Thursday, March 8, 2012

Perihal Bihun PaMa


Sapa suka???

Dulu...waktu kat Londu, sering oh makan bihun ni.
Tp lps abis blaja, jarang sgt. Tk penah dah pun kut.


Last week ke Care4, ternampak bihun ni.


"Abg penah makan tak ni?" Kata si isteri smbil tunjuk bungkusan bihun PAMA.

"Tak penah. Sedap ke?"
"Sedap la.."
"Isk. Tak suka lah"

Tah pehapa tah. Tapi tak penah makan, tapi dah kata tak sedap.

Tak sedap lagi bagus, aku sorang ngap nati. Hahah.


Smlm masa buat, bau perencah2 tu mengingatkan memori aku dgn rakan baik aku nan sorang tu, Juwita. Ekceli ada je gmbr kami makan bihun tu sesama dlm bilik. Tp tak perlu la ditempekkan. Zaman2 jahiliah memasing kan. 

Rindunya momen itu (T____T)

Hulur sket pada my dear. Takde di hendaknya. Oke, takpe, ai belasah sorang2.
Potong cili padi sket. Dan prrrrrrrrr.......sedap banget.


Makan dgn penuh kasih sayang sebuah persahabatan, sambil ditemani hujan,kilat sabung menyabung. Dan selepas itu, dgn rasminya, Kuala Lumpur is banjir. Hahahhahha.



18 comments:

Mar said...

Saya pun suka bihun ni. Nikmaaattt

Rai said...

yaaa...bihun ni mmg sedapppp....

CikPuan Fara said...

mi pama ni buat fara teringat zaman dok kolej uitm dulu gak huhu.. nilah mkanan wajib dlm locker..

♥ ROS ♥ said...

Entah2 banjir sbb lama xmakan bihun pama kot.. Hahha.. Ros mmg addicted dulu.. Aduhai, tgk donut zana, nak donut zana..tgk roti eka pun nak.. Ni pama lak.. Kuat mkn sgguh... Hahhha

kekucingkatz said...

Dolu aku suka pow kwn aku yg tgh mkn bihun PAMA....hahaha!!

Azi said...

dulu2 suka sgt makan bihun pama ni.. tp since org kata bihun ni xhalal terus xmakan dah...betul ke xhalal?

Masya said...

kt pun suke makan bihun pama ni masa zaman² belajar dulu.. wajib ada dalam stok hihihihi..... lagi satu bihun tomyam jenama mamee....

PUANSTOBERI said...

AZI :
Ada logo Halal - Malaysia kat plastik tu. Jadi, terpulang utk mengatakan halal atau tidak :)

Carmello said...

Waaahh...bihun ni pu mengingat kan saya kat kngn2 masa blajar dulu. Bila bosan mlm2,mesti nak ngap mihun ni. Buh lak dlm gelas besar. Meme sedap lah.

AyangAizul said...

selain dr masukkan cili potong... masak atas api taruk telur bg cair2 sket telurnyer... lg nikmat

aizul pun sama tak sker bihun ni tp xper, bini dia ngan anak2 dia jer yg makan. kat giant s alam mmg ada bihun pama ni, tpt lain xtau la pulak

eima said...

mmg sedap ...i like

Zana Adieyza said...

zana x pernah rasa la kak..

bila teringat kenangan lama, mulalah rasa rindu nak belajar.. tp xnak ingat waktu nak exam.. stressssss...

Sue-Rya AQ said...

kekda, suka giler ngan bihun pama ni..serius! mase kt uitm dulu, hari2 melantak bihun ni..hahaha..tp skang dh jarang sgt dh..rindu jugak momen2 mase kt U dulu..huhu

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Ye ye .. Saya pun suka jugak. Tapi dek kerana laki ai tak suka, dah jarang sangat la beli. Dia kalau nak makan, nak yg freshly cook. Ishhhhkkk ..

PUANSTOBERI said...

MAR :
Sedap kan.... sesekali makan mmg layan

RAI :
Sedappp....

FARA :
Kan?? rasa semeorang penah makan.

PUANSTOBERI said...

ROS :
Ye lah..mungkin la..dah lama tak makan, trus kilat bagai. Hahaha.

KEKUCINGKATZ :
Wah..menge pow plak kejanya yuer

MASYA :
Tomyam mamee?? sedap..oke, pasni leh terai :D

PUANSTOBERI said...

CARMELLO :
Gelas??? Huhuhu

AYANGAIZUL :
Masak?? uhhai...tahap malas kalo masak bihun ni. Rendam air panas je. Hiksss

EIMA :
Kan..sedap...

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Ce terai..ce terai.. hik hik

SUE :
Sesekali makan bes sue..cam ei... rindu je kenangan lalu. Hahah

ADIA :
Waalaikumsalam.

La... seme para asben tak sker plak si PAMA ni yer. Huhu