Saturday, March 10, 2012

Sharing Saturday - Lembu Minum Apa?

Pepetang ni dpt ni dari FB Pizza Hut.
Sesuatu yg menarik.
Kalo blum terai, ce korang test

- Jawab secara spontan, jangan banyak fikir,
- Baca satu demi satu,

Permainan konsentrasi warna :
1. Kertas A4 apa warna dia?
2. Asap warna dia?
3. Tisu warna dia apa?
4. Lembu minum apa?

Yang jawab susu konsentrasi anda terganggu, sebab lembu minum air.

1. Rambut anda warna apa?
2. Tulisan ini warnanya apa?
3. Jalan raya warnanya apa?
4. Kelawar tidurnya bila?

Yang jawab malam, ertinya kosentrasi anda terganggu. Sebab kelawar tidur siang hari.

1. Warna cendol apa?
2. Daun kelapa warnanya apa?
3. Warna bagi kebanyakkan rumput?
4. Harimau makanannya apa?

Yang jawab rumput itu salah. Sebab harimau makan daging.


Aku failed tang 'lembu minum apa' tu.
Haha.
Ada ke lembu minum susu.
Konsentrasi terganggu rupanya haku ne. Hahahaha
(-_-")


8 comments:

::EIDA:: said...

Aah la.. ida pun fail tu! hihihihi

Cik Anita said...

dah jawab ritu benda ni kat entry cik Epal. semuanya salah! haha

ch@ said...

hahaaa. kita yg nombor tiga je betul, maknanya kita mmg tak konsentrasi. hahaaa. skrg ni, buat kerja mmg ssh nk fokus.

C.I.N.T.A said...

ahahaha! mmg best saya pun fail!

Zana Adieyza said...

zana pun fail!!! adoiiiii.. zana kata kelawar tido malam.. hampeh tol!!

adiey pun fail.. sama mcm kekda.. lembu minum susu.. huhuhu

Masya said...

hahaha.. kt pun terjawab yang lembu minum susu haihh la.. nampak sgt tak kosentrasinya...

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Konsentrasi terganggu...aaaa...

CIK ANITA :
Oh..lagi terganggu..aaaaa

CHA :
Fokusss...fokusssss

PUANSTOBERI said...

CINTA :
Konsentrasi terganggu..aaaa :D

ZANA :
Teheeee..... sapa la jawab lembu minum air kan??

MASYA :
Napaknya lembu minum susu la.. tehee...sama je semeorang