Tuesday, March 6, 2012

Tudung Punya Hal

Kredit : MyMetro
Alamak aiii.... memacam yer. Dah nak kena saman lak Fareeda ni.
Taktau nak kata la kan. Aku pun join gak fanpage dia kat FB tu.
Sebenarnya ikut keselesaan pengguna la.
Mak aku salu duk kata 'bakpe beli tudung memahal tu, kan ada je 10ingit tu', bila aku duk sakan borong Ariani setiap kali sales.
Ye lah. Mmg la ada. Tp sanggup ke nak pakai skali dua lepas tu campak entah mana bila dia dah terkelepek2, awning jadi kedut2. *tp kadang tudung Ariani pun ada yg jadi cemtu. Kena pandai pilih. Lps tu tak rajin nak antar dry-clean kan. Huhu.

Tp yg Fareeda nyer design mmg jarang la jumpa. Esp yg ada brooch tetengah tu kan. Dan katanya tudung ni pun telah di patent kan
Web Fareeda
Tapi ada je kot tudung yg design camtu kat luar tu.

Tapi tu lah aku kata, kut ada yg buat camtu pun, kalo tak selesa, org akan beli yg ori gak.
Mmg tudung Fareeda ni bagi aku mmg tak mampu milik la. Ada pun 4 pasang baru dari brand tu. Takat Ariani tu oke la lagi kan. Mmg diakui tudung Fareeda ni agak pendek. Tp dia dah keluarkan yg baru utk saiz L dan XL. Dan kalo yg biasa tu, bagi org kecik2 cam aku ni, dapat gak la tutup dada, walo tak seluruhnya. So, just nice.

Takpe lah. Biarlah derang settle kan.

12 comments:

ch@ said...

kita tak berapa pandai pakai tudung yg ada awning tu kekda, tudung segera tu la, ariani ke, fareeda ke, apa2 jenamala. kita suka tudung bawal dan shawl. sbb pakai tudung segera tu rasa muka kembang betul.

::EIDA:: said...

Ida lgsg tak pernah pakai si Fareeda ni.. masa TTC corner kecoh pasal ni, ida tgok gak... alamak ai.. tak berkenan pulak..sbb chiffon kot? tapi ida suka je letak brooch kat dada, jdik mcm Fareeda! hhihihihiih~~

ejaMaria said...

apa beza dgn tudung Fareeda yang kat Gulati's tu?

eKa said...

hm tak tau la sapa tiru sapa ni..biar la derang setle sendiri.hmmm.. tp ada juga eka tgk 2-3 blog shop yg kuarkan design cam fareeda... tp material lain. skali tgk cam tak adil la kan...utk org yg mula2 design tudung ni

CikPuan Fara said...

suka tudung fareeda tu. cantik2. nak beli terus mmg xmampu la.. huhu. tunggu kot2 dorang wat sale besar2an bolehla beli ;)

Carmello said...

Huuuuu... Dah mcm2 hal dah skrg ni... Betul lah tu Kak Reen cakap. Buatpe dia nak takut kalau memang tudung dia org suka,byk mana org tiru pun,org beli hak dia punya jg.

PutriesNoora said...

rasa xberbaloi beli tudung mahal2 ni..(ppst...untuk insan yang malas basuh guna tangan seprti sy..hehehe)walau di sudut hati tu teringiiiin gak sesekali..hehehe

shark said...

wow
1 juta tuh

Melor said...

emm... donia-donia. semuanya duit

PUANSTOBERI said...

CHA :
Tudung bawal kena iron2. Org pemaleh cam akak ni sauk je tudung awning ni.

EIDA :
Licin oh chiffon tu. Asik jatuh ke bawah je. Esp kalo makan. huhu

MARIA :
Gulati's?? Mmg Fareeda kan??

PUANSTOBERI said...

EKA :
Dia punya design yg sama tu yg ropol2 tu. Yg layer2 tu takde.

FARA :
Skang derang tgh sale :)

CARMELLO :
Entah la. memacam derang ni.

PUANSTOBERI said...

NOORA :
Once in a blu moon. Takde la selalu beli. Kayappp....

SHARK :
Haha.. bes giler kalo menang.

MELOR :
Tu lah tu.