Thursday, January 17, 2013

Edisi Baju Raya 2013


Korang dah tempah baju raya?

Arghh...! Dusyum...! Dusyum...! Aku tahu..aku tahu... puasa pun tak abis ganti, tetiba aku bukak citer pasal baju raya. Dusyum skali lagi!


Tp rasanya org dah start anta tempah baju raya dah ni.
Selalu, setiap tahun, semenjak keja kraf ni, baju raya aku is batik. Miahahaha. Giler kan. Napak nau org kraf nyer. Macam dah wajib plak. Yer lah. Sbb mmg kena pakai selalu kan. So, better beli pastu wat baju raya. Eh. Bukan tak raya pun ada beli juga. Muahahah (T___T)

Oke. Please. Tahun ni no more batik (ye lah tu). Oke, for the 1st day raya lah maksudnya. Raya ke2, ketiga buleh la nak ada batik (nak jugakkk... )

Tahun ni kami sefamily plan kaler purple. Tetiba ada yg nak pink pulak. Jadi, takpe lah. Pink, purple. Wah.. so sweet la kaler nya ya. Takde kaler blocking ya. Ni kaler2 comel je nih. Miahaha. Aku pun tatau. Nak pink ke purple. MyDH takde lagi baju pink. Pink yg bebetul soft pink tu. Hihi.


Dan baju fesyen apa ya. Tahun ni sure ramai peplum. Sana peplum. Sini peplum. Cam ada satu waktu tu fesyen baju vietnam tu. Yg baju labuh pastu pakai ngan suar. Sana vietnam, sini vietnam (huwaa... tetiba cam sedih tulis vietnam ni..tingat tiket burnt.. huwaaaa...) Aku pun ada tempah satu. Dah kasik ke orang pun. Sbb tetiba cam ketat giler. Tp bukan baju raya pun. 


Jadi, google baju kurung 2013. Kuar la baju2 comel.. seme pun ala ala peplum jugak.

Ini kaler dia sweet. Baju pun comel.
Piece.com.
Baju dari button my button ni pun comel2 juga.
buttons.
Begini pun cantik jugak
Butik Balqis
Nak carik kaler gini lah. Purple n pink. Hihi.
Zultimur
Tapi kalo nak buat ber riben2 tu kena pandai carik tailor. Kang dari beriben entah jadi bungkus apa. Aku pun tatau la tailor yg biasa aku antar tau ke dak buat baju moden2 sgt ni. Satgi entah jadi apa. Baru lah tahu. Tahun lps dah kena dah.. entah jadi apa sleeves puff aku. Sedih.... 

Beli dah siap lagi mudah. Tp tu lah nyer. Susah nak carik saiz oii... 

16 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, lawanya. sheila pun tak pasti lagi tahun ni warna apa! tahun kedua dengan suami. heee yes, turn rumah mak sheila kali ni. yebedabedooooo :)

*tak sabar nak cat rumah, tengok mak sibuk menjahit. heee

Nor Akma said...

Kat sini pun ada banyak baju santek santek gak. Jom lah cuci mata ;)

http://akma81.blogspot.com/2013/01/sangat-menawan-pre-order-saloma-peplum.html

Liza said...

Kebetulan, Liza baru je beli 2 pang tadi. huhuhu... Nak buat peplum, kena kuruskan badan dulu la Liza neh. Kang membojol erutku. haha. Jom join GA liza?

::EIDA:: said...

Ida da 3hari tak ganti puasa lagi.. Ok bai. ;p

ekinashikin said...

wawawawa....awalnya plan baju raya..hihi..
tapi x pe awal2 pon ada bagus nya jugak

Bunga Lily said...

hehe.betol.saya memang da terfikir nk hantar baju raye dah.hantar cepat senang, kn :-)

Salmi Khairil said...

memang nak kena plan dah nak hantar kat tukang jahit..nanti lambat2 terpaksa beli yang ready made yang yang sgt susah untuk orang bersaiz comel macam saya nie..huhuhu

pengalaman tahun2 lepas penat turun naik shopping mall ngan uptown time bulan posa..

Amyra Chuari said...

Kekda, jom try antar kat tailor kitorg... hehehe...

Nana Aris said...

yang hijau tu sgt cantik

ieda said...

awalnya akak cr info psl bj raya.ida ni puasa pun blm ganti 1 hr pun lg.huaaa...

Zana Adieyza said...

tahun ni tema zana pink yo!!! hhehe..

mmg susah nakc ari yg dah siap kak.. raya pertama punya mesti tempah.. yg raya berikutnya baru beli dh siap..

PUANSTOBERI said...

SHIELA :
Wah..cat rumah lagi yer.. Hihi


NOR AKMA :
Wah..bisneswomen skang yer


LIZA :
Ada GA??Oke, jap kite gi tgk .. :)

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Eh...3 ari oke la..akak 6 hari yer..hii


EKIN :
Kat sini rasanya bln 3,4 dia da ttp tempahan. uhuss


SALMI :
Kan?? penat tau nak carik baju ready made. Buat la sepasang. Selebihnya carik dah siap. Hihi

PUANSTOBERI said...

AMYRA :
Tailor Myra kat mana??

NANA :
Kan?? Igt nak wat camtu lah. Hihi


IEDA :
Harussss... walo pun tak ganti puasa lagik. Hihi


ZANA :
Ahah. kami pun pink. akhirnya seme nak pink. Jambu lah katakan.

Rempeyek Bahulu said...

yang buttons tu CANTIK :P

Masya said...

sana sini dah tutup tempahan.. gaji ni baru nak beli bahan.. sekali budak yg baru bkk kedai kat area opis ni pun dah tapal tutup tempahan jgk.. haihh sabo jerlah....