Tuesday, March 27, 2012

New to Old Blogger Interface

Ramai lak buat entry pasal New Blogger Interface.

Ada yg tak suka.
Yelah. Menda baru kan. Cam Timeline kat FB tu gak.
Aku dulu pun menyampah ngan TL tu. Tp lelama, lantak pi lah situ. Tak effect kot kat kesihatan. Jadi, biar. Lagipun bukan tgk sgt pun TL tu. Tp mudah pe. Nak carik gmbr2 yg diupload tak perlu carik kat photo folder dah.

And now, new blogger interface.
Aku lama da pakai interface ni. Dari thn lps lagi dah. Dlm bulan berapa tah. Tp lama sgt dah la. Masa tu dia suruh try ke apa ke tah. Dan aku selesa pakai new interface ni. Sini lagi senang. Nak tgk viewer berapa, nak tgk analytical cam Nuffnang tu pun ada. Tp ada yg tak sker. 

Oke, ekceli buleh je tukar back to old blogger interface tu.
Kan dia ada button cam skru tu.

Klik situ.
Then nati ada keluar byk2 tu. Amik la "old blogger interface"
Maka kuar la hok lama ni.
Kalo nak tukar balik klik je lah Upgrade Now tu. Keluar la interface baru.

Tp aku tatau la selama mana buleh bertahan nyer sbb dia kata Blogger is getting a new look in April. So, rasanya time tu mmg seme la kot kena guna interface baru ni.

Memula mmg tak biasa, tp lelama rasa bes. Try la.
Memula mmg rasa cam susah, tp yg baru ni lebih senang sebenarnya.
Aku skang bila tukar interface lama tu rasa cam 'gayat' lak. Haha.

Oke. Tu je. 

Penat.... nak tido je rasa.
Buat sambutan simposium, bawak lawatan. Penat dah kaki. No weekend for these 2 weeks. Tp takpe lah. Bukan selalu pun kan. Meraikan 'hari besar' ofis sendiri.  Jgn kata seronok leh claim OT lah.. claim mmg bleh. Tp ganti dgn cuti. Hurm. Tgk la. Kalo rajin claim, bleh gak guna utk cuti raya. If not, tak yah la. Cuti tahunan pun byk lagi.

Cepat la 2 April. Dan lps tu cpt la bulan 5.
Lama dah tak pegi bercuti ni. Tak sabar dah heh nak isi borang cuti (n HRMIS lah) n borang g oversea. Hahaha. Oversea la sgt. Chooiiiii.................

Kbai!!

8 comments:

Anum said...

thanks sis
anum dah berjaya tukar

ch@ said...

hahaaa. kita pun dh pkai new look. lntk kan aja, cuma kita tak brape ngn warna dia. korporat sgt. mengantuk menatap wajah gitu. kalau old punya warna biru terang berderang.

kita nak ajak abi pergi HKK kekda tu, tapi sabtu ahad fully booked utk dia, jenuh. nk pergi sesorang kesian anak2. nak bawa anak2 caner gayanya lak.

::EIDA:: said...

kekda ingt tak ida meroyan tak suka blog baru tu.. tapi sekrang tidak lagi.. suka sangat skrg !hihihihihi

Chekgu Azrine said...

pakai gak.. mudah sangat!!

AyangAizul said...

new interface ni lg sng kan dr yg lama...
lama gak dah pkai mende ni...

Masya said...

tak berkesempatan nak cuba yang baru... ala.. wajib tukar sendri auromatik yer... biar dia tukar sendrilah.. hihihihihihi

PUANSTOBERI said...

ANUM :
U;re welkam dear :)

CHA :
Alorr..sian dia..kalo dkt akak da amik CHa n co dah. hikhik

EIDA :
Tu la tu..teeheeee

PUANSTOBERI said...

CHEKGU :
Kan??Mudah btul.

AYANG :
MEnda baru mmg lagi memudahkan :)

MASYA :
try la..try la..hikhik