...
Nape la dorg ni pakai nmpk cntekkk je
Nape saya pakai cm burukksss jek huhu

Sue-Rya Qistina said...

saya penjual dan agent tudung halfmoon yg mula2 kuar tu. hehehe. pakai pun time ade majlis je. tapi klau time keje pakai tudung bawal je pun.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, sheila tak suka nak iron tudung pergi kerja. pakai tudung sarung je mudah. hehe. kalau nak pakai shawl masa keluar dating dgn suami je. hihi :)

anie said...

ups sikit rupa sis pakai tudung tu...hehehe

ieda said...

mcm2 la nm tudung skrg ni. sya klu akak xltk pic,tulis half moon sj mest sy akn google nk tgk mcmana la rupa parasnya.hehe... nmpk sgt la mmmg xreti nk bfesyen.

Masya said...

samalah x pandai sgt pakai shawl, tp kdg² teringin...

~ain said...

cik abang saya kak, mahu dia gelak je saya kalau saya gatai nak pakai half moon bagai ni.. dia rimas.. haha

Zana Adieyza said...

zana tgk org pakai cantik jer.. tp bila zana pakai macam kelakar jer.. huhuhu

PUANSTOBERI said...

DHATIKU :
Hihi. buleh pakai ngan tudung ada awning tu. Oke..tak bulat dah.. hihi


EJAMARIA :
Kena tgk mood. Kalo mood malas, tudung awning ja senang.


CARMELLO :
Kan..?? kalo tidak rungsing sepanjang hari dibuatnya.


NAD :
Ahaha.. cantik je tu.. ce try pakai

PUANSTOBERI said...

SUE :
Wah...agent yer..hihi.. tp akak takde la nak beli yg meriah2 tu..kang org igt g diner plak.


SHEILA :
Aaa..rajin g jejalan pakai shawl.. gud..gud..


ANIE :
Kat instagram ada. hikhik

PUANSTOBERI said...

IEDA :
Akak pun baru ada yg tu la satu. Mmg memacam skang ni.


MASYA :
Cubalah sesekali.. pakai ngan tudung awning..mudah sket.

~AIN :
kan.. kadang asben akak pun rimas.. dia tak bagi pun pakai lilit2 nih. hihi


ZANA :
Takde kelakarnya..try lah.. :)