Thursday, March 15, 2012

Perihal Laksa Dan Tudung Fareeda

Aaaa........ satu hari takde entry reni yer.

Tuan kebun stoberi ditimpa 'musibah kecil'. Tehhee... kat FB, kat twitter aku dah mekak, kat sini tak perlu nak mekak pasal apa. Tu la.. bila ditimpa 'musibah' sket baru kita teringat masa 'senang' kita. Tkpe.. sakit itu penghapus dosa kecil. 
Oke, last entry pasal buaian tu. Ramai berminat nak tau rega, tggu HKK nati, ai survey oke. Thn2 lps dalam RM200, thn ni tatau la berapa. Tkpe, kali ni ai akan dptkan detail spti contact number, bleh tempah ke tak atau sebagainya, sbb mmg nak beli. Balkoni mmg buleh muat, tp kalo tak muat, kita buh dlm bilik tido, sblm tido bleh kita berbuai dulu. Haha.

Ramai juga  nak tolong simpan. Mekasih. Mekasih. Simpan is simpan tau. Bukan guna yerrr... Tiada caj simpanan juga tau. Hahaha.
Oke, joking.

So, ptg ni dari takde entry meh la aku masukkan satu entry.
Tp dlu pun da penah buat, tp saja nak buat lagi.

Entry makan laksa. Yeps, apa nak buat, tuan kebun mmg antu laksa. Jadi, acapkali makan laksa kena amik gambo, amik gambo je kena makan laksa.

Up dgn cendol  jagung (tp apsal jagung itu tawar?? )

My dear makan mee kari. Kureng sedikit. Pun napak mee tu merah2 kena kuah kari tu.
Nxt time makan mee rebus pulak yer.

Tempat kejadian, mmg sama tpt last month tu. Tarikh kejadian lak, last week masa balik kampung. Acapkali balik kampung, harus singgah sini. Kedai ni mmg specialization dia laksa. Nama kedai pun Laksa Buyung Emas. Skang ni pekerja dia siap ada uniform (t-shirt) dah. Good..good... ada kemajuan.  Lokasinya adalah di Sungai Siput Perak, jgn carik kat KL ni pulak. Kompem takdo. Huhu.

Sanggup tu tahan perut tak makan lunch (sbb mak gi kenduri kawen, kalo tak, tak mungkin tahan perut. Masakan mak kan bes in d world!), sbb  nak makan laksa. 


Dan ini lah muka budak puas hati dpt makan laksa. Muka adalah mencomot. Panas oh time ni. Kul 3ptg, cuaca panas terik yg cam nak ujan tu. Pergh. Seb bek laksa ni tak pedas. Kalo tak kuar segala air dari segala celah. Huhu.

Tudung adalah spti yg dibeli dalam entry Online kepada Online. Eida Baharom 'cam' tudung itu. Dan Masya kata kaler dia menyerlah. Sebenar yg merah tu layer pertama yg kat dalam.  Tp menyerlah gak la ngan kaler awning merah tu. Tp takpe, aku beli tudung ni semata-mata kerana brooch dia yg aku sker tu. Tp bila pakai Fareeda ni mmg menyerlah tau... Lagipun tagline nyer kan Fareeda..nyata jelita. Tp kalo org tak jelita cam aku ni, mmg tak jelita la jugak. Hahaha.

Oke lah. Toksah duk bebel lah. 

Kbai *nak jugak ayat cam bebudak skang ni. Hahaha*

16 comments:

::EIDA:: said...

haruslah cam.. hihihihi.. Kbai jugak... =p

anie said...

Igt kan adik sis td...lain tul muka bila pakai tudung nie...comei...xmampu beli mahal la tdg tue tp cantik

pnsusu said...

nyata jelita kekda ni...he he he

eKa said...

mmg jelita...eka yg tak jelita pun bbt2 jelita gak...tp rasa mmg jelit ala...sbb penah org tanya, cantik la tudung ni.akak beli kat mana...siap jadi model cth utk kedai tudung sebelah tu

Zana Adieyza said...

jelita tu mmg terserlah la kak.. tudung mahal la katakan.. hihihi..

lps ni kumpul duit nuffnang beli tudung Fareeda tu lagi k..

Nurul Ilyani said...

jelita lah tu...ape plak x jelita... :)

Saya ade menjual tudung Fareeda.jom jamu mata tgk stok2 tudung dari Fareeda Ilyani Ek...sesiapa nak order, boleh comment or email sy di ilyani.ruslan@gmail.com

anitadiana said...

cantik lah reen pakai tudung tu..tapi mahal lah..he..he...laksa tu nampak sedapnya.....

ch@ said...

kekda tak jelita, kekda comel. i like ur smile yg ikhlas nmpk gigi tu. walaupun kekda tgh senyum terpaksa. muahahaaa.

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Teheee.... laju je cam kan??
kbai.. :D

PUANSTOBERI said...

ANIE :
Aaaa.... i have no adik la dear. Ekekekee... ala, sekali skala bleh la beli, berkala kala..botak kepala :D

PUANSTOBERI said...

PNSUSU :

Tudung tu mmg yer nyata jelita.. akak mmg tak la.. hahahaha

PUANSTOBERI said...

EKA :

Haa...eka takpe..mmg jelita.. akak ni mmg tahap tak jelita, tak bleh buat2 pun... wuuu.... :D

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Tudung je la jelita, org yg makai tu mmg comot.

Aaaa..... napak nau daif akak ni kena kumpul duit Nuffnang baru dpt beli tudung Fareeda ni.
Akak ada 3 pasang dah beli tudung Fareeda tak guna duit Nuffnang dik... sobbbssss...

PUANSTOBERI said...

ILYANI :

Terima kasih singgah.
Tudung mmg jelita, org nyer kompom tak jelita..
By d way, thanks yer.. ramai dah dealer2 Fareeda kat FB sanun.. takpe.. nati kita jenguk yer.. macehhh...

PUANSTOBERI said...

ANITADIANA :

Sekali skala kak..buleh la.. kalo setiap kali gaji, mmg pitam. Huhu.. *tp idak la smpai kena tggu duit Nuffnang..daif nau tu namanya. Ekekekek :D

PUANSTOBERI said...

CHA :

I loike ur komen.. ni baru btul ikhlas.. Teeheee....