Monday, March 5, 2012

Perihal Kulit Tebal


 Pakai apa pun tak kesah. Huhu

1) Safi Rania - Krim kontur mata - kan retu dok bising kata ada kedut kedut di bawah mata
2) BB Cream Garnier - Saja nak terai. Retu pakai Maybelline. Ni terai Garnier plak. Carik gak Loreal punya, takde pun. Takkan Loreal takde BB Cream???
3) Simplysiti - Dermagica - pun saja nak terai. Katanya bleh buat rasa gembira. Sok, kalo aku PMS, tak gembira... bleh claim balik ke duit???

So, aku pakai campo2 dah ha... skang ni pencuci muka aku pakai Safi Rania. Compact powder Loreal. Sukati je skang ni. Dulu bleh la setia pada satu produk. Skang bia kan. Asal dia leh ngam ngan muka. Sudahhh.....

18 comments:

Anum said...

hehe.. x bahaya ke sis, campur2

Zana Adieyza said...

kekda, nnti bagi review utk safi rania tu eh.. sebab zana baru jinak2 pakai produk safi rania ni.. hihihi

ejaMaria said...

tu la pasal... masa baca iklan kat paper kata bole gembira + menenangkan... magik sungguh... rasa mcm nak beli gak... ;p

Carmello said...

Hahah kelakar lak dia kata boleh buat kita gembira.. Saya pun skrg pakai campur2. cuci muka nivea,pelembab safi rania,toner loreal. Muka duk macam ni jgk. Hahah

AyangAizul said...

rasanya loreal mmg xder la bb cream sbb dah try cr gak tp mmg xder jmpa pun.
hr tu ada pkai bb cream maybelline tp rasa bila pkai muka cam kering so bila abis mls nak smbung lg dah. skg tgh try nutox lak

Sue-Rya AQ said...

hmmm..kekda, agak bahaya utk kulit sbb campur2 produk..better guna 1 produk je..

::EIDA:: said...

Gasak kan kekda!! hihihhi

mekchu said...

untung tau sebenarnya orang yang 'berkulit tebal' ni..

Chekgu Azrine said...

boleh tahu tak simplysiti tu berapa erk.. teringin jgk nak pakai..

CikPuan Fara said...

kekda, fara pun pakai garnier bb cream tu. lepas pakai rs kulit licin, bersih gitu *err xtaula psikologi ka atau perasan sendiri hihi ;p*

eKa said...

eka ni kekda kulit muka murahan.kene pakai safi baqis je.retu terai la pakai garnier...kot cantik cam lisa.sekali jerawat naik berketul2...laki bini sama...oh en suami suka pakai apa yg eka pakai...tu masalah dia

Che Sue said...

BB cream tu apa ek?

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Entah... buleh je pakai. Nak kata bahaya, seme brand pun ada bahan kimia.

ZANA :
Akak tak pakai seme. Pakai pencuci muka dia je. Cena nak review?? Hiksss

PUANSTOBERI said...

MARIA :
TU ler marketing strategy namanya kan. Uhuhuuu

CARMELLO :
Tu la tu.... ada je nak suh org beli kan.

PUANSTOBERI said...

AYANGAIZUL :
Tp retu cam penah ternampak tau. Ke brand lain tah. Lupa dah. BB cream maybelline kita dah nak abis dah.

SUE :
Bahaya eh? Ala.. dah loreal ngan safi takde BB cream cemna??? haaaaa......

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Gasakkkkkkk :D


CHEKGU AZRINE :
RM49.90 rasanya. Ke RM45.90. Lupa dah. Antara dua tu la. Kira mmg affordable :)

PUANSTOBERI said...

CPF :
Oke ek? Akak tak terai lagi.

EKA :
Kulit masih remaja tu. Ihiks...

CHE SUE :
Blemish balm cream. Kalo pakai tu takyah la nak pakai foundation apa dah :)

PUANSTOBERI said...

MEKCHU :
Agagaaa.... tak sangka gak kulit ni bleh je 'in' ngan seme produk. Padahal kite la paling tak sker sayur dan lain2 makanan utk kulit. Ngeheheheh :D