Saturday, March 24, 2012

Fuh....! Akhirnya Redeem Juga

Memula mmg igt nak burnt dah. Lantakkan situ. Mmg malas giler nak design.
Tp bila tgk kat FB derang ni
Derang extend sampai 26 Mac. Tp still rasa tak rajin nak buat.

Cumanya bila ada masa terluang duk stanby petugas HKK ni, godek2 kejap.
Bila tgk kat FB derang, ramai yg bagi -ve comment. Mula rasa cam ish, tak bes la plak.

Tp buat gak. Sedikit demi sedikit.

Kali ni mmg takde ayat2 berbunga lah. Mmg tak kuasa.

Pun rasa, cam server problem la apa la. Dah nak last day katanya kan.
Malas. Kang penat2 buat, server problem. Lagi la terhapa.

Tp buat gak, smpai la abis 40pages. Tekan gambar 'cart' tu. Cuak bila kena byr lak. Mula la serabut pikir nak emel segala. Tp katanya dah biasa redeem voucher, harus la memujuk diri, jgn panik, sbb kang sure dia ada mintak no. voucher. Teruskan klik continue seme, dan akhirnya....
Alhamdulillah.

Dan server pun takde masalah. Proses upload ke server Photobook pun berjalan lancar. Lega sesangat rasanya.

Cuma bayar RM12 utk delivery charges. Tkpe lah. Byr je. Kang marah lak dek laki aku ni pi menjajau ke Kota Kemuning bagai kan. Satu hal plak. Better la dia hantar je. So, tggu je. 

Dulu pun masa aku order kat Ecazstudio tu pun camtu gak. Ramai yg bagi feedback negative. Tp bebuat cool je. Malas nak bebising. Hantar je, lps tu tak lama pastu dpt lah. Takde apa pun. 

So, skang tggu je lah. Nak tgk teaser?
Hehe. Mengada je kan.

Itu adalah cover dpn belakang.
Gmbr kali ni campur2. Tak mcm dulu khaskan utk cuti cuti cinta.

Upcoming, redeem sebuah lagi photobook. Syarikat lain, tp voucher Groupon gak. Yg tu khas utk Cuti Cuti Cinta Hongkong. Yey! *giler lama dah... baru nak buat album*

Bila nak buat album baru rasa amik gmbr kemain banyak, tp cam rasa takde gmbr yg bleh dimasukkan dlm photobook. Huhu.

3 comments:

Chekgu Azrine said...

rajin sungguh pn stoberi..semangat buat photobook..

Repunzal said...

ahhaa..kita serupa..dah marah hubby dah.. rs nya same comp kt kota kemuning gak..last 26 ni kan? mmg nak buat album vacation pon. sbb malesss nk pilih pic kaweng.. haha..

::EIDA:: said...

Ida tak buat lagiiiikkk... ida nye 5May.. lmbt lagi.. hiihii