Monday, January 14, 2013

Selamat Pagi Ho Chi Minh!

Sepatutnya.
Ketika ini. Masa ini.
Aku tidak berada di sini.
Mungkin sedang merangka-rangka kemana nak bershopping.

Huwaaaa...

Igauan ngeri kalau difikirkan.
Sbb ini lah pertama kali - tiket burnt - juga percutian tak jadi - luar Malaysia pulak tu. Tepuk dahi.tepuk dahi.tepuk dahi.
Dan ini juga lah kali pertama aku dpt beli tiket yg hanya bayar airport tax.
Ye, aku dpt yg 0 fare tu.

Sedih bukan kepalang!
Tapi sedari awal, aku dah terasa rasa menda ni akan berlaku.
Itu lah sbb aku tak suka beli tiket awal sgt2.

But lesson learnt. Nxt time beli tiket saja. Jgn upgrade apa2 pun. Itu buleh buat kemudian bila dah confirm bbtul. Aku kompiden sgt - dgn seat, dgn luggage - meal pun top up juga. Jadi, mmg padah!

Tapi, mungkin ada hikmah di sebaliknya.

Yang kita tak tahu.
Tapi Dia Maha Mengetahui.

So, redha lah.

Oh. Kut ada yg taktahu kenapa aku tak pegi - jawapannya kerna - esuk final exam - dan satu lagi kalo pegi pun mungkin ada 'serabut perut' juga sbb pikirkan my mom yg tak sihat lagi.
Dan kenapa aku tak tukar date?
Kerna - kalo tukar date sama juga spti beli yg baru.

11 comments:

Cik Anita said...

okey ni memang sangat sedih dan keciwa kalau jadi pada Nita t_t. tapi positif positif.. Mesti ada hikmah dia.. :)So final exam comfirm superb lah ni.. InsyaAllah..

Mya said...

alahai...
takde rezeki.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak reen. insyallah, ada rezeki lain untuk akak bila melepaskan ini. good luck with exam!

Cik Awin said...

x mos edih ye kak...ada hikmahnya akak x jadi pegi...good luck utk final exam...

BrightEye said...

Good Luck for the exam.. Ini semua ada himahnye..

P/S: Exam apa ye..? hehe

izfanora said...

xpe kak.. next time ada rezeki gi lagi jauh k.. :)

Suwaibah YS said...

in shaa Allah... ade rezeki gi bercuti..tmpat lagii besh!!!

eKa said...

eka dah byk kali dah burn... tp yg dlm Malaysian punya la...


tiket balik kampung la selalunya.huhuuh...

::EIDA:: said...

Habis study kekda sambung jalanjalan lagi yekkkk.. ;)

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :
Sobsss....


MYA :
Huhu..sedey....


SHIELA :
Hihi..thanks darl


CIKAWIN :
Thanks dear


BE :
Exam sekolah. hihi


PUANSTOBERI said...

IZFANORA :
Aaa..ostolia kah?? Hihik


SUWAIBAH :
Ostolia?? Hihi


EKA :
Huhu.. sedih oih..


EIDA :
Takmo dah..majuk..hihks