Wednesday, March 14, 2012

Wordless Wednesday : Sambal Tumis Ikan Bilis Petai

Err.. tak berapa nak WW sebenarnya. Haha. Aku ni mana la pandai nak WW sgt kan. Membebel je kejanya. Tp belasah la yer. Pedulikkkk....
Kredit : PeriukTanah
Kredit : Melayu.com
Yeps.. craving for this menu. Aduhai... tetiba je cam tingin nyer hai.
Yang gmbr atas, banyak kuah tu, makan ngan nasik pepanas. Pergh! bes giler.
Yang bawah, agak kering, pun bes jugak. Taruk kicap sket. Pergh! jugak.

Adoi... mana nak carik plak nih. Taknak beli, nak buat sendiri.

*Aku makan jer petai yg dimasak sambal cam ni. Kalo mentah, buat ulam tu lum pandai lagi.

9 comments:

Chekgu Azrine said...

Saya plak yang terliur!!haha..kecur liuq!!

::EIDA:: said...

Ida tak makan petai.. hiiihi.. tapi sambal ikan bilis yg berkuah cm kat ats tu fav!! heee~

Nana said...

heheh sama la kak
klw makan mentah tak reti
tp klw sambal ikan bilis petai
sebok dok cari petai dia je

CikPuan Fara said...

samalah fara pun xmkn petai cmtu jek. kalu dgn sambal cam atas ni xpun sambal udang petai.. terus berselera ^^

Anum said...

wow bestnya sis... petai tue
sis thanks anum dah terima keychain dari sis.. suka2

Sue-Rya AQ said...

wah..bestnye!!! nnt kekda buatkn utk sue eh..HKK nnt sue nk rase.. :P

Zana Adieyza said...

ni kalau encik adiey nampak gmbr ni, haruslah dia terliur.. dia suka benor! zana lak kureng suka, tp makan gak la.. hihihi

Carmello said...

saya hantu petai. Mentah pun saya makan. Buat sambal lagi lah takyah cakap!! Tapi start kahwin,dah kurang makan sbb malu dgn husband yg tak makan petai langsung...Kang toilet bau,nmpak sgt saya punca kan...Hahahahh

Masya said...

hamboii menyala2 merah cili dgn petai, musim takde air ni.. tok sah cr psl makan ni.. mau jiran sebelah pingsan bau hihihihihihi... ;p